Hvordan overleve Objekt-Cs magi bak kulissene

Det glaserte utseendet på ansiktene til noen utviklere dukker vanligvis opp på dag 2 av de tre dagers intensive målene med intensiv-C. Etter å ha lært flere hundre studenter dette programmeringsspråket, kjenner jeg disse hjort-i-hodelyktuttrykkene godt. Det betyr at utviklerne - fryktelige, frustrerte eller verre - innså at de rett og slett ikke har noe grep om konseptene bak Objekt-C.

Stare

Det er en god grunn til at mange utviklere blir offer for det jeg kaller "stirret." De har sanket programmeringsekspertisen og kommet inn i et spor av forventning: hver programmeringshandling de legger inn gir et resultat de kan redegjøre for og se. Men det er ikke slik ingeniørene hos Apple ville at Objekt-C skulle fungere, noe som betyr at språket ikke bryr seg spesielt hva du synes eller hva dine inngrodde programmeringsvaner er. Apple er likegyldig overfor din manglende evne til å finne ut "magien" fra Objekt-C som skjer bak kulissene.

Magi er ikke den typen konsept du finner i de fleste utviklers ordbøker. Magi antyder tap av kontroll, noe enhver programmerer som jeg vet er avsky å vurdere. Men for et fruktbart forhold til Objekt-C, trenger programmerere bokstavelig talt å få med - eller, enda bedre, inni - det.

Cruxen

Her er kjernen i det. Apple ønsker å være til hjelp. Egentlig tvinger det hjelpen din mot deg ved å tilby rammer - slik at du ikke trenger å bruke timer på koding - som du godtar på tro vil fungere. Men det er liksom en venstrehånds raushet som smaker til min vei eller vei. Apple sier: "Her er en enkel måte å gjøre denne prosedyren på, så lenge du følger den til punkt og prikke."

På slutten kan du sette pris på at de har gitt deg en snarvei. Men gjør ingen feil med det - det Apple gir deg på en tallerken er veldig kompliserte ting. Derfor er det ofte bedre å bare overgi seg til det, og akseptere at du kan bli godt tjent uten å vite hvorfor og hvordan det som er skjult for synet.

Jeg anbefaler mine klienter og studenter å anerkjenne at frustrasjonene deres er overkommelige psykologiske barrierer, og å late som om de er helt nye programmerere, åpne for visse programmers idiosynkrasier. Og jeg forsikrer dem om at når de først er blitt mer erfarne med Objekt-C, er det en god sjanse for at de vil elske hvor mye de kan oppnå med det.

Det kan hende du må justere programmeringshåndboken din slik at Apple passer på deg. Men du vil sove bedre om natten hvis du gjør det.

Matthew Campbell (Twitter: @MattjCamp) er en apputvikler og eier av Mobile App Mastery, et treningsselskap for programvareutviklere. Han er forfatteren av Objekt-C Recipes: A Problem-Solution Approach (2012, Apress).

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com