Java i et veikryss: Hvorfor det populære programmeringsspråket trenger å utvikle seg for å holde seg i live

Video: Dette er de 10 beste programmeringsspråkene du bør lære akkurat nå. Programmeringsjobber er etterspurt. Disse kodespråkene hjelper deg å få en fot i døra og starte en teknologikarriere.

Java kan være klar for en ny begynnelse etter å ha brukt de siste to tiårene som en generell programmeringsspråk. Selv om det fortsatt er et av de mest populære programmeringsspråk som brukes i dag, har etterspørselen i bedriften redusert de siste årene, og andre språk begynner å overgå det når det gjelder vekst.

Java reduserte i popularitet med omtrent 6000 stillinger som gikk inn i 2018 sammenlignet med å gå inn i 2017, ifølge en analyse fra Coding Dojo. I 1. kvartal 2018 forble det nei. 2 mest populære programmeringsspråk bak JavaScript, ifølge RedMonk, men Swift og Kotlin vokste raskest.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

"Java er på et veikors, " sa Forrester-visepresident og rektoranalytiker Jeffrey Hammond. Selv om det fremdeles er et av de fem mest populære programmeringsspråkene som brukes av utviklere, lager et press mot mikroservicebaserte arkitekturer alternativer som Node.js eller Go appealing, la han til.

Java brukes som oftest innen cloud computing, datavitenskapelig arbeid, webutvikling og apputvikling, sa Karen Panetta, IEEE stipendiat og dekan ved hovedutdanning ved Tufts University.

"Jeg ser fortsatt at det utvikler seg, og veldig populært, " sa Panetta. Mens språk som Python også vokser, tilpasser Java seg det økende antall arbeidsmengder med dyp læring og maskinlæring. "Det blir mange biblioteker der ute som er kompatible for dyp læring, " sa Panetta. "Jeg tror det faktum at vi fortsetter å snakke om cloud computing og alle disse tingene, at Java fremdeles kommer til å bli den dominerende aktøren."

Java har også innebygd flere sikkerhetsalternativer enn Python, så det er et godt alternativ for Internet of Things (IoT) -applikasjoner, sa Panetta.

Java har fotfeste overalt, og store brukergrupper og biblioteker har allerede skrevet, noe som gjør det til en naturlig vei for maskinlæring, sa Panetta. "Det utvikler seg for å imøtekomme behovene, " la hun til. "Det har alltid vært verdifullt på grunn av funksjonaliteten på tvers av plattformer. Men nå blir den enda mer verdifull fordi den også bygger opp dette depotet av virkelig solid brukbar gratis programvare som er der ute. Så du kan hoppe inn i et hvilket som helst stort, gigantisk prosjekt du ønsker fordi det meste av det er allerede skrevet for deg. Du bare setter sammen brikkene. "

Faktisk, hvis du søker på GitHub etter "maskinlæring", vil du finne 2 915 Java-lagringsresultater.

Java's fremtid

Java skal være et av de tre første språkene nye utviklere lærer, sa Hammond. De andre kan inkludere JavaScript, C, C #, eller til og med Racket, som er det MIT bruker i introen til informatikkurs, la han til.

"Java er et av de beste eksemplene på et klassisk objektorientert statisk språk, " sa Hammond. "Å kjenne både styrkene og svakhetene til statiske språk kontra et dynamisk språk som JavaScript er veldig nyttig for håpefulle utviklere."

Til tross for fall i stillinger, er Java fortsatt et av de beste språkene virksomheter ser etter når de ansetter utviklere, sa Panetta. "Bedrifter erkjenner at de trenger å gå inn i dyp læring og kunstig intelligens, og Java er nøkkelspråket de bruker akkurat nå for å gjøre det, " sa Panetta. Java var språket som så den største økningen i etterspørselen fra bedrifter i Storbritannia og Irland i løpet av andre halvår 2017, ifølge Stack Overflow.

I fremtiden vil Java sannsynligvis fortsette å brukes som grunnlag for infrastruktur og mikroserviceutvikling, sa Hammond. Det vil sannsynligvis også bevege seg til skyen, sammen med de fleste arbeidsmengder.

"Jeg tror du vil fortsette å se nye utviklere lære Java, men jeg tror at det også vil måtte fortsette å fokusere på sameksistens med andre programmeringsspråk og teknologier når de fortsetter å vokse også, " sa Hammond. "Det viktigste er at Java endrer seg, og det begynner å øke innovasjonshastigheten igjen."

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com