Hvordan velge et fargevalg for nettstedet ditt

Bedriften din har sannsynligvis en logo eller foretrukket utseende på skrivesaker, og det er det første stedet du begynner å lete etter nettstedets fargevalg. For de av dere som begynner fra bunnen av, velg to eller tre komplementære farger og hold deg sammen med dem, og ikke endre farger på hver side; du vil være konsekvent på hele nettstedet. Men hvilke to eller tre farger, og hvordan er de komplementære?

Buksedraktens farge stemmer kanskje overens med den blusen du har på deg, men å velge riktig fargevalg for nettsteder er mye vanskeligere enn å velge klær som passer. Nettstedet ditt vil ha de samme fargene i lang tid, og å bytte farger hver dag er ikke et levedyktig alternativ. Med mindre du selvfølgelig tilbyr seerne muligheten til å endre fargeskjemaet på farten, er den ekstra fordelen for sluttbrukeropplevelsen et stort pluss.

Mange nettdesignere gjør den kritiske feilen ved å bruke feil fargevalg som ikke samsvarer. Har du sett en mørkfarget bakgrunn på en webside med lys farget tekst? Mens noen gjør det bra, synes jeg at de fleste av disse implementeringene er vanskelige å lese på nettet; øynene mine anstrenger seg for synet og klikker øyeblikkelig gjennom eller lukker seg, og ikke snart nok.

Et kult verktøy som jeg liker er Color Scheme Designer; den gir seks modeller å velge mellom å starte med et "mono" -valg, videre til den "aksenterte analoge" modellen. Når du har valgt modell og primærfargetone, kan du forhåndsvise og bokmerke gjeldende Scheme-ID, og ​​deretter se i et lys eller mørkt sideeksempel. Det er andre funksjoner i tillegg, for eksempel randomisering av paletten og forskjellige fargeblindeinnstillinger, og du kan eksportere skjemaet som en HTML + CSS-tabell med stilark. Standard skjermbilde vises i figur A :

Color Scheme Designer-nettstedet er standard for monofargeskjema-modellen med fargetone-fanen åpen og satt til 0 °, R 100%, G 0%, B 0%, RGB: FF0000. Merknad på øverste høyre side av skjema-ID: 0011Tw0w0w0w0; dette vil oppdateres når du endrer designmodellen, slik at du kan lagre den som en favoritt for fremtidig referanse når du er fornøyd med fargeskjemaet. Legg merke til at det primære fargeflekket er plassert øverst på fargehjulet, og dermed hellingen på 0 °, som også er nærmere den "varme" halvdelen av spekteret. Den primære fargetone modifiseres ved å klikke og dra stedet rundt fargehjulet for å endre verdien. Eller du kan dobbeltklikke over stedet for å legge inn den numeriske verdien ved å legge inn fargetone fra 0 ° til 360 °, som vist i figur B:

Når vi holder fast med standardmonomodellen, la oss si at jeg vil ha en farge som er mer mot den "kalde" delen. Jeg dobbeltklikker på stedet og skriver inn 233 og klikker OK. Dette er det resulterende primære fargeskjemaet som vist i figur C :

Jeg kunne like godt bare klikket og flyttet stedet til ønsket sted, og forhåndsvisningsruten vil justere seg på fluen med punktjusteringer som i figur D.

Hvis du klikker på Juster skjema-fanen nederst til venstre, resulterer det i forhåndsinnstilte skjemainnstillinger for Metning / Lysstyrke og Kontrast. Du kan justere innstillingene manuelt, eller du kan velge fra et sett med forhåndsdefinerte forhåndsinnstillinger som vist i figur D:

Hvis jeg velger forhåndsinnstillingen "Light Pale Pastel", ser det resulterende fargeskjemaet i forhåndsvisning slik ut som vist på høyre side av siden og vist nedenfor i figur E.

Hvis du velger kategorien Fargeliste, vises de fem fargene i skjemaet med tilhørende tall.

En annen underfane til kategorien Juster skjema er fanen Juster varianter. På dette tidspunktet kan du gå tilbake og gjøre endringer i variantene av primærfargene inkludert grunnfargen, og fire varianter. Dette gjør det mulig å oppdatere variantene for alle fem fargene i skjemaet, inkludert tre fargetoner i tekststilgenerering som vist i figur F.

Klikk på Vis prøvetekst, og du kan også se hvordan teksten vil vises i den valgte forhåndsvisningsruten.

Vis tekst aktivert i forhåndsvisningsruten som i figur G :

Velger jeg Light side-eksempelet eller Dark Page-eksempelet, kan jeg nå se om dette fargevalget passer godt til prøveinnhold; eksempelet på mørk side vises nedenfor i figur H :

Det lys bleke pastellfargeskjemaet fungerer for kroppen og utvalgsseksjonene; Hvis dette mørke fargetemaet blir valgt, vil tekstfargene imidlertid trenge justering. Se hvordan dette gir deg en rask måte å bestemme hvordan fargeskjemaet ditt kanskje passer eller ikke passer inn, og hvor du kanskje trenger å finpusse områder i kodingen?

Jeg liker heller den lette sideprøven som vises nedenfor - ikke så hard på øynene når jeg ser og leser teksten. Igjen, noen tekststiler trenger fortsatt arbeid, men dette gir meg fortsatt et flott utgangspunkt for å justere teksten som vist i figur I :

Hvis du ikke er sikker på hvilket fargevalg du skal velge, surfer du på Internett og finner et nettsted du vil, noter det tema, farger, layout, fargetoner og skjema, og deretter kan du gå tilbake til Color Scheme Designer og modell ditt fargeskjema på det som allerede er bevist å fungere; mest sannsynlig vil andre like det også.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com