Nøkkelen til open source bærekraft er god gammeldags egeninteresse

Nøkkelen til åpen kildekode bærekraft er god, gammeldags egeninteresse. Ikke se til donasjoner for å løse åpen kildekodeholderes penger. De trenger bare å være koblet til selskapene som trenger dem for å tjene penger.

Det er et hevelse kor som tyder på at vi må gjøre mer for å gjøre åpen kildekode bærekraftig, og spesifikt for at utviklere kan opprettholde et prosjekt og leve på samme tid. Selv om det er forskjellige ideer om hvordan du gjør dette, er her en snarvei til hva som bør bli det ledende prinsippet: Ikke stol på veldedighet. Stole på egeninteresse.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

Egoistisk er som egoistisk gjør

Kall det grådighet. Kall det egoisme. Kall det hva du vil, men egeninteresse har alltid vært hjertet i åpen kildekode. Fra den dagen Eric Raymond først erklærte at "Ethvert godt programvare starter med å skrape en utviklers personlige kløe" til Linux-kjerneholderen Greg Kroah-Hartmans nyere forslag (rundt minutt 17:00) om at "Vi ønsker at alle skal bidra egoistisk fordi det hjelper alle andre. "

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Den første delen ("bidra med egoistisk") er enklere å felle enn den sistnevnte ("hjelper alle andre"), fordi mennesker og selskaper har en tendens til å se opp for sine egne interesser uten mye anstrengelser. Men det er å se hvordan egeninteresse naturlig kan føre til samfunnshelse som er den virkelige magien med åpen kildekode. I Kroah-Hartmans ord: "Alle bidrar til Linux på en veldig egoistisk måte fordi de ønsker å løse et problem for dem." Han fortsetter med å si at det er akkurat slik han vil at åpen kildekode skal fungere fordi "det viser seg at alle har de samme problemene."

Det er naturlig, selv om det er ukorrekt, å tro at egeninteresse i åpen kildekode vil føre selskaper til gaffelprosjekter og forhindre forbedringer de måtte gjøre - dette er motsatt av egeninteresse. Når folk bidrar, ender de opp med å bidra på en måte som gjør det mindre nødvendig for dem å gjøre det tunge arbeidet med å vedlikeholde en gaffel, fordi det koster tid og ressurser. Det er noen unntak fra denne regelen (Kroah-Hartman kaller Nvidia og Linux-kjernen, og bemerker at de bruker mye penger på å opprettholde gaffelen), men de er unntak. Det er alltid enklere og rimeligere å bidra tilbake enn å gaffe et prosjekt.

Så egeninteresse er veien å gå, tilsynelatende. Men hvordan betaler det husleien for utviklere?

Samme som det noen gang var

Helt siden open source ble en ting, har selskaper betalt utviklere for å jobbe med kode som betyr noe for dem. Dette er kanskje mest synlig med markeringsprosjekter som Linux eller Kubernetes, men det har også vært tilfelle med mindre kjente prosjekter som Gnome, tilbake på dagen. Egeninteressen er klar: Hvis jeg er et selskap som er avhengig av, si: React, vil jeg være bedre i stand til å betjene kundene mine hvis jeg er aktivt involvert i det prosjektet.

Mer nylig har forskjellige selskaper forsøkt å finansiere utviklere gjennom det som leder av Linux Foundation Chris Aniszczyk hånlig henter en "tips jar" eller, mer høflig sagt, donasjoner. Ikke bare har denne tilnærmingen stort sett ikke fungert, og mislykkes som den gjør for å trykke på den "egeninteressen" -knappen, men noen, som Aniszczyk, "anser disse plattformene som utnyttende og viderefører den urettferdige spilleøkonomien for open source-vedlikeholdere." Så det ville være et "nei" fra Aniszczyk.

Fremveksten av Kubernetes viser overgangen fra big data til fleksible data (ZDNet)

Og enda mer nylig enn det, har utviklere prøvd annonsestøttede modeller. Selv om dette aldri sannsynligvis ville få mye applaus (hvem liker annonser?), Var responsen på Standard eksperiment, et JavaScript-bibliotek som forsøkte å sette inn annonser i kommandolinjen, stygg, brutal og lang. Utviklere har kanskje ikke likt det, men det taler til behovet for å finne ut måter å støtte open source-utviklere.

Midt i all den kreative eksperimenteringen fra sent er den tidligste finansieringsmodellen fremdeles den beste: Lei utviklere og la dem bruke noen eller hele tiden sin på å bidra til open source-prosjektene som betyr mest for arbeidsgiveren deres. Nei, dette vil ikke fungere for hver utvikler - noen foretrekker å forbli uavhengige. Men nøkkelen til å gjøre åpen kildekode bærekraftig, og for å gjøre det mulig for åpen kildekodeutviklere å trives, er å bidra til å koble kompetansen deres til et selskaps egeninteresse.

Tidelift jobber med noe som dette, og vi trenger mer innsats som deres. Ikke på åpen kildekode som veldedig arbeid, men åpen kildekode som iboende selvtillit.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com