Implementeringsalternativer for Android-annonser i kode eller oppsett

Når du inkluderer annonser i en Android-app, er det noen få alternativer for hvordan du viser annonser for brukere. Utover valgene i hvilke annonsenettverk de skal bruke, er det alternativer for hvordan appen henter og viser annonsene.

Du kan velge å konfigurere annonseforespørselen i layoutfilene (XML), eller du kan implementere annonsene helt i kode. Hver har fordeler og ulemper, så det kan være aktuelt å bruke den ene eller den andre i forskjellige situasjoner.

I sammenheng med dette innlegget sammenligner jeg disse to alternativene for bannerannonser med AdMob, den mest kjente annonseløsningen for Android-apper. Husk at det er mange andre annonsealternativer, og ikke alle støtter begge disse valgene.

To forskjellige metoder for å få samme resultat.

Fordeler med å implementere annonser i layout

Hvis du er komfortabel med XML-oppsett for Android, vil det ikke være for vanskelig å sette inn annonser i oppsettet. Den største fordelen er enkelhet - det er ikke noe vedlikehold av kode å gjøre, bare noen få XML-linjer i layoutfilen. Den kan kopieres til hvilken som helst layout, og det er nå en annonse der.

Hvis du vil bruke denne annonsen noen ganger, kan du isolere denne koden i et enkelt annonseoppsett som du kan gjenbruke hvor som helst ved å bruke inkluderingsmekanismen. For eksempel:

 xmlns: annonser = "http://schemas.android.com/apk/lib/com.google.ads" 
 android: orientering = "vertikal" 
 android: layout_width = "fill_parent" 
 android: layout_height = "wrap_content"> 
 android: layout_width = "wrap_content" 
 android: layout_height = "wrap_content" 
 annonser: adUnitId = "MIN_ANNONSE_ENHET_ID" 
 annonser: adSize = "banner" 
 annonser: loadAdOnCreate = "true" /> 

Det meste av dette er kjeleplaten - den eneste virkelige unike koden er "MY_AD_UNIT_ID", som du kan hardkode i denne layoutfilen eller hente fra en prosjektressurs. Ingen koder trenger å endres - alt henting og visning av annonse håndteres av annonsebiblioteket som heter direkte fra denne layoutfilen.

Vær oppmerksom på at koden over er forenklet - se AdMob-instruksjonene for alle detaljer når du skal implementere. I tillegg brukte jeg den XML-baserte annonseintegrasjonen for å tillate enkel oppretting av flere "smaker" av en app. Hvis du for eksempel vil ha to versjoner av en app med to forskjellige annonse-IDer (eller en uten annonser i det hele tatt), kan du bruke bibliotekprosjekter for å sette all koden og eiendelene dine i et bibliotekprosjekt, med to barneprosjekter. De eneste filene som barneprosjektene trenger å inneholde, er de forskjellige layoutene med de respektive annonse-IDene. Ingen koder skiller seg mellom de to appene.

Jeg brukte også layoutbasert oppsett for å lette å bytte ut to forskjellige XML-baserte annonsealternativer for split-testing.

Fordeler med å implementere annonser i kode

Det andre alternativet er å skape plass for annonsene dine i oppsettet, men håndtere annonselastingen i selve koden. Noen utviklere som kommer inn i Android-verdenen, kan være mer komfortable med det kodebaserte alternativet i stedet for det XML-baserte oppsettet.

Fordelene med denne tilnærmingen inkluderer:

  • Mer kontroll - logikk i koden kan kontrollere hvordan og når annonsen lastes inn;
  • Muligheten til å angi metadata (noen annonsenettverk tillater inkludert demografisk informasjon);
  • Evnen til å gjøre delt-testing av app store (separate IDer for hvert marked);
  • Tilgang til annonsenettverk som ikke kan settes opp i en layoutfil.

Noen av disse alternativene brukes til mer avanserte strategier og er ikke nødvendige for den første implementeringen. De grunnleggende AdMob-instruksjonene inkluderer bare å legge til en liten mengde kode:

 AdView adView = ny AdView (dette, AdSize.BANNER, MY_AD_UNIT_ID); 
 LinearLayout layout = (LinearLayout) findViewById (R.id.mainLayout); 
 layout.addView (anonnsevisningselement); 
 adView.loadAd (ny AdRequest ()); 

Som tidligere er det meste av dette kjeleplaten, bortsett fra "MY_AD_UNIT_ID". Den samme koden må legges til hver aktivitet som viser annonser. Utover det er mer kompliserte oppsett valgfrie og kan forfølges når det er passende. Den største fordelen med den kodebaserte implementeringen er fleksibiliteten.

Årsaker til å velge det ene over det andre

Over tid har preferansen min migrert fra å inkludere annonsene bare i oppsettet (XML-basert) til implementering av en kodebasert annonseløsning. Dette skyldes delvis min pågående forskning på annonsenettverk for Android Income Series- bøkene, men også på grunn av å forfølge flere Android-app-butikker.

Mens jeg mistet enkelheten med å ikke ha noen annonsekode i aktivitetene mine, fikk jeg fleksibiliteten til å spore annonseinntektene mine ved app store, og hjalp meg å forstå hvilke markeder som er mest lønnsomme. I tillegg tillater dette meg å bruke annonsemeklere - mitt nåværende valg er MoPub, som krever at annonsen blir innstilt i kode, ikke fra oppsettet. Jeg måtte bytte og legge til litt kode i alle appene mine, men nå kan jeg administrere annonsene mine fra et webgrensesnitt uten å gjøre ytterligere endringer i appene mine.

Hvilken er riktig for deg?

Det avhenger delvis av annonsestrategien, men for mange Android-utviklere er det viktigste å få de første annonsene enkelt integrert. Uansett hvilken metode du er mer komfortabel med - XML-basert eller kodebasert - er den rette for deg nå. Det er egentlig ikke så mye arbeid å gjøre byttet senere hvis en ny strategi krever annonser med kode.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com