HTML 5 trender og hva de betyr for utviklere

Med jevne mellomrom liker jeg å gjennomgå aktuelle hendelser, spesielt nyheter knyttet til HTML5 og historiene som fremmer de nyeste teknologiske fremskrittene ved hjelp av det nye webkodingsspråket.

Vi ser mer aktivitet blant utviklere og organisasjoner som tar i bruk HTML5-standarden både i nåværende implementeringer, mobile webapplikasjoner og nye områder som bil-programvare og trådløs. HTML 5 fortsetter å få fart på en rekke felt og bransjer, og ikke bare på nettet lenger.

Flere kilder viser at HTML5 får mer trekkraft blant webutviklere, spesielt i Asia-Stillehavsregionen. Dave Neal fra Storbritannia-baserte The Inquirer skrev om en ny undersøkelse utført av Evans Data, ("Developers are move to HTML5") som viser at blant 1 200 respondenter er HTML5 mellom 40 og 60 prosent, og genererer mer av en buzz enn si, Flash eller Silverlight. Prosentandelen er betydelig gitt at det for noen år siden var lite "buzz" i det hele tatt om HTML5.

På samme måte som vi bør se Asia og Pacific Rim for utviklingen innen andre nye teknologier som elektronikk, solcellepanel-arrays og halvledere, gir måling av HTML 5-adopsjonsrater i den regionen av verden et godt perspektiv for trender for webdesign andre steder.

Utvikling av mobil nettapplikasjon tar også på seg en del trekkraft med primære trådløse leverandører. I ARS Technica-rapporten fra Ryan Paul, "AT&T tilbyr HTML5 SDK for tredjeparts mobile webapputviklere", jobber telekomgiganten med Sencha og deres Touch-rammeverk for å utvikle berøringsskjermvennlige mobile webapplikasjoner ved å bruke AT & Ts HTML5-programvareutviklingssett . Å gjøre veier til mobil webapplikasjonsutvikling er en annen primær indikator for HTML5-adopsjon, gitt at mobilteknologier er en raskt voksende industri. Når internettbruken fortsetter å migrere fra stasjonære datamaskiner til lommer, vil HTML5-fordeler fortsette å bli det universelle programmeringsspråket for koding av mobile nettapplikasjoner.

Adrian Bridgwater, som skriver for DrDobbs.com ("QNX Navigerer mot HTML5 In-Car Apps") rapporterer at QNX Software Systems navigerer mot HTML5 for produksjon av apper i bilen, som lar programmerere blande HTML5-applikasjoner med de som er opprettet med Qt, OpenGL ES og andre brukergrensesnittteknologier. Bilindustrien har hatt sine oppturer og nedturer de siste årene, spesielt blant amerikanske bilprodusenter; nyere bil- og lastebilmodeller inkluderer imidlertid mer innebygd teknologi i standardpakker og valgfrie pakker. HTML5 fortsetter å utvide rekkevidden på dette området.

Ettersom HTML5-teknologien fortsetter å vokse til ikke-tradisjonelle nettutviklingsarenaer, for eksempel bilindustrien og til mobile enheter, kan utviklere begynne å innse nye roller og muligheter som åpnes utenfor rene nett- eller Internett-utviklingsorganisasjoner.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com