Hvordan rekruttere og beholde utviklere

Bilde: SolisImages, Getty Images / iStockphoto

Utviklere har aldri vært viktigere for suksessen til organisasjoner av alle slag, og likevel ser det ut til at de fleste selskaper fortsatt ikke vet hvordan de skal holde dem lykkelige. Som avslørt i en Stack Overflow-rapport, er en av de viktigste kravene utviklere har til arbeidsgiverne sine fagutvikling. De er nysgjerrige. De vil lære. De trenger muligheten til å utvide og avgrense ferdighetssettet.

Så hvordan kan arbeidsgivere effektivt bruke muligheter for profesjonell utvikling for å tiltrekke seg og beholde topp ingeniørtalent?

Forstå hvem utviklere er

For å svare på dette spørsmålet er det nyttig å forstå utviklerdemografi. I følge Evans Data-undersøkelsesdata er medianalderen for utviklere 35, hvor de fleste (65%) av utviklerne har minst seks års utviklingserfaring. Mens vi liker å feire den selvlærte hackeren, er realiteten at utviklere har en tendens til å være høyt utdannede, med 89% av utviklerbefolkningen som tjener minst en bachelorgrad, og 49% tjener en mastergrad. Kaste grader? Ikke egentlig. I følge Evans Data-undersøkelsen, mener 80% av utviklerne en informatikkgrad i det minste er noe viktig på sitt felt.

Kanskje mot intuitivt, jo yngre utvikleren, desto mer mener hun at formell CompSci-utdanning er avgjørende for arbeidet hennes. For eksempel tror utviklere på 25 år og overveldende (61, 5%) sterkt at en CompSci-grad er viktig, mens bare for middelaldrende utviklere bare 33% mener at det er viktig. Mens menn stort sett begynner på ingeniørkarrierer på college, er det mye mer sannsynlig at kvinner engasjerer seg gjennom yrkesopplæring (25, 9% av de spurte kvinnene sa at yrkesopplæringen var slik de engasjerte seg, sammenlignet med bare 8, 6% av mennene, og sammenlignet med 25, 9% av kvinner ble introdusert i feltet gjennom college-kurs, sammenlignet med 44, 7% av mennene).

Det er imidlertid her rollen som formell utdanning begynner å bryte sammen.

For eksempel, jo yngre en utvikler er, desto mer er hun interessert i å "lære noe nytt" av sine jevnaldrende (41, 9%). Av alt det utviklerne håper å få ved å samarbeide med et team, er den sjansen til å lære topper listen. Slik læring er forresten overveldende foretrukket i brannmuren til et stabilt, større selskap, i stedet for en oppstart med høy risiko. Mens yngre utviklere har en tendens til å skråse seg mot mer risikable jobbmuligheter, kanskje på jakt etter sjanser til å lære, ønsker over halvparten av utviklere under 30 år (61%) å være i et stort selskap.

Hvordan utviklere foretrekker å lære om teknologi

Enten i et stort eller lite selskap, den nysgjerrigheten til utviklerne vedvarer som den beste motivatoren. Bedrifter som ønsker å tiltrekke seg og beholde sitt ingeniørtalent, må ta oppmerksomhet. Penger er en dårlig motivator (11% siterte det), men 45% ropte ønsket om å lære ferdigheter og hengi seg til nysgjerrigheten.

Noe som bringer oss til åpen kildekode.

I følge samme undersøkelse er utviklere langt mer interessert i tidsbombet programvare eller det som er begrenset til et bestemt antall bruksområder enn i forkrøplete versjoner av programvare. Selv om denne praksisen er endemisk i programvareindustrien, er den spesielt motbydelig i open source-verdenen, hvor ubundet tilgang til kode er normen.

For et selskap som håper å bygge opp et fellesskap rundt programvaren sin, fylt med utviklere som er ivrige etter å utvide ferdighetene sine ved å jobbe med programvaren, og presentere dem for en stumt "Community" -versjon mens de låser opp de beste funksjonene i en "Enterprise" "versjon er en god måte å irritere utviklere på. Hele 84% av utviklerne i undersøkelsen misliker krøplingsvare.

Så utviklere ønsker full-fett programvare når de kan få det, men hvordan foretrekker de å lære om det? Ikke overraskende vil de ha så få tredjeparter som er involvert. Da SlashData spurte over 16.000 utviklere hvordan de foretrekker å lære om teknologi, identifiserte færre enn 10% messer og konferanser som et foretrukket alternativ (til tross for at de fleste av selskapets investeringer). I stedet var prioritering nummer én for dokumentasjon, med opplæringsprogrammer / hvordan-til-videoer som kommer på andreplass, og svar i offentlige fora som kommer på tredjeplass (men halvparten så mye som dokumentasjon). Alt annet var en sammenlignende avrundingsfeil.

Så hvis du prøver å appellere til utviklere, må du gjøre programvaren din så tilgjengelig som mulig med rik informasjon på nettet for å gjøre det enkelt å fange hvordan du bruker den.

Og hvis du er en arbeidsgiver som prøver å tiltrekke og beholde utviklere, må du åpne for måter for utviklere å lære mer om jobben, noe som ofte vil innebære å gi dem større tilgang til open source-programvare. Utviklere leter etter måter å lære mest mulig med så lite friksjon som mulig. Open source er ikke det eneste svaret på det behovet, men det er en stor del av et overbevisende svar.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com