HTML5: Opprette en grunnmal

I mitt forrige innlegg på HTML5: The Next Generation. Jeg nevnte kort de store endringene som HTML5-spesifikasjonen allerede har implementert eller er i ferd med å implementere, siden hele spesifikasjonen ikke forventes å være fullført før i 2020 eller 2022. Jeg berørte også nettleserkompatibilitetsmatrisen for HTML5-støtte.

Dette innlegget vil dykke dypere i noen av de viktigste elementoppdateringene som spesifikasjonen bringer til bordet, spesielt de som kan implementeres i dag. Hvis du er som meg, skriver du sannsynligvis ikke hele markeringen for hånd; har du avsatte maler som tar seg av den opprinnelige prosessen for opprettelse av sider. Inntil verktøyene du bruker nå fanger opp de nye elementene i HTML 5, vil du gjøre en første oppsetting for hånd mens du lærer, så hvorfor ikke begynne med å lage en grunnmal?

HTML5-mal

Med HTML5-spesifikasjonen kan du nå opprette en ny basismal, hvorfor skrive om denne koden hver gang du trenger å lage nye HTML-dokumenter? Inkludert her er elementene som får deg i gang med en HTML5-basismal.

Læreerklæring

Bruker du fremdeles de vanskelige å huske doktypene? Jeg tenkte det; til og med TR bruker dem fremdeles.

Ute med det gamle:

 DOCTYPE html PUBLIC "- // W3C // DTD XHTML 1.0 Transitional // EN"  "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd" > 

I med den nye HTML5:

Hvor mye enklere kan det bli? Selv om nettleseren ikke gjenkjenner doktypen, vil den gjengi gjengivelse i standardmodus.

Tegnsett Koderingserklæring

Og hva med den gamle tegnsettdeklarasjonen?

 < meta http-equiv = "Innholdstype"  content = "text / html; charset = UTF-8" /> 

HTML5 har nå koden forenklet:

Http-ekvivalent og innholdstype er underforstått nå og trenger ikke å deklareres.

Språkattributterklæring

Dette er nødvendig for at nettlesere skal gjengi tekst på riktig språk, spesielt for de som ikke er skrevet på engelsk. Som eksempel kan du se denne språkdeklarasjonen som er i bruk i dag:

HTML5 har språkdeklarasjonen slanket til:

Fjernet internettmedietype

I tidligere HTML-versjoner er du kanskje vant til å se et skript eller en lenketagg som inkluderer medietypen og skrevet som disse eksemplene:

 < script type = 'text / javascript'  src = 'modernizer-2.0.min.js' >  manus >  

HTML5 har fjernet internettmedietypen for skript og koblinger, som det antydes av skriptet eller lenke kilden og gjengis lignende disse to eksemplene:

 < script src = " modernizer-2.0.min.js " >  manus > 

Flere av de umiddelbare fordelene for webutviklere inkluderer en strømlinjeformet, enklere å implementere og redusert total filstørrelse for HTML-koding. Basis HTML5-malfilen (.dwt) og HTML-filen er tilgjengelig for nedlasting (zip-fil).

Sitat meg på det?

Så lenge attributtverdiene ikke inneholder blanke mellomrom, er det ikke nødvendig med HTML5-anførselstegn, men anbefales, så hvis du fremdeles liker å bruke anførselstegn eller pakke inn attributtene dine i anførselstegn, er det helt greit å gjøre det, men vet at det er ikke nødvendig med HTML5-spesifikasjonene. Uansett hva du går, er det fornuftig å være konsekvent med hvilken måte du bestemmer deg for.

Kommer opp

Det neste segmentet på HTML5 vil fortsette å utforske de nye elementene og demonstrere kodeeksempler for tomme attributter, attributter med verdier, samsvarende semantisk markering og mer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com