ICS-oppdatering løser noen problemer med ASUS TF101, men oppretter andre

Jeg vurderte å oppgradere til ASUS TF201 Transformer Prime da den ble utgitt, men jeg var bekymret da jeg hørte tidlige rapporter om problemer med Wi-Fi, Bluetooth og GPS - pluss at alle detaljhandelsprodusentene i mitt område så ut til å være helt ute av lager. Bransjen er at ASUS kan avvikle TF201 for den kommende (og dyrere) TF700T. Som et resultat tror jeg ikke jeg ville kjøpe verken TF201 eller den kommende TF700T for øyeblikket.

Denne avgjørelsen er også delvis basert på min erfaring med ASUS Eee Pad Transformer TF101. Ikke misforstå, jeg elsker Transformer - men det er tøff kjærlighet. Her er noen områder der jeg har blitt skuffet:

  • Batteriproblemer med dock. Jeg har aldri mottatt de 300 timene ventetid som ASUS opprinnelig hevdet (tilfeldigvis at den spesifikasjonen ikke lenger vises på ASUS-nettstedet). Når jeg tar opp enheten etter to dager - ubrukt, uåpnet og av laderen - er den helt død.
  • Tekstinnføring via tastatur i nettbaserte fora. Når jeg går til TechRepublic-diskusjoner, Facebook eller Google+ i forskjellige nettlesere (inkludert standard, Dolphin HD og Firefox), er tastaturet ubrukelig fordi det ikke kan følge med å skrive inn, og det savner tastetrykk. Det pleide også å backspace to ganger for hvert enkelt backspace jeg skrev inn.
  • Maskinen starter ofte på nytt og uten åpenbar grunn.

Jeg er ikke den eneste personen som har klaget på Transformers batteri, men det ser mest ut til å påvirke brukere som har valgfri tastatur dock. Når den er tilkoblet, tror nettbrettet at det er koblet til en ekstern strømkilde, og at den stadig lades når det eksterne batteriet går tom. Når batteriet i dock er tømt, går tomtebatteriet ut raskere enn det ville gjort hvis det ikke var forankret, fordi det må bære sin egen last og levere strøm til dock.

Takket være hjelp fra XDA-utviklermiljøet oppdaget jeg flere verktøy (Wheres My Droid Power, CPU Spy og Dual Battery Widget) for å isolere batteriproblemene mine. I følge disse appene gikk ikke nettbrettet mitt i dyp søvn (ingen eneste applikasjon var ansvarlig) og Wi-Fi var alltid på.

Også på XDA-utviklere fant jeg ut at det var flere forskjellige revisjoner av ASUS-tastaturet og nettbrettet, utpreget av enhetens serienummer. Min var den tidligste modellen. Disse tastaturbryggene krevde en RMA tilbake til fabrikken for å faktisk legge til (fikse) en komponent. Jeg sendte inn enheten, og den kom bedre tilbake. Det tilfredsstilte fortsatt ikke forventningene mine, men det var absolutt en forbedring i batteriløpet og standby-tiden.

Gjennom en kombinasjon av reparasjon og manuell administrering av Wi-Fi-tilkoblingen (slå av den) kunne jeg få et passende nivå på batteriets ytelse fra enheten. Hvis jeg bruker det hele dagen, må jeg lade det om natten. Det gir ikke "dager mellom kostnader" -opplevelsen til en iPad, men den fungerer.

Da jeg så at Android 4.x (Ice Cream Sandwich - ICS) slo Storbritannia, lovet jeg meg selv at jeg ikke ville oppdatere med en gang, slik at andre mennesker kunne ordne feilene. Da den tilbød meg OTA-oppdateringen, kastet jeg meg imidlertid inn umiddelbart. Først ble jeg veldig imponert over følgende forbedringer:

  • Tekstinnføring i nettleserøkter er dramatisk bedre. Dette alene er en stor forbedring som gjør Transformer til et langt mer levedyktig nettbrett for forretningsbrukere.
  • Alt ser renere og skarpere ut, fordi Android ICS er langt mer polert enn Honeycomb.

Mens ICS tok opp noen av transformatorens problemer, introduserte det problemer som uten tvil var verre . Jeg begynte umiddelbart å ha problemer med stabilitet, og en annen transformator-eier på min Google+ stream rapporterte også om stabilitetsproblemer. Noen apper ble tvingende lukket, og derfor kjørte jeg Android Market-oppdateringen på alle appene som var tilgjengelige. Dette løste vanskelighetsgraden jeg hadde med Google+, men andre apper fortsatte å tvinge tett. Til og med å åpne apper (som den opprinnelige nettleseren og e-postklienten) var sporadisk - de ville enten henge midlertidig eller så lenge at jeg måtte hardt starte enheten på nytt.

Transformatoren er fortsatt det beste Android-alternativet til iPad, og leverer riktig prispunkt, funksjonssett og byggekvalitet. Imidlertid virker ASUS forankret i en syklus med å ta ett skritt fremover og to skritt tilbake. De har den rette ideen, men de ser ut til å gjøre alt galt som Apple gjør riktig .

Til forsvar for ASUS svarte de raskt på en Tweet om problemene mine, og erkjente rapporter om stabilitetsproblemer som de jobber med å løse. ASUS er sannsynligvis den mest aggressive Android-leverandøren når det gjelder å adressere problemer og slippe reparasjoner. Jeg har hatt en rekke, konsistente oppdateringer til Transformer - og det faktum at de har gjort ICS tilgjengelig for den originale TF101, viser engasjement for sine eldre kunder. Jeg håper virkelig at ASUS får handlingen sin sammen med et nettbrett som konkurrerer med iPad, som de tydelig er i stand til å levere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com