Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet

Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet Ruby on Rails og PHP hadde kortsiktig popularitet, men langtidsvirkning, og Python er på vei opp igjen.

I løpet av de siste 10 årene hadde Python to toppene av popularitet mens Java, JavaScript, C # og SQL dominerte programvareutvikling. TechRepublic så på tallene og snakket med et titalls fagpersoner for å forstå hvilke språk som hadde størst innvirkning på bransjen.

Utviklere favoriserte noen få andre språk kort i løpet av 2010-årene, inkludert Ruby, Swift og PHP. Java og JavaScript hadde imidlertid størst innvirkning.

Denne vurderingen inkluderer tre mål for popularitet:

 • Tiobe-indeksen er basert på søk
 • Utviklerundersøkelser fra Stack Overflow
 • Språk brukt i tekniske intervjuer fra Karat

Tiobe-indeksen sporer populariteten til programmeringsspråk fra måned til måned og år til år basert på søk. Programmeringsspråket Hall of Fame viser det språket som hadde den høyeste stigningen i rangeringen hvert år:

 • 2018 - Python
 • 2017 - C
 • 2016 - Gå
 • 2015 - Java
 • 2014 - JavaScript
 • 2013 - Transact-SQL
 • 2012 - Mål-C
 • 2011 - Mål-C
 • 2010 - Python

Briana Brownell, grunnlegger og administrerende direktør for analyseselskapet PureStrategy.ai, sa at Python har hatt størst innvirkning i data science community.

"Maskinlæring er i ferd med å bli en bærebjelke i teknologi, og Python er langt fremme når det gjelder
av vitenskapelig databehandling og dataanalyse, "sa hun.

Jeff Rouse, visepresident for produkt i ActiveState, sa at Python har den rette balansen mellom brukervennlighet og funksjonsevne.

"Ved starten av den moderne AI-revolusjonen (rundt 2010) var Python plutselig den beste kandidaten til å bringe maskinlæring ut av akademia og inn i mainstream-virksomheter, " sa han. "Resultatet har vært en eksplosjon i intelligent automatisering som har forvandlet viktige deler av flere bransjer, fra svindeloppdagelse til kundesupport (via chatbots / digitale stemmeassistenter) til spamfiltre, og støttede løsninger er nå en del av folks daglige liv."

Spør utviklere direkte

Stack Overflow har fulgt utviklerenes vaner og kodingspreferanser siden 2011 med årlige undersøkelser. Den første utviklerundersøkelsen fikk 2.532 respondenter. Det året var de varme temaene arbeidsglede og smarttelefonkriger. I undersøkelsen fra 2012 var de mest populære språkene SQL, JavaScript, CSS, C # og Java. I 2013 var SQL øverst på listen og PHP kom på topp 5, og erstattet CSS. Ved midten av tiåret i 2015 var JavaScript øverst på listen.

Transformify-administrerende direktør Lilia Stoyanov sa at PHP har hatt stor innflytelse det siste tiåret, selv om det allerede er ansett som utdatert. Hun sa at mange av klientene hennes kommer til Transformify for å få hjelp til å ansette utviklere som kan jobbe i PHP.

"Det er et utbredt språk, det er lett å finne utviklere, og lønnsatsene er lavere, " sa hun. "Jeg tror ikke at PHP vil forsvinne når som helst snart."

I 2019 tok nesten 90 000 utviklere Stack Overflow-undersøkelsen og de fem beste listen blant profesjonelle utviklere så slik ut:

 1. JavaScript 70%
 2. HTML / CSS 63%
 3. SQL 57%
 4. Python 39%
 5. Java 39%

De samme fem språkene styrte de fire beste plasseringene fra 2013 til 2017: JavaScript, SQL, Java og C #. I 2018 presset HTML og CSS ut C # og Python.

Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)

En cybersecurity-forsker og programvareingeniør, Ax Sharma, sa at Java og JavaScript hadde forandret bransjen fullstendig på mange måter.

"JavaScript gjorde en 'serverløs' arkitektur mulig med språk som NodeJS og AngularJS. Tidligere har man aldri en gang forestilt seg å bruke et klientsidespråk for å tjene formålet med en back-end-server, " sa han. "Dette førte ikke bare til å skape nye arbeidsplasser, men en ny måte å 'tenke' fra programmererens side når vi konseptualiserer programvareprosjekter: resirkulerer de samme teknologiene, men bruker dem til et annet formål.

Bryan Becker, produktsjef i WhiteHat Security, sa at det ikke er noe tegn på at Java noen gang vil forsvinne.

"Du kan klage så mye du vil om Javas, men mange flere vet programmering nå, noe som er bra, " sa han.

Venkat Venkataramani, medgründer og administrerende direktør i Rockset, sa at SQL fortsatt er det valgte språket for utviklere som bygger datadrevne applikasjoner.

"Det er irriterende å skrive tilpasset kode for å lime sammen en datapipeline, og det er også notorisk vanskelig å lære en haug med domenespesifikke spørrespråk for forskjellige NoSQL-databaser, " sa han. "Viser morderen-funksjonen som mangler fra NoSQL-systemer, er SQL, og dette forklarer den fornyede interessen for SQL."

Testing av tekniske ferdigheter

Stack Overflow-undersøkelsene gjenspeiler språkene folk lærer og bruker på jobben. Det neste datasettet avslører datajobben kandidater bruker under et teknisk intervju.

Karat administrerer intervjuprosessen for selskaper som ansetter programvareingeniører. Karat trener erfarne ingeniører til å gjennomføre tekniske intervjuer og til å bruke en intervjuplattform for å registrere intervjuet, fange en kandidats kode og lage strukturerte tilbakemeldinger.

Mer tiår i gjennomgangsdekning (TechRepublic på Flipboard)

Karat delte denne statistikken fra de siste tre årene som gjenspeiler språkbruk i tekniske intervjuer gjennomført i en gitt måned.

Selskapets administrerende direktør Zach van Schouwen sa at Java og Python er de mest populære språkene for kandidater i tekniske intervjuer, delvis fordi disse språkene oftest blir undervist i datavitenskapskurs på universitetet. JavaScript, C # og C ++ pleier å bli brukt av mer erfarne eller spesialiserte programmerere, slik at de ikke ser de samme støtene i høstintervjuesyklusen.

Denne statistikken gjenspeiler språkene en arbeidskandidat brukte under et teknisk jobbintervju for å fullføre en tildelt oppgave.

These stats reflect the languages a job candidate used during a technical job interview to complete an assigned task.

" data-credit="Image: TechRepublic" rel="noopener noreferrer nofollow">

Denne statistikken gjenspeiler språkene en arbeidskandidat brukte under et teknisk jobbintervju for å fullføre en tildelt oppgave.

Bilde: TechRepublic

Van Schouwen sa at grunnen til fremveksten av Python er at det har en tendens til å være et foretrukket språk for AI / ML-fokuserte og sky-native programmerere sammenlignet med Java. En annen grunn til Pythons økning i popularitet er at det er et veldig kortfattet språk.

"Verbosity er en faktor som kan trille opp ingeniørkandidater ved å bruke et språk som Java - det tar bare lengre tid å komme seg gjennom kode i et tidsbestemt miljø, " sa han.

Josh Vickery, SquareFoots viseadministrerende direktør for ingeniørfag, sa at da han ble uteksaminert i 2002, hadde dot-com-boblen akkurat sprengt og han tilbrakte netter på omvendt prosjektering av rammene han skulle bruke.

"Markedet har endret seg mye siden den gang; nå lærer folk rammer på jobben, " sa han.

Vickery sa at da SquareFoot, et eiendomsteknologiselskap, nylig begynte å bygge sammen med Python, budsjetterte han med selvstyrt læring for å få medarbeiderne opp i fart.

"En rimelig erfaren programvareingeniør kan lære på jobben uten å komme i full stillhet, " sa han. "Det er også første gang jeg valgte et språk basert på ansettelsespotensial."

Tiår på tech: Det som skilte seg ut eller falt flatt på 2010-tallet (ZDNet)

Forbedring av sikkerhet

Alexandre Rebert, medgründer og utvikler hos ForAllSecure, et cybersecurity-selskap, sa at en viktig utvikling det siste tiåret har vært et enda sterkere fokus på sikkerhet og et press for å erstatte minne usikre språk som C og C ++.

"Dette forklarer delvis fremveksten av minnesikre språk, som Python, Java, C # eller fremveksten av Go i infrastrukturverktøy, " sa han. "Enda viktigere er at Rust har introdusert en grunnleggende ny tilnærming til minnesikkerhet, og tilbyr et alternativ til søppelinnsamling for minnehåndtering. Mens de fremdeles er unge, vil sikkerhetskonseptene som ble introdusert i Rust sannsynligvis ha en sterk innflytelse det kommende tiåret."

Becker sa at trenden til venstreforskyvning oppfordrer flere utviklere til å bruke språk som er trygge ved design.

"Det er veldig vanskelig å programmere noe i Rust som ikke er sikkert, " sa han.

Decade in Review 2010 - 2019 (CNET)

Andre innflytelsesrike språk

Selv om Ruby og Ruby on Rails ikke dukker opp øverst på noen av disse listene, hadde språket innvirkning på bransjen. Stephen Fiser fra Central Standard Technologies sa at det som gjorde Ruby on Rails så vellykket, var konseptet "konvensjon over konfigurasjon."

"Rails presset ideen om at hvis du holder deg til enkle navnekonvensjoner, er det veldig begrenset behov for å konfigurere oppsettet, " sa han. "Du kan bare skrive noen få enkle kommandoer og ha en hel grunnleggende app i gang. Dette førte til enorme forbedringer i effektiviteten som er avgjørende for å lansere nye produkter.

Becker benevnte også Ruby og Ruby on Rails som et innflytelsesrike språk.

"Det var den første rammen som var enkel å bruke og som endret nettutvikling for alltid, " sa han.

Quinn Slack, medgründer og administrerende direktør i kodeinformasjonsselskapet Sourcegraph, sa at det mest innflytelsesrike programmeringsspråket de siste 10 årene er flerspråklig applikasjon.

"Tidligere ville utviklere bruke år på å skrive kode på et enkelt språk, " sa han. "Nå er applikasjonene deres en blanding av det beste frontend-språket (som TypeScript), det beste backend-språket (Go), det beste høyytelsesspråket (Rust), det beste språket for maskinlæringskomponenter (Python) og språkene for mobile applikasjoner (Swift, Kotlin, Objekt-C, Java, etc.). "

Hva med fremtiden?

Transformify-administrerende direktør Stoyanov sa at nylig arbeidsgivere har lett etter blockchain-utviklere og eksperter på maskinlæring. Arbeidsgivere ønsker at folk med erfaring skal fylle disse rollene, noe som er en utfordring fordi teknologien er relativt ny. Stoyanov spår at denne mangelen vil vare minst tre år til.

"Det er mye vanskeligere å lære maskinlæring kontra tradisjonelle programmeringsspråk - det er ikke for alle, " sa hun. "PHP og Java kan mestres av mennesker med matteferdigheter på mellomnivå, men maskinlæring krever avanserte ferdigheter i matematikk og logikk."

Becker fra WhiteHat Security er en fan av Rust og tror at Go og Python vil fortsette å være populære.

"Sikkerhetsverktøy er bygget i Python og Go - det er fantastiske språk å være dyktig til, " sa han. "Dessuten vokser Web Assembly i popularitet, alle er glade for å se hvor den skal."

Rouse hos ActiveState, et open source språkfirma, sa Go er et godt valg for utviklere som er interessert i å gjøre en langsiktig investering i et språk for deres langvarige applikasjoner.

"Det skaleres veldig bra for webtjenester, og Go er ideelt for å bygge en mikroservicearkitektur, " sa han.

Vlad Ionescu, sjefsarkitekt i programvareselskapet ShiftLeft, ser et behov for å gå tilbake til sterkt typede språk for å forbedre sikkerheten og gjøre vedlikehold enklere. Selv om det er enkelt å bygge en prototype raskere med JavaScript, Python og Ruby, er det vanskeligere å opprettholde kodebasen på lang sikt, sa han.

Ionescu navngir Go og TypeScript som gode eksempler på å ta lærdom fra både eldre språk og nyere språk og ikke gjenta de samme feilene.

Calvin French-Owen, medgründer og CTO for Segment, et dataintegrasjonsselskap, sa at Golang og Typescript begge øker i popularitet.

"Golang er et av de innflytelsesrike språkene som raskt har blitt den" sveitsiske hærkniven "for å bygge servere og distribuerte systemer, og jeg tror den er klar til å erstatte de fleste andre språk når det kommer til samtidig programmering, " sa han. "TypeScript vil hjelpe utviklere å takle programmeringsutfordringer i skala."

Vickery of SquareFoot sa at hvis du liker det du gjør akkurat nå, er det ingen grunn til å velge et nytt språk.
"Hvis noen betaler deg for å gjøre det nå, er det sannsynligvis 10 flere som vil betale deg for å gjøre det også, " sa han.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com