Hvordan og når du skal lade nettbrettbatteriet

Nettbrett har overtatt mobilverdenen, fordi de er de beste av alle mobile verdener - mindre og lettere enn bærbare datamaskiner, og mer anvendelige enn smarttelefoner. Det er også mulig å få en bedre batterilevetid på nettbrettet ditt enn det du gjør med smarttelefonen eller den bærbare datamaskinen, og forlenger deg utover en hel arbeidsdag. Dette vil imidlertid ikke skje hvis du er uforsiktig med bruken og batteriet. Tro det eller ei, det er måter å maksimere det batteriet på i en lengre levetid.

Levetiden til nettbrettbatteriet

Mye av endringen i batterier vokste ut av nødvendigheten av sikkerhet i bærbare enheter. Fordi mobilitet betyr å ta en enhet gjennom kraftig varme, kulde, støt og vibrasjoner, måtte batteriene designet for maksimal sikkerhet og lang levetid. Selv om mange kan være i tvil om denne påstanden, kan det være farlig å lagre energi på flere kilowatt, spesielt når de er lagret i en enhet som stadig er på farten, og som ofte slippes, rystes og blir utsatt for tøffe miljøer.

Siden disse batteriene er trygt gjemt bort fra brukeren, er det opp til fysiske systemer og programvaresystemer - Battery Management System (BMS) - å ta vare på dem. BMS håndterer noen ganske kompliserte oppgaver, for eksempel å håndtere integriteten til et batteri når celler begynner å svikte (vanligvis på grunn av batteriets levetid). Dessverre kan ikke BMS gjøre alt. Brukeren av enheten må fortsatt ta seg av mobilen for å sikre forlenget og trygg batterilevetid.

Her er tre hovedtips som enkelt skal gjelde alle batterier på mobile enheter:

Temperatur: Ikke utsett enheten for ekstreme temperaturer. Kjøligere temperaturer forhindrer korrosjon av batterier, så det er alltid best å forhindre at enheten overopphetes. Det skjer. Når du jobber med et nettbrett i fanget, kan du føle varmen varme opp beina. Det betyr at batteriet også blir varmt. Arbeid med nettbrettet ditt i en slik posisjon at varmen lett kan spre seg. Utladning: Det er en myte at moderne batterier trenger full utladning for å beholde "minne" (dette gjelder bare en nikkelbasert batteripakke). Hver hel syklus sliter batteriet med en liten mengde. Så mindre utslipp er bedre. Forsøk å ikke la batteriet gå utover halvveis punktet før du bruker en lading. Misbruk: Dette er ingen hjerner, men folk blir uforsiktige, og hver dråpe av nettbrettet risikerer å skade batteriet innenfor. Dette gjelder også feil utslipp. Disse typer utladninger kan skje når en prosess går ut av kontroll og får fortsette å fortsette, noe som raskt løper ned batteriet. Hvis du ser at dette skjer (hvis nettbrettet begynner å svare langsomt), finn den useriøse prosessen og drep den eller start nettbrettet på nytt.

La oss se på noen flere tips om hvordan og når du skal lade nettbrettbatteriet.

Første lading: Når du først har fjernet boksen fra nettbrettet ditt, bør du gå til den første ladingen på en annen måte, avhengig av batteritype nettbrettet har:
 • Blysyre: Batteriet skal være fulladet. Bruk en ekstra kostnad før bruk.
 • Nikkelbasert: Lad batteriet 14-16 timer før første bruk.
 • Litiumion: Bruk en påfylling før første gangs bruk.
Full eller delvis lading: Noen batterier klarer seg faktisk dårlig hvis du bare gir den delvis.
 • Blysyre: Du må alltid gi dette batteriet full lading, da en delvis ladning kan skape sulfasjon.
 • Nikkel-base: En delladning er bra.
 • Litiumion: En delladning er faktisk bedre enn full lading.
Full utladning: Det er typer batterier som faktisk foretrekker en fullstendig utladning nå og da.
 • Blysyre: En dyp utladning kan skade batteriet.
 • Nikkelbas: Bruk bare planlagte utladninger for å forhindre at batteriet beholder minnet.
 • Litiumion: En dyp utladning kan skade batteriet.
Batterikalibrering: Noen batterier trenger ikke kalibrering. Her er detaljene:
 • Blysyre: Ikke relevant.
 • Nikkelbase: Bruk en utladning / ladning når drivstoffmåleren blir unøyaktig. Gjenta hver 1-3 måned.
 • Litiumion: Bruk en utladning / ladning når drivstoffmåleren blir unøyaktig. Gjenta hver 1-3 måned.
Brukes under lading: Er det greit å ha enheten på mens du lader den?
 • Blysyre: Det er greit å ha apparat på når du lader.
 • Nikkel-base: Det er alltid best å slå av enheten under en lading, siden en parasittbelastning enten kan endre gjenkjenning ved full lading, overlade batteriet og / eller forårsake minisykluser.
 • Litiumion: Det er alltid best å slå av enheten under en lading, siden en parasittbelastning enten kan endre deteksjon av full lading, overlade batteriet og / eller forårsake minisykluser.
Koble fra når det er ladet: Er det nødvendig å koble fra enheten når ladingen er fullført?
 • Blysyre: Dette avhenger av laderen. Hvis laderen har riktig flytespenning, er det bra.
 • Nikkelbase: Fjern alltid enheten etter noen dager i laderen.
 • Litiumion: Dette er unødvendig, fordi laderen slås av.
Temperatur: Hvordan påvirker temperaturen lading?
 • Blysyre: Det skaper en langsom ladning fra 32-113 grader Fahrenheit / hurtigladning fra 41-113 grader Fahrenheit / terskelen senkes over 77 grader Fahrenheit.
 • Nikkel-base: Det skaper en langsom lading fra 32-113 grader Fahrenheit / hurtigladning fra 41-113 grader Fahrenheit / batteriet vil ikke lades helt når det er varmt.
 • Litiumion: Ikke lad under frysepunktet. Lad ikke når du er over 122 grader Fahrenheit.

Selvfølgelig tar ikke dette hensyn til effekten av forskjellige typer programvare eller nettverk (for eksempel 4G, som raskt vil tømme et batteri). Til slutt, hvis du bruker batteriet med intelligens, vil det belønne deg med en lang levetid.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com