ICANNs utvidede tilbud om domenenavn kommer snart

Virker dot com-domenenavnet ditt passé nå? Hvis ikke nå, kan du kanskje på dette tidspunktet neste år søke etter generiske domenenavn som ender i likhet med dot book, dot app eller dot buy . Med disse nye valgene er en lang liste med spørsmål som mange av oss vil ha om prosessen med å velge og bytte til nye domenenavn. Jeg har stilt noen av disse spørsmålene til en ekspert på juridiske spørsmål om copyright, varemerke og webdomener. Svarene er inkludert senere i dette innlegget, og jeg inviterer kommentarer fra de av dere som kan gjøre arbeid for noen av søkerorganisasjonene som prøver å skaffe seg gjenkjennelse av gTLD-domenet.

En liten prøvetaking av generiske domeneprogramnavn på toppnivå er listet i det infografiske bildet som vist i figur A nedenfor.

International Corporation for Tildelte navn og nummer (ICANN) jobber sakte mot dagen når den utvider antall generiske toppdomener (gTLD) som kan brukes på Internett. Den 13. juni ble den første runden av 751 søkere avslørt med listen over 1 930 søknader fra selskaper som Amazon, Google og Microsoft, og ga oss en titt på hvordan neste nivå av domenenavn kan utvikle seg.

Vi har nå selskaper som Microsoft Corp, Wal-Mart og Cisco Technology som søker om nye gTLD-er som. Microsoft, .grocery og. Cisco. Amazon EU S.à rl brukte mer enn $ 14 millioner dollar på sine forskjellige applikasjoner. For ICANN er dette en velsignelse for deres virksomhet, ettersom de har tatt inn over $ 357 millioner i søknadsgebyr, men for noen blir den nye gTLD-planen betraktet som en form for Internett-utpressing, slik Laura Weinstein påpeker i bloggen hennes. Spesielt siterer hun den implisitte godkjenningen som er anerkjent av Googles deltakelse i programmet.

Hvordan vil ICANN sortere søknadene for gTLD-er, spesielt blant organisasjoner som har bedt om det samme domenenavnet? For eksempel har tre søkere bedt om "skjønnhets" -strengen, ni søkere har bedt om "blogg" -strengen, ni andre har søkt om "bok" -strengen, og tretten har søkt om "app" -strengen.

Når jeg sorterer gjennom listen over avslørte søkere og deres forespurte gTLD-streng, må jeg lure på hva fremtiden har for noen av organisasjonene. Steel Falls, LLC har for eksempel søkt på "byrå" -strengen, og Amazon EU S.à rl har søkt om syttiseks forskjellige strenger som spenner fra "amazon", til "app", til "book", til "buy" ", til" null ".

Det juridiske perspektivet

Jeg ba den respekterte juridiske eksperten om opphavsrett, varemerke og webdomene, David Weslow, Attorney At Law, med Wiley Rein, LLP, om hans innsikt i hvordan applikasjonene vil bli evaluert, sammen med noen relaterte spørsmål. Dette er hva han hadde å si.

Weslow : Hvis konkurrerende gTLD-applikasjoner har tilfredsstilt søknadskravene i like stor grad og ikke er i stand til å løse konflikten ved en avtale, vil ICANN til slutt tildele gTLD til den vinnende søkeren på en auksjon. Hva håper selskaper som Amazon å oppnå med å vinne alle syttiseks av programmene sine for nye gTLD-er? Weslow: Det ser ut til at disse selskapene tror at potensielle kunder vil se etter gTLD-er som tilsvarer produkter eller tjenester som deres kunder håper å finne på nettet. Å søke om ønskelige gTLD-er i løpet av den nåværende første runden med nye gTLD-er, vil tillate at søkerbedriftene utelukkende kontrollerer bruken av de mest verdifulle gTLD-ene i 10 år.

Når de nye gTLD-ene er gyldige, kan dette også være et problem for nettverksadministratorer i organisasjoner som har servere eller datamaskiner med lignende navn som % computer_name% .amazon eller .agency . For eksempel kan applikasjonene og programvaren som løses gjennom Domain Name Services (DNS) nå ha konfigurasjons- og sikkerhetsproblemer når de prøver å løse ressurser utenfor organisasjonens nettverk. Dette vil være en å følge med på når de nye gTLD-ene blir offentlige. Nettverksadministratorer kan kryptere, og det kan også gi deg mer ansettelser på dette området av IT-infrastrukturstøtte.

Har ICANN tilbudt hjelp eller veiledning med nettverkskonflikter som kan oppstå mellom organisasjonenes interne nodenavn når de nye gTLD-ene trer i kraft? Weslow: Nei, ICANN har indikert at konkurrerende søkere bør forsøke å samarbeide for å løse eventuelle konflikter hvis de ønsker å unngå en endelig auksjon av den søkte gTLD. Hva er den neste fasen av gTLD-søknadsprosessen? Weslow: En offentlig kommentarprosess og formell innvendingsprosess er for tiden i gang. Det forventes at ICANN vil starte en formell evaluering av gTLD-applikasjonene i midten av juli med resultater av evalueringene som forventes i oktober.

Når blir de nye gTLD-ene tilgjengeliggjort for bruk?

Weslow : Det andre kvartalet 2013 er sannsynligvis det tidligste at vi begynner å se nye gTLD-er komme i live.

Hva identifiserer du som de viktigste hindringene for en smidig overgang til de nye gTLD-ene?

Weslow: Marketplace anerkjennelse og adopsjon er de to største snublesteinene. GTLD-registeroperatørene vil sannsynligvis trenge å investere betydelige ressurser for å utvikle forbrukergjenkjenning om at en "dot uansett" gTLD er en gyldig og ønskelig nettadresse.

Fremtiden å tenke på

Dette er bare begynnelsen på endring for verdens domenenavnverden. Hvordan skal du som nettutvikler bli påvirket av gTLD-ene når de går live? Jobber du for en av organisasjonene som har søkt om en gTLD? I så fall, hva gjør du nå for å forberede deg på at den nye bølgen med domenenavn skal treffe din utviklingsverden?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com