Mekanikken bak Magentos bidragsyter magi

Bilde: boygovideo, Getty Images / iStockphoto

I en verden der såkalte open source selskaper virker redd for å aktivt invitere andre til å bruke og bidra til kildekoden sin, skiller Magento (nå eid av Adobe) fra hverandre. I fjor skrev jeg om hvordan selskapets samfunnstekniske team har bidratt til å låse opp fellesskapets bidrag til Magentos kjerneproduktkode betydelig, og resulterte i at 50 til 60% av all fraktkode kommer fra de som ikke er på Magentos lønn.

Nylig fanget jeg opp Ben Marks, Magentos hovedevangelist, for å skaffe seg mer innsikt som kan være nyttig for open source-gründere som er interessert i beste praksis.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

Gjør det bra ved å bidra mye

Som en oppfrisker kommer 60% av tredjepartskoden som ble bidratt til Magento fra ikke-partner eller på annen måte ikke tilknyttet utviklere, mens 40% stammer fra partnere. Mens noen av kodene er enkle feilrettinger, er Magentos samfunn også ansvarlig for store bidrag som Multi-Source Inventory, Adobe Stock Integration og PWA Studio, blant andre som kan sees på opensource.magento.com.

Hvorfor er samfunnet til Magento så aktivt i å bidra til et for-profit selskap? For det er ikke bare Magento, Inc. (nå Adobe) som tjener på det.

I Marks ord, fra de tidligste dagene:

Mekanikken for å oppmuntre bidrag krevde mer enn velvilje. I årevis hadde Magento et blomstrende økosystem av brukere, men ikke i nærheten av nivået på bidrag til kjerneserveren som det nyter godt av i dag.

Henter inn en linje med kode om gangen

Dette endret seg for noen år siden med innføringen av Community Engineering-teamet, som "koordinerer og og letter noen evnen til å bidra til kode, " sa Marks. De gjør dette på en rekke måter, inkludert å bygge verktøyet som gjør det lettere å bidra, samtidig som de overvåker trekkforespørsler for å sikre rettidige svar.

Lanseringen av Community Engineering i 2017 var et "vannskille øyeblikk, " bemerker Marks, "en sjanse til å bevise vår intuisjon om at vi har et av de mest engasjerte og investerte samfunnene i open source."

Oppsummert har Magento gjort to ting spesielt godt: Fremme en følelse av fellesskap og bane vei for at samfunnet på en meningsfull måte kan bidra til og tjene på Magento. Som Marks uttrykte det for meg, føler Magento-bidragsytere en "økt følelse av kontroll som kommer av å ha plass ved bordet, bli hørt og kunne ha en betydningsfull innvirkning." Ethvert open source selskap / samfunn kan gjøre det samme, hvis de er villig til å investere som Magento har.

Offentliggjøring : Jeg jobber for AWS, men ingenting her direkte eller indirekte forholder meg til arbeidet mitt der.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com