Administrer programvareprosjekter med Trello

Jeg har blitt utsatt for et bredt utvalg av prosjektstyringsverktøy opp gjennom årene, og generelt synes jeg at de stinker. Verktøyene tvinger folk til å gjøre opp informasjon bare for å tilfredsstille en vilkårlig, kakekutterprosess. Jeg har imidlertid brukt Trello på et prosjekt de siste månedene, og jeg er veldig fornøyd med det.

Trello er en dum enkel applikasjon. Du lager kort og legger dem i stabler. Kort kan tildeles en fargekodet etikett, ha filer knyttet til dem, ha sjekklister i dem (som du kan sjekke og fjerne merket for), og medlemmer kan legges til dem. Lagte medlemmer får oppdateringer regelmessig via e-post, og timeplanen er noe du kan velge. Du kan kommentere kort, og medlemmene av kortet får kommentaren via oppdatering. Kort flyttes mellom stabler med en enkel dra / slipp, og de kan arkiveres eller slettes helt. Se figur A for et skjermbilde. Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Jeg liker at Trello er veldig prosessagnostisk. Det har ingen innebygd prosess, så du designer stablene og arbeidsflyten slik du vil. Trello er som et stykke fôret papir - så lenge det du gjør drar nytte av å ha de linjene på papiret, er det det rette verktøyet; Hvis du trenger et rutenett eller linjer forstyrrer, er det feil verktøy. Med Trello, hvis du kan finne opp en arbeidsflyt som ikke trenger mer enn tre dimensjoner (kortene, bunker med kort og kortene fra venstre til høyre), kan det fungere for deg. Etikettene på kort kan bare være farger, eller de kan ha navn. Trello er i utgangspunktet et rammeverk for deg å bygge prosessen din på.

I prosjektet jeg har brukt Trello på, har vi følgende stabler (fra venstre til høyre):

  • Ideer - Ting som vi kanskje vil gjøre på et tidspunkt.
  • Etterslep - Ting vi ønsker å gjøre, men ikke er i nærheten av å gjøre noe snart.
  • Bugs - Ødelagte funksjoner som må fikses.
  • Neste vår - Endringer / tillegg å gjøre i neste iterasjon av utviklingen.
  • Dev - Kort som har blitt gjort og gitt ut til Dev-miljøet for den første QA.
  • Bestått - Kort som har bestått test i Dev.
  • Mislyktes - Kort som ikke har testet i Dev. Når feilen er løst, går kortene tilbake til Dev for å prøve ut på nytt.
  • Test - Når alle kortene i Dev-stabelen er flyttet til "Passed", blir arbeidet presset til Testmiljøet og kortene blir flyttet til Test Stack-en.
  • Bestått, mislyktes - Samme som i Dev.
  • Deployed (MM-DD-YYYY) - Alle kort som er distribuert til Produksjon blir satt i en distribuert stabel med datoen lagt til navnet.

Det er en liten idé å se prosjektstatus på et øyeblikk. Det er lett å se når en funksjon ble distribuert eller en feil ble løst. Og det beste av alt er at systemet er så enkelt å bruke, det blir faktisk brukt og oppdatert kontinuerlig, i motsetning til at en prosjektleder hunder alle etter datoer.

Trello er ikke riktig for noen på et gigantisk prosjekt eller som trenger ultrakontroll over ting, men for et prosjekt som kjører på en smidig måte eller til og med på en mindre streng måte, er det absolutt verdt å sjekke ut.

J.Ja

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com