Microsoft dommerer utviklere med Windows Terminal og Subsystem for Linux 2.0

Vil du beherske et programmeringsspråk og bli en 10x utvikler? Her er hemmeligheten Nøkkelen til å bli en sagnomsiktig 10x programmerer, ifølge Trisha Gee, utviklerforkjemper hos programvarefirmaet JetBrains, er å øve på parprogrammering, men med en vri.

Windows, som produkt, tar en baksete til Linux på Microsoft Build-utviklerkonferansen, med Microsoft kunngjør nye verktøy for å gjøre livet enklere for utviklere som bruker Windows-arbeidsstasjoner for å skrive kodemål som er målrettet for Linux-servere. Fremst blant disse inkluderer versjon 2.0 av Windows Subsystem for Linux (WSL), noe som gjør Linux-kjernen til en komponent av Windows 10 for første gang, og Windows Terminal - et nytt terminalprogram som kombinerer den klassiske Windows Command Prompt, PowerShell og WSL.

Hva er Windows Terminal, og hvordan påvirker det utviklere?

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Windows Terminal kombinerer det gamle Windows Command Prompt (CMD) som ble introdusert med Windows NT med Windows PowerShell, det moderne kommandolinjeskallet og skriptmiljøet introdusert i Windows 7, og kommandolinjegrensesnittet i gjestelinux-miljøer som kjører i WSL, samt eksterne enheter som en Raspberry Pi via SSH.

Windows Terminal legger til støtte for flere faner, og kombinerer de forskjellige typene kommandoskjell som er nevnt ovenfor - du kan ha en PowerShell-forekomst i en fane, en CMD-forekomst i en annen og et Linux-skall (vanligvis bash, avhengig av distribusjons- og standardinnstillinger ) i en annen.

I følge utgivelsesmeldingen inkluderer den også "en GPU-akselerert DirectWrite / DirectX-basert tekstgjengivelsesmotor", noe som gjør det mulig å gjengi "visningsteksttegn, glyfer og symboler som finnes i skrifter på din PC, inkludert CJK-ideogrammer, emoji, kraftlinjesymboler, ikoner, programmeringsligaturer, etc. "

Windows Terminal er åpen kildekode og er tilgjengelig på GitHub som forhåndsvisning. Versjon 1.0 er forventet vinteren 2019. Windows Terminal introduserer også en ny open-source font, som vil være tilgjengelig i et eget depot.

Hva er Windows Subsystem for Linux 2.0, og hvordan påvirker det utviklere?

Windows Subsystem for Linux (WSL) 2.0 er en betydelig omarkitektur av WSL-funksjonen som først ble introdusert i Windows 10 Jubileumsoppdatering (versjon 1607). WSL 2.0 bruker en tilpasset Microsoft-bygget Linux-kjerne, opprinnelig basert på versjon 4.19 - den samme kjernen som ble brukt i Azure. Dette er første gang Microsoft har sendt en Linux-kjerne som Windows-komponent.

Bruken av en Linux-kjerne som en Windows-komponent vil bringe I / O-ytelse til filsystemet, bedre Linux-kompatibilitet og muligheten til å kjøre Docker-containere opprinnelig på Windows, og negere behovet for å bruke en VM.

Sammenlignet med forrige versjon, gir WSL 2.0 ikke pakker med userpace-binærprogrammer. Brukere vil fortsatt kunne velge en linux-distro via Windows Store, eller ved å laste inn en tilpasset distribusjonspakke.

WSL 2.0 vil bli utgitt i Windows Insider build senere i år.

Hvordan kom vi hit?

Dette er strengt tatt ikke første gang Linux- eller UNIX-komponenter er inkludert i Windows, selv om disse endringene representerer de mest fremtredende og nyttige integrasjonene for utviklere spesifikt. Windows NT ble opprinnelig arkivert for å inkludere støtte for POSIX-systemanrop, som var ett av fire delsystemer tilgjengelig i Windows 3.1 - de andre var Win32-undersystemet, et OS / 2-undersystem for kompatibilitet og et sikkerhetsundersystem.

Denne funksjonen, opprinnelig kalt "Microsoft POSIX subsystem", ble erstattet i Windows XP med "Windows Services for UNIX", som var tilgjengelig som en egen pakke. Denne funksjonaliteten ble fjernet i senere versjoner av Windows 8 og Server 2012, selv om begge disse iterasjonene var målrettet mot å kjøre UNIX-programmer, i stedet for å aktivere utviklere.

Bør jeg bruke Windows Terminal eller WSL 2.0?

Hvis du bruker Windows som utvikler, ja. Windows Terminal er en mer praktisk one-stop-løsning for et kommandolinjegrensesnitt. Kritikere kan klage på den forskjellige syntaks mellom arven Console Host, PowerShell og forskjellige Linux-skjell, selv om å bevare disse forskjellene mens de tilbyr enhetlig tilgang er å foretrekke fremfor å prøve å lime gjensidig inkompatible standarder sammen som ble utviklet parallelt gjennom flere tiår.

Microsoft har ikke funnet behovet for emoji i et terminalvindu. Selv om dette åpenbart ikke er nødvendig, kan det ha bruk i forbindelse med en Slack-klient for terminaler.

For WSL 2.0 - selv om den ikke er tilgjengelig - ser det ut til å være en solid oppgradering, spesielt for Docker-brukere, men adresserer ikke eksisterende mangler, for eksempel manglende evne til å kjøre grafiske applikasjoner.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com