En titt på Internet Explorer 10 på Windows RT

Til nå har jeg konsentrert meg om funksjoner i Windows Surface RT som letter overgangen fra stasjonær Windows 7 til den nye Windows 8. Disse inkluderer Office; skrivebordet; programmer som Internet Explorer, NotePad og Paint; og Ease of Access-funksjonene. Nå som jeg har hatt overflaten i over en måned, er det på tide å se på de nye Windows 8-appene som jeg bruker regelmessig. La oss starte med den nye nettleseren på Start-skjermen.

Internet Explorer 10

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

IE10 er rask, standarder og den eneste nettleseren jeg trenger. Den finnes i to versjoner: en på startskjermen og en på skrivebordet. Desktop-versjonen er veldig kjent hvis du har brukt IE9, men Start-skjermen IE10 har blitt min foretrukne nettleser. Jeg bruker den på Surface og Windows 8 stasjonære PC, og jeg liker den raske og forenklede brukergrensesnittet.

Det første du legger merke til er mangelen på krom. Skjermen er fylt med websiden, uten plass som UI-elementer tar opp.

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Sveiping fra toppen eller bunnen av skjermen, eller plassering av musen og høyreklikk vil vise en fanefelt øverst og et adresseinntastingsfelt nederst.

Øverst kan du opprette, bytte til eller lukke faner. Du kan også opprette inPrivate-faner som forhindrer at nettleserloggen, midlertidige internettfiler, skjemadata, informasjonskapsler og brukernavn og passord blir beholdt av nettleseren.

Nederst kan du gå tilbake eller fremover, berøre / klikke / skrive inn en adresse, feste den gjeldende siden til Start-skjermen, finne tekst på en side eller se siden i skrivebordsversjonen (som jeg bare har hatt til gjør for en eller to sider som bruker Flash-video).

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Hvis du velger den gjeldende websideadressen ved å klikke eller berøre, får du et horisontalt rullende sett med fliser som representerer de festede nettstedene og de som vises ofte.

Hvis du plasserer musen over flisene, vises en rullefelt, eller du kan bruke rullehjulet til musen. Hvis du klikker eller berører en flis, vil du sende deg til den siden. Hvis du skriver inn i adressefeltet, vises en liste over søkeresultater, og adressefeltet vil endre seg dynamisk med sannsynlige adresser mens du skriver.

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Adresseinngangsfeltet fungerer også som ditt søkeinngangsfelt. Bare skriv inn det du leter etter, så blir du ført til en Bing-liste med søkeresultater.

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

IE10 støtter det vanlige berøringsgrensesnittet for websider, for eksempel zoomklype, bla, sveip frem og tilbake og trykk for å følge en lenke. Avhengig av webside-design, kan du ofte dobbeltklikke for å utvide en kolonne til fullskjerm.

Mens skrivebordets IE10 har den vanlige flerkanaliserte kompleksiteten til Internett-alternativer, har nettleseren på Start-skjermen et begrenset sett med alternativer som ligger under Innstillingssjarm.

Du kan slette nettleserhistorikken din, angi eller fjerne tillatelser for nettsteder å bruke den fysiske plasseringen din, zoome inn på siden, slå på flippen foran og angi tekstkoding og retning.

IE10 på min i7-baserte stasjonære datamaskin er mye raskere i JavaScript-benchmarks og HTML 5-grafiske evner enn Surface RT, men i praksis er det liten tydelig forskjell i nettlesingshastighet og visningstid for sider. Video og lyd spilles godt av på begge.

Blits

Selv om IE10 kanskje støtter HTML 5 tilstrekkelig, støtter ikke Start-skjermen IE10 Flash på verken Windows 8 eller Windows RT. Windows 8 desktop-versjon støtter ikke Flash, men på Windows RT støtter desktop IE10 bare hvitlistede Flash-nettsteder, som er levert av Microsoft under Windows-oppdateringer.

Imidlertid, hvis du er kjent med Regedit, eller vil bruke noen av skriptene som er tilgjengelige på nettet, kan du legge til andre nettsteder - ganske enkelt sette "Flash in Windows RT" i din favoritt søkemotor.

Jeg bekreftet registerendringsløsningen for å tillate meg å bruke nettsteder som først rapporterte at jeg ikke hadde Flash installert, som deretter etter endringen viste meg å kjøre versjon 11.3.378. Jeg hadde heller ingen problemer med å kjøre Flash-spill på Flashgames247-nettstedet. Det er hyggelig å ha Flash-evnen, men det blir mindre og mindre behov, da HTML 5 støtter både MP3-lyd og H.264-video, og med Javascript gir en sammenlignbar programmeringsplattform.

Sikkerhet

Start-skjermen IE10 er en nettleser som ikke er plug-in. Den kjører i forbedret beskyttelsesmodus og unngår de vanlige utnyttelsene av Java og Flash ved ganske enkelt ikke å ha dem. UEFI Secure Boot av Windows 8-datamaskiner sikrer også at oppstart malware ikke overlever en omstart. Surface RT vil bare akseptere apper fra Windows Store, som er sandkasset effektivt, og apper som kjører på skrivebordet er begrenset til kun Microsoft-applikasjoner.

Jeg la merke til en nylig oppdagelse av en hacker som ville tillate andre applikasjoner å kjøre - forutsatt at de var blitt kompilert for ARM. Dette krever imidlertid lokale administratorrettigheter og en feilsøking for å endre Windows-kjernen, og enhver endring vil ikke overleve en omstart, så den er fortsatt langt fra jailbroken. I alle fall er sannsynligvis IE10-nettleserens skjerm så sikker som vi kan få for øyeblikket.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com