HTML5-gruppen er død: Det du trenger å vite

HTML5-spesifikasjonene og nettstandardene fortsetter å leve og puste mens de utvikler seg med tempoet i nettleserens adopsjon og aksept, og vi ser noen fortsatte fremskritt (og noen få retreater) de siste ukene. Spesielt er HTML5-elementet nå dødt etter mye opphetet og utvidet debatt. Avgjørelsen ble behørig enige om av begge sider om at en ny seksjon ville bli lagt til for "underoverskrifter, undertittler, alternative titler og tagslinjer." HTML5 Working Group (WG) uttalte at den ikke har en dedikert struktur for markering av underoverskrifter, undertekster, alternative titler eller taglines. Steve Faulkner leder diskusjonen for et foreslått eller element som kan komme i stedet for de avskrevne. Mens nettlesere ikke har fjernet støtte for elementet på nåværende tidspunkt, er det høyst sannsynlig at de vil gjøre det i løpet av en nær fremtid.

Elementet ble opprettet for å gruppere ethvert sett med

elementer når overskriften har flere nivåer, som tilfelle med underoverskrifter, alternative titler eller taglinjer.

seksjoner kan inneholde overskrifter av hvilken som helst rangering, men webforfattere oppfordres fremdeles sterkt til å bruke overskriftselementene til passende rangering for et seksjons hekkenivå.

Så hva har en nettutvikler å gjøre med de nylig implementerte elementene på HTML5-sidene sine? Ikke noe å bekymre deg for nå, men det kan være lurt å bli forberedt før de blir fjernet fra nettleserstøtte i fremtiden.

Velkommen til underoverskrifter, undertekster, alternative titler og taglines

Mens W3C uttaler at det ikke er noen dedikerte mekanismer for å merke opp underoverskrifter, undertekster, alternative titler og taglines, har den tilbudt flere alternativer i sin vanlige formspråk.

Den første notasjonen som er oppført i standarden sier at h1 – h6-elementer ikke må brukes til å markere underoverskrifter, undertekster, alternative titler og taglines med mindre de er ment å være overskriften for en ny seksjon eller underavsnitt.

Kodeksemplet vist nedenfor er et utvalg av tittel og undertekster for en webside, som er gruppert i et element. Siden forfatteren ikke ønsker at undertittlene skal inkluderes i innholdsfortegnelsen, og heller ikke er ment å være en vesentlig del av en ny seksjon, bruker de

element og er stylet med tilknyttet CSS for å gjengi tittelen og underoverskriftene i overskriften. Demonstrasjonskodestykket vises nedenfor:

Koding for et dynamisk nett

Demonstrasjonssider, bruk saker og prøvekode

Siste oppdatering 14. juli 2013

CSS-kodebiten vises nedenfor:

 h1 {skriftstørrelse: 2, 5 em; font-familie: Georgia; bokstavavstand: 0, 1 em; farge: rgb (142, 11, 0); tekstskygge: 1px 1px 1px rgba (255, 255, 255, 0, 6); } .subtitle {display: block; margin-topp: 0, 5 em; font-familie: Verdana; skriftstørrelse: 1.2em; font-vekt: normal; farge: rgb (142, 11, 0); bokstavavstand: 0em; tekstskygge: ingen; }. dato {font-family: Georgia; farge: rgba (69, 54, 37, 0, 6); skriftstørrelse: 0, 85 em; font-stil: kursiv; bokstavavstand: 0, 25 em; border-bottom: 1px solid rgba (69, 54, 37, 0, 2); polstring-bunn: 0, 5 em; } 

Den resulterende utgangen vises i figur B :


Andre eksempler på underoverskrifter inkluderer bruk av en boktittel atskilt med en kolon; W3G gir demonstrasjonskodeprøven for en enkelt kodelinje:

Ringenes herre: De to tårnene

Et annet alternativ inkluderer et eksempel på en albumtittel der en del av tittelen er inkludert i et element som eksempelkoden nedenfor:

Ramones

Hei! Ho! La oss gå

Inntil en mekanisme er definert for fullstendig å erstatte bruken av undertekster kan deles ut med kombinasjoner av avsnitt

og nestede spennelementer for overskriftsdelene.
© Copyright 2021 | pepebotifarra.com