Innflytelsesrike interaktive nettsteddesign: 10 av de beste

Internettets ansikt i dag er blitt formet av et overraskende lite antall utrolig innflytelsesrike nettsteder. Noen er fra de første dagene av internettutviklingen og kan være ukjente for deg, men hver har dypt endret den interaktive nettopplevelsen slik vi kjenner den. Helt fra starten var nettsteder unike fra tradisjonelle medier ved at brukerne kunne samhandle med innholdet, enten det bare var å klikke på hyperkoblinger eller fylle ut e-postskjemaer. Som en primordial livscell med en celle, var det tidligste potensialet for brukerinteraksjon bare starten på en evolusjonsprosess. DNAet fra alle interaktive nettsteder i dag kan spores til spesifikke mutasjoner og tilpasninger som for alltid endret fremtiden til Internett. Ikke lenger tjener bare "nettstednavigasjon" våre forventninger. Besøkende på nettsteder forventer å bli underholdt, engasjert og fordypet i "opplevelsen" av nettstedet.

De fleste nettsteder er per definisjon "interaktive". Men en god brukeropplevelse er ikke definert av ville museklikk alene. Et virkelig fantastisk interaktivt nettsted er definert av dens evne til å engasjere brukeren i en oppslukende opplevelse som gir tilfredshet. Internett er bokstavelig talt oversvømmet av nettsteder som desperat søker denne helligste av hellige griser - et nettsted med muligheten til å trekke brukerne dypere og dypere inn i et kaninhull av muligheter. Men suksess er ikke avhengig av en overdreven bruk av blitz eller grafikk. Det er mange ekspertdesignede interaktive nettsteder med astronomiske budsjetter som ikke kommer til å treffe sitt preg på tross store budsjetter og annonseringskampanjer for søkemotorer.

Det beste av de interaktive nettstedene begynner vanligvis som hvisking i en storm av informativ hvit støy. Større annonsører bruker millioner på å prøve å kopiere og etterligne slike nettsteder. Men som de beste interaktive nettsteder er per definisjon de som blir oppdaget og delt av et begeistret publikum. De beste nettstedene oppnår sin nesten-mytiske status ikke ved å bruke penger på store annonsekampanjer, men gjennom deres virale suksess med publikum.

For din vurdering sender jeg ydmykt valgene mine for de beste interaktive nettsteder. Noen er fra de første dagene av Internett, og noen kan være ukjente for deg, men hver av disse har dypt endret Internett for alltid.

Dessverre er noen på listen min ikke lenger tilgjengelige online. Jeg ville være glem hvis jeg ikke nevnte innflytelsen og suksessen til nettopplevelser som Spielbergs AI-relaterte "The Beast" eller Trent Reznors Year Zero, men av hensyn til denne artikkelen har jeg forsøkt å begrense meg til nå tilgjengelige eksempler.

Mine 10 beste interaktive nettstedopplevelser

Her er listen min, som du også kan se i et Galleri-format. Hva er de beste interaktive konseptene / designene dine? Del dem i diskusjonen nedenfor.

# 1 Undergivende kylling underdanig kylling

Selv om det ikke var det første "interaktive" nettstedet, overgikk Burger King-kampanjen definitivt alle forventninger når det gikk viralt.

# 2 Donnie Darko

Den interaktive "nettopplevelsen" for filmen Donnie Darko likte muligens et større publikum enn filmen under den første utgivelsen. Denne nettsiden reflekterte perfekt filmen mens den presenterte et intenst spennende mysterium helt alene. Som det gamle dataspillet Myst ga Donnie Darko-spillet ingen ledetråder eller lette løsninger. Likevel eksploderte det i en viral popularitet for å konkurrere med kultstatusen til filmen.

# 3 Johnny Cash-prosjektet

Dette innovative nettstedet inviterer brukere til å endre bilder av mannen i svart og sende dem til en stadig voksende online samling av brukergenererte kunstneriske gjengivelser.

# 4 Dexter

Denne interaktive virale markedsføringskampanjen for Showtime-serien Dexter gikk ikke bare viral, men forårsaket faktisk panikk i Storbritannia da intetanende mottakere av "morderen" -videoene feilet dem for ekte trusler. Du kan ikke bli mye mer oppslukende enn det.

# 5 Broken Embraces filmside

Dette nettstedet for filmen Broken Embraces presenterer en utmerket interaktiv opplevelse og er blitt kopiert av mange andre. Dette er mer som et eksempel på denne typen interaktivitet enn som en primær kilde til designbevegelsen.

# 6 Café Press

Cafe Press, en av de viktigste innovatørene i interaktiv design, setter bokstavelig talt standarden for kommersielle nettsteder der brukere kan samhandle med og tilpasse utvalgte varer.

# 7 LEVER ME TO HELL - REAL ZOMBIES ATTACK (YouTube interaktive zombie filmeventyr)

Ikke bare skapte YouTube et interaktivt medium for deling av videoer, men det fulle potensialet for å skape "interaktive" opplevelser med videoene har nettopp begynt å slå rot. Et fantastisk eksempel på dette er den interaktive zombieeventyrvideoen "Deliver Me To Hell" der brukeren kan ta valg inne i videoen og derved påvirke resultatet. Faktisk har YouTube ikke bare definert online videosamfunn, det har i all hemmelighet lagt røttene til en ny interaktiv spillmotor.

# 8 ebay

Ikke alle bedriftsgiganter startet som giganter. EBay er blant de beste suksesshistoriene som startet som små oppstart og vokste til å bokstavelig definere den online brukerinteraksjon-opplevelsen i å selge og kjøpe på nettet.

# 9 Facebook

Bokstavelig talt "ansiktet" til sosiale nettverk. Enten den vil bli erstattet av neste års nettverkssmak eller ikke, Face Book har ugjenkallelig endret hvordan folk oppfatter sosiale nettverk.

# 10 Google og Google Maps

Så mye som jeg hater å registrere gigantiske onde selskaper på denne listen, må Google inkluderes og faktisk, gitt toppsporet. De har kanskje ikke startet som et gigantisk ondt selskap, men deres innvirkning på nettet er nesten uovertruffen av noen andre. Selv om man skulle rabattere søkemotoren, bloggeren og mange andre tilbud, ville Google Maps alene fortjent å være øverst på listen min. Jeg tør påstå at det er mange mennesker som ikke kunne forestille seg livet nå uten Google eller Google Maps.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com