Java vs. Python: Hvilket programmeringsspråk er mer populært for utviklere?

De mest etterspurte programmeringsspråk og utviklerjobber over hele kloden Disse kodingsspråkene er de mest etterspurte blant selskaper, ifølge en Hired-rapport.

Programmering av språkens popularitet og etterspørsel vokser og svekkes over tid, men to språk kjemper konsekvent etter topplasseringer på en rekke rangeringer: Java og Python.

Må-lese utviklerinnhold

 • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
 • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
 • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Python topper listen over mest populære programmeringsspråk, og var blant de tre språkene utviklerne sa at de ønsket å lære i 2019. I mellomtiden er Java fremdeles rangert som det mest populære programmeringsspråket av TIOBE-indeksen og som et av programmeringsspråkene mest etterspørsel fra arbeidsgivere.

Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten (cover story PDF)

Når det gjelder hva kodingsspråk utviklere for tiden prøver å lære, er trening for Java fortsatt det mest populære, ifølge en mandagsrapport fra Skillsoft. Etter å ha studert de 12 millioner teknologiene i Skillsoft brukerbase, fant rapporten imidlertid at elevenes totale timer med Python-trening hoppet 20% fra 2017 til 2018, med nesten 200 000 timer.

Skillsoft målte mer enn 17 000 programmeringsmidler på tvers av tilbudene. Programmeringsemnene representerer 18% av alle timene brukt på plattformen, og 20% ​​av forvaltningskapitalen, heter det i rapporten.

Java dominerer når det gjelder antall eiendeler og totale timer, men Python fører i gjennomsnittlige forbrukte timer, fant rapporten. JavaScript var en fjern tredjedel på tvers av alle tiltak.

Når det gjelder søkeord som søkes, var program, Java og Web de viktigste emnene, mens Python, JavaScript, HTML, API, Develop og Net var sekundære emner.

IT-ferdigheter som etterspørres

I alle IT-områdene inkluderer de beste ferdighetene som fagfolk ønsket å lære, følgende emner: rapporten fant:

 1. Data
 2. Sikre
 3. Microsoft
 4. Server
 5. Få til
 6. Service
 7. Skape
 8. Konfigurer
 9. SQL
 10. web
 11. Vindu

Rapporten undersøkte også de mest populære IT-sertifiseringene blant brukerne, og rangerte dem som følger:

 1. CompTIA A +
 2. CompTIA Network +
 3. Sertifisert etisk hacker
 4. CompTIA Security +
 5. Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

"Funnene av Skillsofts nye rapport er i tråd med IDCs forskning på utvikling av ferdigheter og kompetanse fra et planleggings-, utviklings-, sourcing- og matchingsperspektiv, " sa Cushing Anderson, programdirektør for IT-utdanning og sertifiseringsforskning ved IDC, i en pressemelding. "Ettersom etterspørselen etter å ha riktig kompetanse til rett tid øker i prosjekter og bransjer, er sporing og utvikling av IT-ferdigheter mer viktig enn noen gang."

For mer, sjekk Komme i gang med Python: En liste over gratis ressurser på TechRepublic.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • DevOps: Et jukseark (TechRepublic)

 • 10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)

 • https://www.zdnet.com/article/microsoft-office-365-for-business-everything-you-need-to-know/Velg Windows 7 exit-strategi: Fire alternativer (Tech Pro Research)

 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)

 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)

 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)

 • Programmeringsspråk og dekning av karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com