Hvordan du mister utviklernes interesse (og hvordan få den)

Bilde: PRImageFactory, Getty Images / iStockphoto

I løpet av tiden det tar deg å lese denne artikkelen, kan du kanskje tjene en utviklers tillit eller miste den. Utviklere pleide å ta uansett hva CIOs siste runde golf pålagt dem. Ikke mer. Ansporet av åpen kildekode (programvare) og sky (maskinvare), er løpet for å gi utviklere det de vil i løpet av minutter (eller sekunder) blitt kritisk, som to databasepionerer, MongoDB og InfluxData, har vist.

Jeg vil ha verden, og jeg vil ha den nå

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Fokuset på en utviklers umiddelbare opplevelse med et produkt er ikke bare for åpen kildekodedatabaser. Som Jared Rosoff påpeker, fokuserer New Relic nådeløst på en utvikleres førsteinntrykk av produktene sine: "Utviklere danner en mening om verktøyet ditt i løpet av de første 60 sekundene av å grave i det."

Det er heller ikke bare utviklere. Som Miles Ward understreker: "Hvis du selger programvare, bør du gjøre det kjøpbart på mindre enn 3 minutter. Stor, fargerik knapp på ditt primære domene som sier" kjøp x nå ", velg sku, fang inn hvilken informasjon du vil ha for fremtidig oppsalg osv. Ta kredittkortet mitt, men gimme det forbannede produktet. Det er 2019. " Internett har konditionert oss til å forvente umiddelbar tilfredsstillelse.

Så gjennomgripende som forventningen kan være, er det dobbelt kritisk (og vanskelig) når du arbeider med utviklere, gitt deres økende betydning i kjøpeprosessen for programvare.

Så hvordan sikrer de beste selskapene at utviklerens førsteinntrykk blir til et langsiktig forhold til programvaren deres?

Millioner dollar minutter

Rosoff tilbrakte år hos MongoDB, og prøvde å fange hvordan det passet for utviklere. Ikke overraskende kom MongoDB ikke på utvikleropplevelsen sin over natten, og å få den opplevelsen riktig var like mye et spørsmål om å fjerne unødvendige detaljer som noe annet: "Det krevde å tenke gjennom hele utviklerreisen - utenfor produktet og inn. Alt som ikke er kjernen i å forstå produktet og hva det gjør, må fjernes, slik at nye brukere kommer helt til kjernen i det du gjør. "

Det første kommer nesten helt sikkert til å skape kamper med salgs- og markedsføringsfolket: MongoDB laster ikke ned nedlastinger - det har det aldri. Hvorfor? Fordi "hvis ikke en bruker IKKE prøvde MongoDB på grunn av det e-postadresseskjemaet, ofret vi vekst og fremtidige inntekter."

5 spørsmål programvareingeniører bør stille i et intervju (TechRepublic)

Men hvordan kan vi markedsføre til utviklere med mindre vi vet navnet / e-posten deres? Det gjør du ikke. Ikke i utgangspunktet, uansett. En utvikler bryr seg mye mer om programvaren enn noe du kan fortelle dem i en e-post, uansett hvor smart. Få den første programvareopplevelsen feil, eller få det til å ta for lang tid å komme til programvaren, og det eneste svaret du får på en e-post er "avmelding."

Det andre kravet er en enkel installasjon. "På MongoDB bygde vi binære filer for hvert målverts OS og opprettholdt de mest populære installatørene på hver av disse plattformene. Ingen skulle trenge å kopiere en binær fra 'Nedlastinger' til en mappe." Når det gjelder dette, må den første opplevelsen bli hemmet litt: Du vil ikke miste utvikleren med kompleksitet:

Det som er viktig å ta, tok MongoDB dette et skritt videre, og tilbyr guidede opplæringsprogrammer som ikke bare hjalp dem med å få systemet satt opp, men også "Hjelp rediger brukeren til å oppnå noe på første kjøretur med produktet ditt." Den første suksessen gir på sin side utvikleren selvtilliten til å fjerne treningshjulene på sitt neste forsøk.

Akselererer Time to Awesome ™

InfluxData har tatt mange av de samme trinnene i et forsøk på å "hjelpe utviklere og bedrifter til å oppnå resultater raskere med mindre kompleksitet og mindre kode, " som David Simmons fremhever. Blant annet sikrer InfluxData at alle avhengigheter blir installert uten at utvikleren trenger å tenke på det.

20 programmeringsspråk som tiltrekker seg flest nye elever (gratis PDF) (TechRepublic)

Som InfluxData-administrerende direktør Paul Dix fortalte TechRepublic i et intervju, starter imidlertid enkelhetsutvikleren godt før en installasjonsguide er skrevet. For InfluxDB er det faktisk viktig å identifisere på forhånd hvor databasen passer og hvor den ikke gjør det. Ifølge Dix er det ingen intensjoner om at InfluxDB skal være en generell database. Selv om tidsserier er en abstraksjon som er nyttig for å løse mange forskjellige slags problemer, og disse problemene finnes stort sett overalt, bemerket han, er det ikke noe ønske om å utvide InfluxDB til arbeidsmengder der det kan være dårlig passform. "Vi tror vi kan få bedre ytelse og produktivitetsutvikler ved å fokusere, " bemerket han.

Hvor er InfluxDB fokusert? Fire primære brukstilfeller: DevOps-overvåking (f.eks. Overvåking av applikasjonsytelse), sanntidsanalyse, sensordata og fintech (der tidsseriedatabaser først ble brukt).

Utviklere vil ha en tendens til å starte med hvilken database de er vant til eller er mest komfortable med. Dette kan bety at de, ikke InfluxData, vil strekke MySQL eller hvilken som helst database for å løse et tidsserieproblem. Denne første trangen til å bruke det som føles komfortabelt, vil ofte støte på virkeligheten av ytelsesproblemer eller unødvendig formulere kode for å tvinge den generelle databasen til et tidsseriebehov.

Det er grunnen til at InfluxData ønsker at den første opplevelsen skal være så rask og enkel for nye utviklere. Det kan være bare en sjanse til å få dem til å prøve noe nytt, noe ukjent. Den "ut-av-boksen" -opplevelsen trenger derfor å være utmerket.

Så hvis du fremdeles lar salg og markedsføring komme i veien for en flott utvikleropplevelse, ikke gjør det. Det er bare ikke verdt det. Programvare spiser verden, og utviklere skriver den programvaren. Alt du kan gjøre for å gi dem en god førsteopplevelse, gjør det mer sannsynlig at de holder seg med deg når de bygger fremtiden. Å prøve å selge godt før de er klare til å kjøpe er en alvorlig feil.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com