Gjør utvidelser i Agile Platforms Integration Studio

Den viktigste grunnen til at jeg liker å bruke OutSystems Agile Platform er den visuelle redigeringen av logikk i Service Studio. Når det er sagt, det er tider når Service Studio ikke kan gjøre det jeg trenger; Heldigvis kan jeg bruke Integration Studio til å lage en utvidelse som lar meg skrive. NET- eller Java-kode for å fullføre mine behov. Det er sjelden jeg trenger å bruke Integration Studio (i det siste finner jeg meg bare i å bruke det til å håndtere REST-ful Web-tjenester, som er et bemerkelsesverdig hull i Agile Platforms evner), men det samme er det viktig å vite hvordan å gjøre det.

Hvordan lage en enkel utvidelse

Når du starter Integration Studio og logger deg på serveren din, får du presentert en tom utvidelse ( figur A ). Du kan se at utvidelsen redigeres. her kan du angi viktige metadata, for eksempel navnet på utvidelsen, hvis det er .NET eller Java, og hvilken databasestøtte som skal brukes. Herfra kan du legge til Handlinger, Enheter (importert fra en ekstern database) og Strukturer (som definerer en postlayout, men i motsetning til enheter, lagres bare i minnet, ikke permanent i en database). Figur A

Tom utvidelse
Jeg har funnet ut at det er best å starte med å definere strukturer, siden de brukes til inngang og utdata. Structure editor ( figur B ) ligner Entity-redigereren i Service Studio. Figur B

Strukturredaktøren

Hvis du vil ha en struktur som inneholder en post eller en postliste som et attributt, må du også ha disse typene definert som strukturer. Dessverre, hvis du vil ha en RecordList med tekst eller heltall eller lignende innebygde typer, må du fremdeles lage en struktur med bare det ene feltet som en verdi. Du kan bruke pilene på høyre side for å blande rekkefølgen på feltene.

Nå som strukturene er laget, la oss lage en handlingsdefinisjon. Du har muligheten til å importere en handling fra eksterne kilder som .NET-forsamlinger. Dette er et fint alternativ å ha, men jeg har funnet ut at akkurat som innpakningskode for bruk som webtjeneste, må definisjonene av samtalene for bruk av kode og as-a-service vanligvis være litt forskjellige for å tjene. behovene. Å skrive en god handling her er på mange måter mye som å skrive en webtjeneste, og handlingsdefinisjonene ligner mye på hva et sluttjenestepunkt for en webtjeneste gjør når det gjelder parametrene som trengs. Sluttresultatet er at jeg foretrekker å pakke inn eksisterende .NET-kode i Handlinger i stedet for å importere dem direkte som Handlinger - kjørelengden din kan variere. Igjen er Action-definisjonene ( figur C ) veldig lik Action-definisjonene med Service Studio. Figur C

Redigere en handling
Når handlingen er definert, kan du åpne koden i Visual Studio slik at du kan fylle ut feltene på handlingen. En liten irritasjon er at utvidelsene er opprettet som Visual Studio 2008-løsninger, så hvis du er en Visual Studio 2010-bruker, må du oppgradere den når den åpnes. Det er en liten pris for bakoverkompatibilitet. Når du åpner .cs-filen som har samme navn som utvidelsen din, vil du se handlingene dine stoppet ut, og kommentarene fra redaktøren blir plassert i koden som XML-kommentarer. Merk: Endringer i kommentarene her vil ikke gjenspeiles i utvidelsen. Av interesse er utdataene for handlingen definert som utparametere, fordi det kan være flere utganger for en handling. Dette gjelder selv når handlingen er definert som en funksjon med bare en utgang. Du vil også være forsiktig når du itererer over en RecordList i tillegg til å jobbe med dataene i dem.

Når du har skrevet koden, lagrer du den i Visual Studio (du trenger ikke å avslutte, bare lagre vil gjøre det), gå tilbake til Integration Studio og publisere på serveren. Derfra kan du bruke Legg til / fjern referanser (under eSpace-menyen) i Service Studio for å få handlingen og strukturene importert til applikasjonen din og klar til bruk.

Ved å kombinere fleksibilitet og rå kraft av rett .NET-kode med den raske utviklingsevnen til Agile Platform, trenger du ikke å ofre en eksisterende investering i kode eller muligheten til å gjøre lurvete ting i Agile Platform. Selv om jeg ikke bruker Java-versjonen, ser jeg for meg at opplevelsen er lik.

J.Ja

Les de andre TechRepublic-innleggene mine om Agile Platform
  • Lage et påloggingssystem for OutSystems Agile Platform
  • Genererer unike strenger i smidig plattform
  • Livssyklusen min i smidig plattform
  • Skriv en avansert Excel-dataimport med Agile Platform

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com