Slik bruker du Google Data Highlighter, del 2

I del en av denne to-delte introduksjonen til Google Data Highlighter ga jeg deg en oversikt over hvordan du kan bruke dette webverktøyet til å merke visse datatyper som er inkludert på websidene dine, slik at Google-søkeresultatene kan presentere dataene i nye og spennende måter. I del to vil jeg faktisk vise deg hvordan du oppretter sidesett og tagger spesifikke områder på enten individuelle sider eller flere sider ved å bruke Google Data-markøren.

Jeg vil gi en trinnvis veiledningsdemonstrasjon for både et enkelt sidesett og et flersidesett, ved bruk av den lokale virksomhetens datatype og hendelsesdata. Demonstrasjonsnettstedet er en restaurant som heter The Vine, som er en eksempelside jeg opprettet bare for demoen.

Oppretter sidesett

Før du begynner med å lage sidesett, må du teste for å forsikre deg om at robots.txt- og sitemap.xml- filene dine er oppdatert og kjører feilfrie. Konfigurasjonen for alle sidesettene foregår i Google Webmaster Tools, og du må sørge for at Google kan få tilgang til og gjennomsøke nettstedet ditt, slik at dataene kan hentes av Data Markøren. Hvis du trenger hjelp med en av disse to viktige filene, kan du sjekke ut Google-ressursene for å opprette eller feilsøke robots.txt-filen og sitemap.xml-filen. Google bruker en nettstedverifiseringsprosess for å inkludere nettstedet ditt i listen over webansvarlige verktøy for Google-kontoen din, så sørg for at nettstedene du vil ha med i datahøydepressen, er bekreftet.

Instruksjonene for å lage enkelt- og flere sidesett varierer litt, men jeg vil gå over begge deler. Enkelt sidesettet vil håndtere hendelser eller produkter fra en webside, mens et flersidesett kan håndtere opptil 500 000 nettsider med hendelser og produkter.

Enkelt sidesett

Enkelt sidesett er enkle å sette opp fra Google Webmaster Tools-oversikten. For denne demonstrasjonen vil jeg bruke en eksempelside som jeg har kontroll over i Google Webmaster Tools Dashboard. (Det er min CV-side; jeg bruker bare denne siden fordi den er en som jeg har tilgang til via verktøyene.)

 1. I Google Webmaster Tools klikker du det bekreftede nettstedet du vil jobbe på.
 2. Klikk deretter på Optimalisering.
 3. Deretter klikker du på Datamerket (se figur B ):
 4. Du vil se introduksjonssiden. Klikk på Start fremheving til venstre som vist i figur C :
 5. Identifiser siden ved å oppgi URL-adressen til en typisk side på nettstedet ditt som vist i figur D. Du kan også velge å merke denne og andre sider som den, eller du kan merke nettopp den siden.
 6. Deretter kan du velge informasjonstype du vil utheve basert på datatypene som er tilgjengelige som vist i figur E :
 7. Når du har valgt datatypen, klikker du OK. Merk : Hvis Google Data Handler ikke finner nettadressen til nettstedet ditt, kan det skyldes en robots.txt-fil eller sitemap.xml-filfeil, eller Google kan ikke gjennomgå nettstedet ditt av andre årsaker. Eller det kan være at du skrev inn en URL som ikke eksisterer. Sjekk ut informasjonen for andre feilsøking og problemer med Data Highlighter.
 8. Deretter lærer vi datahøyden på hvordan den ene siden viser innhold og data ved å merke informasjonen. Den opprinnelige Data Highlighter Tagger-siden viser datatypen for Local Business. Fortsett å velge og klikke på typen for alle nødvendige data og eventuelle valgfrie data som er tilgjengelige som vist i figur F.
 9. I dette tilfellet kreves navn, adresse og telefon data for den lokale virksomhetens datatype; neste, vil vi merke adressen og telefonen som vist i figur G :
 10. Selvfølgelig kan du legge til valgfrie koder til dine lokale forretningsdata som åpningstider, kategori, avdelingsnavn, telefon og åpningstider, et bilde, en URL, rangeringer og anmeldelser.
 11. Bekreft at dataene er riktige i høyre sidefelt (jeg er ikke sikker på hvorfor de vises på demosiden som en to-tegns kolonne med data).
 12. Når du er fornøyd med datataggingen, vil du klikke på Publiser-knappen øverst til høyre på taggersiden.
 13. Når siden er lastet inn fra taggersiden, blir du ledet til Oversikt over datahøydepenna, som viser alle de uthevede sidene med sidesettet, datatypen, statusen, antall sider og datoen og klokkeslettet da ble sist modifisert som vist i figur H
 14. Det nye datasettet blir tilgjengelig for Google når det gjenåpner nettstedet ditt, og da vises de nye skjermene som rikt utdrag på søk, i Google Knowledge Graph eller i andre Google-produkter. Sjekk ut dokumentasjonen for mer informasjon om hvordan du oppretter et sidesett som inneholder en enkelt side.

Opprett et sett med flere sider

Prosessen for å tagge flere sider er ganske lik det å lage det enkle sidesettet; hovedavgangen er på det første høydepunktet

 1. Velg nettadressen til nettstedet, og deretter alternativknappen for "Merk denne siden og andre liker den" som vist i figur I.
 2. Klikk på OK, så blir du ført til siden til markering av datahøyden for flere sider satt som vist i figur J.
 3. Klikk Neste, og la deretter taggeren finne alle andre sider fra sidesettet med lignende sider. Når alle de andre sidene er funnet, fortsett å legge til datakoder som vist i figur K.
 4. Når du er ferdig med å tagge alle sidene dine, klikker du på Done-knappen for å opprette flersiden, og deretter gjennomgå og bekrefte de merkede dataene i høyre sidefelt.
 5. Når du er fornøyd med dataene, klikker du på Publiser-knappen. Sjekk ut dokumentasjonen for mer informasjon om hvordan du oppretter et sidesett som inneholder flere sider.

Dette fullfører todelingsserien på Google Data Highlighter, en ny måte å merke og fremheve data som gir Google en ny måte å vise verdifullt innhold på. For mer ressurser, sjekk ut listen som følger med.

Andre ressurser

 • Publiser eller fjern offentliggjøring av et sidesett: Å publisere et sidesett instruerer Google Data Markøren om å gjøre dataene tilgjengelige for Google for nye skjermer og avpublisering av et sidesett forteller Google om å ignorere dataene.
 • Slette et sidesett: Instruksjoner om hvordan du sletter et sidesett.
 • Tips og triks for bruk av datahøydepenna: Typisk beste fremgangsmåter når du bruker Google datahøydepenn.
 • Feilsøking datahøydepenna: Typiske feil og løsninger på problemer som kan oppstå når du arbeider med Google datahovedtenner.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com