Slik bruker du Google Data Highlighter, del 1

I desember 2012 kunngjorde Google utviklingen og distribusjonen av Data Highlighter, som er en del av Googles verktøy for nettredaktører som hjelper Google å lære om mønstrene med strukturerte data på nettstedet ditt. I løpet av de siste ukene ble det gitt ut mer informasjon om hvordan markøren for data fungerer og hvordan du kan legge til koder slik at dataene dine kan vises på nye måter i søkeresultatene. Hva dette betyr er at du kan tagge data for hendelsesoppføringer som navn, plassering og tidspunkter, og neste gang Google kjører en gjennomgang på nettstedet ditt, vil det opprette innholdsrike hendelsesutdrag på søkeresultatsider som eksempelet som vises i Figur B.

Figur B

Datahøydemerket kan bare gjenkjenne websider som nylig har blitt gjennomgått av Google, og har ikke tilgang til sider bak autentiseringsmekanismer eller de som står bak en intranettbrannmur. I dette stykket vil jeg gå gjennom typene strukturerte data som markøren vil godta, og i neste del vil jeg presentere en veiledning for å lage enkelt- og flere sidesett der du kan legge til uthevede koder på individuelle sider eller flere sider ved å bruke Optimaliseringsverktøyet for Google Data Highlighter.

Oversikt

Som en rask oversikt kan du allerede legge til mikrodatamerking til HTML-filene dine, men Google Data Highlighter er en alternativ metode som lar enhver webansvarlig vise Google mønstrene med strukturerte data på sidene dine uten å faktisk endre sidene selv. Når siden vises i Google Merk, markerer du viktige felt og merker dem deretter med riktig datatype. Datatypen vil bli lagt til på høyre side av linjen, og deretter vil Google Data Highlighter gjennomgå alle de andre sidene dine med lignende data og automatisk utheve dem. Du trenger bare å se på disse sidene og rette opp eventuelle feil. Når du er ferdig med å merke dataene dine, klikker du på publiser-knappen, og Google vil bruke disse mønstrene på websidene og hele nettstedet uavhengig av størrelsen (opptil 500 000 sider), og Google vil begynne å vise frem datautdragene dine.

Google Data Highlighter støttede datatyper

Datatypene som for øyeblikket støttes av datamarkøren inkluderer artikler, hendelser, lokale virksomheter, filmer, restauranter, programvareprogrammer og TV-episoder. Nedenfor finner du en kort oppsummering av informasjonen og de påkrevde og valgfrie taggene for hver datatype.

artikler

Merk data i aviser eller tidsskriftsartikler som tittel, forfatter og rangering, og Google vil presentere dataene dine på nye måter; avhengig av produktet har imidlertid hver sine regler for hvordan de viser de uthevede dataene. Alle artikkeltagene samsvarer med Schema.org-artikkelskjemaet, og flere er obligatoriske koder mens andre er valgfrie. Den eneste nødvendige koden for artikler er tittelen (navnet); valgfrie koder er forfatter (forfatter), publisert dato (datoPublisert), bilde (bilde), kategori, (artikkelavsnitt) og gjennomsnittlig vurdering (samlet rangering).

arrangementer

Med Data Highlighter kan du merke hendelser som konserter, filmvisninger, festivaler, fordeler og enhver anledning du vil at Google skal vises på ny måte. Google tilbyr retningslinjer for bruk som hjelper deg med å sikre at hendelsesdataene dine blir vist nøyaktig, for eksempel anses følgende to eksempler som gyldige hendelsesnavnoppføringer:

  • Filmfestivalen på østkysten
  • Symphonic Orchestra Presents a night with George Takei

Oppføringer som ikke vil bli hentet av Google Data Markøren og anses som ugyldige, inkluderer følgende oppføringseksempler på hendelsesnavn:

  • Feriepakker: Hawaii 7 netter fra $ 1500 per person
  • Festival of Music: $ 25 hver

Hendelsesmerkene samsvarer med Schema.org-hendelsesskjemaet, og inkluderer flere påkrevde koder sammen med flere valgfrie koder, de to påkrevde taggene er navn (navn), dato (startdato, sluttdato), de valgfrie taggene er plassering (sted), bilde (bilde), offisiell URL (URL), kategori (tilleggstype) og billett (tilbud).

Ved å bruke datamerket for hendelser kan Googles kunnskapsdiagram vise data som skjermen i figur C.

Figur C

Lokale virksomheter

Google Data Highlighter kan brukes til å merke data om lokale virksomheter som navn, adresse, kundevurderinger og rangeringer, og hver tagg tilsvarer Schema.org Local Business-skjemaet. De påkrevde taggene er navn (navn), adresse (adresse) og telefon (telefon), mens de valgfrie taggene er åpningstider (åpningstider), kategori (tilleggstype), bilde (bilde), URL (URL), gjennomsnittlig vurdering (samlet rangering) ), og gjennomgå (gjennomgå).

Filmer

Ved hjelp av Data Highlighter kan du merke filmer med relaterte data som tittel, regissør, anmeldelser og seerangivelse, med hver tagg som tilsvarer Schema.org-filmskjemaet. Den eneste nødvendige koden for filmer er navnet (navnet), mens de valgfrie taggene er image (image), regissør (regissør), manus av (forfatter), skuespiller (skuespiller), utgitt dato (datoPublisert), sjanger (sjanger), MPAA-rangering (contentRating), varighet (varighet), offisiell URL (URL), gjennomsnittsvurdering (samlet rangering) og gjennomgang (gjennomgang).

restauranter

Data Highlighter kan bruke datakoder som navn, adresse, anmeldelser og rangeringer ved å bruke det tilhørende Schema.org Restaurant-skjemaet for restauranter. De påkrevde taggene er navn (navn), adresse (adresse) og telefon (telefon), og de valgfrie merkene er åpningstider (åpningstider), kjøkken (serverer Cuisine), bilde (bilde), URL (URL), reservasjons-URL (aksepterer reservasjoner) ), meny-URL (meny), gjennomsnittsvurdering (samlet rangering) og gjennomgang (gjennomgang).

Programvare applikasjoner

Ved å bruke Data Markøren for koder som navn, utgiver, anmeldelser og brukervurdering kan du markedsføre programvarene dine på nye måter i Googles søkeresultater. Ved hjelp av Schema.org SoftwareApplication-skjemaet er den eneste nødvendige koden navnet (name). Valgfrie tagger er bilde (bilde), kategori (applikasjonskategori), utgiver (utgiver), offisiell URL (URL), nedlasting URL (nedlastingURL), operativsystem (operativsystem), utgitt dato (dato publisert), programvareversjon (programvareversjon), gjennomsnittsvurdering (aggregateRating) og gjennomgang (review).

TV-episoder

Den siste datatypen inneholder tagger som er relatert til en TV-episode og inkluderer tittel-, regissør-, anmeldelser- og seervurderinger ved å bruke det tilsvarende Schema.org TVEpisode-skjemaet. De påkrevde taggene er serienavn (partOfTVSeries), sesongnummer (partOfSeason) og episodenummer (episodeNumber). Valgfrie datakoder er episodenavn (navn), bilde (bilde), regissør (regissør), skuespiller (skuespiller), luftdato (datoPublisert), offisiell URL (URL), gjennomsnittsvurdering (samlet rangering) og gjennomgang (anmeldelse).

Oppretter sidesett

I neste innlegg vil jeg gjennomgå oppretting av sidesett, slik at du kan legge til datakoder til bestemte områder på de enkelte sidene eller flere sider ved å bruke Google Data-markøren. Dette lar Google begynne å gjennomsøke de utpekte sidene dine og inkludere de nye uthevede kodene og datasettene, som til slutt vil bli befolket i de nye søkeresultatene og skjermene. Jeg vil gi en trinn-for-trinn-opplæring for både det enkle sidesettet og de flere sidesettet for å legge til typiske datakoder for datatyper som lokal virksomhetsdata og hendelsesdata.

Google Data Highlighter kan være en stor fordel for optimalisering av nettsteder, spesielt for de organisasjonene som ikke har SEO-budsjett, men kanskje en ekstra time her eller der hvor tags kan opprettes eller legges til. Kan du tenke på bestemte områder på nettstedene dine som vil dra nytte av de nye måtene Google kan vise webinnholdet ditt med de uthevede datatypene?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com