Microsoft Enterprise Library hjelper .NET-utviklere med å være mer produktive

Jeg ble introdusert for Microsoft Application Blocks rundt tiden av .NET versjon 1.1 med databehandlingsblokken. Det gjør det tunge løftet for deg, med all kode skrevet i henhold til Microsoft .NET-anbefalinger, og det forenkler i stor grad samspillet med data backend (SQL Server i mitt tilfelle).

Siden oppstarten har den utviklet seg til Microsoft Enterprise Library, som inkluderer flere funksjoner på toppen av datatilgang. Denne turen rundt bibliotekets tilbud fokuserer på nylige endringer som lar deg bidra til dets videre utvikling. Jeg begynner med en oversikt over hva som inkluderer Microsoft Enterprise Library og hvorfor du bør bry deg om det.

Solid grunnmur

Hovedmålet med Microsoft Enterprise Library er å imøtekomme vanlige programvarebehov. Det oppfyller dette målet ved å tilby gjenbrukbare programvarekomponenter som hjelper deg med å bygge .NET-applikasjoner.

Biblioteket består av åtte applikasjonsblokker:

  • Datatilgang gjør det enklere å jobbe med en understrekende database og samtidig tilby metoder for å utføre vanlige oppgaver som å ringe lagrede prosedyrer.
  • Unntakshåndtering gir et rammeverk for sentralisering av unntakshåndtering, noe som gjør det lettere å administrere unntak. Denne applikasjonsblokken gir implementeringer for å håndtere standard unntak og for å lage tilpassede varianter.
  • Logging gir alt nødvendig for å opprette loggoppføringer på forskjellige steder. Som de andre applikasjonsblokkene lar den deg sentralisere funksjonaliteten og dermed bruke tiden din på å kode applikasjonsfunksjonalitet i motsetning til standard, repeterbare operasjoner som logging.
  • Policy Injection hjelper deg med å implementere aspektorienterte programmeringsteknikker i koden din. Dette oppnås ved å avskjære metodeanrop og påkalle behandlere før og etter disse metodene basert på konfigurasjonsinformasjon.
  • Semantisk logging gjør det lettere å bruke sterkt typisk logging (aka semantisk) i applikasjonen. Dette gir en mer konsistent og standard tilnærming til logging, noe som er gunstig når du behandler loggdataene.
  • Forbigående feilhåndtering : Kodenavnet Topaz, den kan brukes til å legge til støtte for å håndtere forbigående feil i koden din. Denne typen feil forekommer sjelden og forsvinner ofte etter noen få forsøk på nytt. Et godt eksempel er nettverksproblemer som hemmer tilkobling til en webtjeneste.
  • Unity gir en avhengighetsinjeksjonsbeholder som kan brukes med koden din.
  • Validering gir valideringsrutiner for vanlige applikasjonsfunksjoner. Dette inkluderer brukergrensesnittadaptere for ASP.NET-kontroller.

Jeg har brukt datatilgang, unntakshåndtering og logging-applikasjonsblokker i stor utstrekning, ettersom dette er basefunksjoner som er nødvendige i de fleste av applikasjonene mine. Jeg kan sprette disse grundig testede komponentene inn i koden min og gå videre til viktigere oppgaver. Det er ingen grunn til å bekymre seg med disse applikasjonsblokkene om koden fungerer, selv om det tar tid å bli akklimatisert til å bruke dem i kode.

De siste endringene i Microsoft Enterprise Library delte det opp i 10 individuelle kodelager. Dette inkluderer en for hver applikasjonsblokk oppført ovenfor, individuelle depoter for den felles infrastrukturen (brukt av alle applikasjonsblokkene), og en for referanseimplementeringer. Disse depotene er vert på CodePlex. Hver applikasjonsblokk er blitt frastjålet avhengigheter, slik at de kan leve og puste uavhengig av hverandre.

Kast inn de to øre

En annen nylig endring av Microsoft Enterprise Library er et trekk til det de kaller en åpen utviklingsmodell. Det er ikke offisiell open source, men det åpner biblioteket og lar samfunnet drive endringer og forbedringer. Lær hvordan du kan bidra til ett eller flere av prosjektene. Retningslinjer for prosjekt og koding kaster lys over å lage kode og jobbe med prosjektet. Prosjektene bruker Git for kildekodeadministrasjon.

To mål for denne endringen er mer åpenhet med hva som foregår og konsistens med hvordan ting gjøres (standarder er publisert for Microsoft og eksterne utviklere). For å lette åpenheten og konsistensen har hvert prosjekt eller CodePlex-nettsted sin egen etterslep (problemer og forespørsler om funksjonen) og diskusjonsfora.

En rask skanning av diskusjonsforum for et par prosjekter viser ikke mye aktivitet, men igjen, prosjektene ble bare satt opp for omtrent en uke siden. Det er noen interessante diskusjoner i diskusjonsforumet for hovedprosjektet Enterprise Library.

Ta en nærmere titt

Den åpne utviklingsmodellen er en mer åpen tilnærming til utviklingen av disse verktøyene. Jeg er ikke sikker på at jeg vil ha sjansen til å bidra til prosjektene, men muligheten til å se nærmere på koden som er opprettet av Microsoft og hvordan selskapet driver prosjektene er absolutt en læringsmulighet.

Å bruke Git er bra for å administrere koden, men du kan enkelt ta en spasertur gjennom kildekoden til nettleseren din, som figur A viser med ConnectionString-klassen valgt.

Figur A

Bla gjennom ConnectionString-klassekoden i datatilgangs applikasjonsblokk

Vær mer produktiv

Det er mange bruksblokker, så det kan være overveldende når du først konfronterer dem. Hver blokk har sin egen applikasjon, så bare fokuser på den (eller de) som passer dine behov. Det er en rekke ressurser om bruk av Microsoft Enterprise Library, inkludert Hands-on Labs og utviklerhåndboken. Nedlastingsdelen av CodePlex-prosjektene inneholder også verdifull informasjon.

Til slutt er applikasjonsblokkene enkle å bruke, og resultatet er applikasjoner med standard og konsistente funksjoner - tross alt er det ingen som ønsker eller trenger å finne opp hjulet på nytt. Med applikasjonsblokkene kan du fokusere på den viktigere koden for prosjektet ditt.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com