Hvordan bruke en hybrid DevOps-tilnærming i prosjektledelse

Bilde: iStockphoto / Pinkypills

I IT-prosjektledelse oppstår overleveringer når spesifikke prosjektoppgaver overføres til andre prosjektmedlemmer eller avdelinger for de neste faser av arbeidet. Overleveringer fra individ til individ, eller funksjon til å fungere, brukes fremdeles sterkt i sekvensielle og lineære fossefallprosjekter, fordi de ikke bare gir sporing av når et gitt prosjekt eller oppgave flytter til en annen person eller område, de knytter også hver oppgave til et individ eller funksjon slik at det er ansvarlighet.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Oppgavesporbarhet og ansvarlighet hjelper prosjektledere og ansatte med å holde oppgaven og skape granulær synlighet til statusen til et prosjekt.

DevOps-prosjekter gir et kontrapunkt til dette tradisjonelle fossefallet og svært lineære konseptet for IT-prosjektstyring og til overleveringen. I DevOps-prosjekter spores ikke nødvendigvis ansvarlighet til en person, eller til og med til en spesifikk avdeling når oppgaver flyttes rundt eller overleveres. Dette kan komplisere en prosjektleders evne til å forstå prosjektets fremdrift.

Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF)

Hvis du er en IT-prosjektleder og ønsker å gjøre overgangen fra fossefallprosjektledelse til DevOps som et applikasjonsutviklingskonsept, hva velger du å beholde og hva kaster du bort?

Jeg kommer til å argumentere for samarbeidet og teaminnsatsen som DevOps gir, men ikke på bekostning av å eliminere det tradisjonelle prosjektoverleveringen helt.

Med dette hybridkonseptet DevOps og overleveringen, får du en blanding av flere av de beste elementene i DevOps og tradisjonell IT-prosjektledelse. Du får en samarbeidsteaminnsats med ansvar som kan knyttes til bestemte enkeltpersoner eller avdelinger, og sikrer at prosjekter går videre mot de målrettede forretningsmessige målene.

Slik fungerer den hybrid DevOps-tradisjonelle prosjektledelsesmetoden.

  • Hvis du bare begynner med å implementere DevOps, lager du et lite prosjekt som leverer forretningsverdi du lett kan vise til selskapet for å bygge støtte for DevOps-prosjekter og hvordan de fungerer.
  • Begynn DevOps samarbeid mellom IT og dine mest systemkyndige og IT-vennlige brukeravdelinger fordi DevOps trenger sterke bruker-IT arbeidsforhold for å lykkes.
  • Tildel en prosjektleder til hvert DevOps-prosjekt, selv om prosjektet kan være sponset mellom IT og en sluttbrukeravdeling, slik at prosjektmedlemmene ikke er forvirret over hvem de rapporterer til.
  • Bruk prosjektsporingsprogramvare for å identifisere hvem som gjør hva, og slik at alle som får oppgaven med DevOps, kan oppdatere uavhengig for å sikre at prosjektstatus på hver oppgave alltid er aktuell.
  • Organiser DevOps tverrfunksjonelle team for å samarbeide gjennom kravdefinisjon, system builds, QA og distribusjon, og forstå at DevOps prosjekter kontinuerlig kan endre seg gjennom disse fasene. Du bør også opprettholde individuelle og / eller spesifikke undergruppens oppgaveansvar og spore oppgaveoverleveringer.
  • Utpeke et sluttpunkt for prosjektet. Det fine med DevOps er at et prosjekt er fleksibelt og kan inneholde mange kreative ideer mens det bygges, men på et tidspunkt må det være en leveranse som blir installert for virksomheten. Dette er den ultimate overleveringen - fra utvikling til produksjon.

Du vil se et prosjekt utvikle seg til et punkt hvor det kan distribueres effektivt i produksjon. Den overordnede prosjektlederen trenger synlighet av alle prosjektoppgaver og vet hvem som er ansvarlig for hver oppgave for å vurdere prosjektets fullstendighet og beredskap. Ved å kombinere det beste fra DevOps med tidskrevne ansvarlige metoder som prosjektoppgaver, kan DevOps-ledere få det beste fra begge verdener.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com