Hvordan programmering vil endre seg i løpet av de neste 10 årene: 5 spådommer

Video: 5 tips for å forbedre dine programmeringsevner. Her er noen tips fra bransjeeksperter om hva du kan gjøre for å forbedre kodingsferdighetene dine.

Utviklere som jobber i feltet i bare noen få år, har allerede sett økningen og fallet av flere programmeringsspråk og verktøy. Programvareutvikling er et dynamisk felt, og jobbbehovene skifter stadig, så det er nøkkelen å følge med på fremtidige trender og teknologier som kan hjelpe prosessen.

Her er fem spådommer for hvordan programmering vil se ut 10 år fra nå.

1. Programmering vil være mer abstrakt

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Trender som serverløse teknologier, containere og lavkodeplattformer antyder at mange utviklere kan jobbe med høyere abstraksjonsnivåer i fremtiden, fjernet fra lavere nivå om koding, sa Forrester visepresident og hovedanalytiker Jeff Hammond.

"I teorien skulle vi være nødt til å bry oss mindre om infrastrukturen for hvordan cloud-native applikasjoner er bygget, " sa Hammond.

Hammond spår at vi vil se mer augmented reality (AR) og virtual reality (VR) i frontenden, noe som betyr at utviklere vil trenge å få ferdighetene til å bygge disse applikasjonene, sammen med tale- og naturlige språkbehandlingsfunksjoner innebygd. "Vi "Nødt til å bli vant til å gjøre andre ting enn pikselbaserte utviklinger med rammer som vi er komfortable med i dag for å bygge webapper og mobilapper, " sa Hammond.

2. AI vil bli en del av hver utviklers verktøysett - men vil ikke erstatte dem

AI begynner å inngi seg i utviklerverktøy i dag, sa Hammond. For eksempel la Microsoft til en AI-plattform i Windows 10-oppdateringen sin, slik at hver utvikler-app på OS vil kunne bruke ferdigtrente maskinlæringsmodeller. Forskere fra Rice University opprettet en applikasjon kalt BAYOU som bruker dyp læring for å fungere som en søkemotor for koding, slik at utviklere kan legge inn noen få nøkkelord og se kode i Java som vil hjelpe med oppgaven deres.

"Jeg tror vi vil se flere eksempler der utviklingsverktøy vil prøve å forutsi utviklernes intensjon, og gjøre det raskere for dem å uttrykke den intensjonen, som til slutt blir en annen form for abstraksjon, " sa Hammond.

Det er lite sannsynlig at disse teknologiene erstatter utviklere, sa Hammond.

"Jeg tror det vil gjøre dem i stand til å utvikle løsninger enda raskere enn de er i dag, noe som er bra, fordi det ikke ser ut til å være noen mangel på at folk vil ha flere applikasjoner i disse tjenestene og ny programvare, " sa Hammond. "Jeg er ganske haussisk med den ideen om at disse teknologiene blir et hjelpemiddel for utviklere i motsetning til en erstatning for utviklere. Det er alltid nok lave ting å gjøre, og ikke nok tid til å gjøre ting på høyt nivå. Kanskje det vil gi oss mer tid til å bruke på å teste det vi koder. "

3. Et universelt programmeringsspråk vil oppstå

For å høste fordelene av nye teknologier som AI, må programmering være lett å lære og lett å bygge videre på, sa Karen Panetta, en IEEE-stipendiat og dekan ved hovedutdanning ved Tufts University.

"Python huskes kanskje som fremtidens oldemor for språk, som under panseret kan se ut som det engelske språket, men er langt enklere å bruke, " sa Panetta. "Programmer vil bli bygget ved hjelp av kodeblokker, som trealfabetblokkene vi brukte da vi var barn. Utviklere vil kunne koble blokkene til å implementere den funksjonaliteten de trenger, og blokkene kan ikke engang bli skrevet på tekst form."

Framtidens språk kan omfatte visuelle bilder av datatransformasjoner, for eksempel et bilde av en kalender for å si: "Denne blokken lar brukeren velge og stille datoer, " spådde Panetta. De kan også omfatte blokker som gjør det mulig å ta med følbare sanseinnretninger, slik at selv individer med synshemning vil være i stand til å utvikle programmer, la hun til.

Fremtidens dominerende programmeringsspråk vil også være universelt, ved at det vil støtte alle utviklere uavhengig av deres talespråk, sa Panetta.

4. Hver utvikler må jobbe med data

Framtidens utviklere vil trenge å lære mer ferdigheter, spesielt innen dataanalyse, sa Kristen Sosulski, klinisk førsteamanuensis i informasjons-, operasjons- og ledelsesvitenskap ved Leonard N. Stern School of Business ved New York University, og forfatter av Data Visualization Gjort enkelt.

"Alt fra statistisk dataanalyse, til ikke-lineær og lineær dataanalyse, til maskinlæring og til og med kunstig intelligens, " sa Sosulski. "Det er egentlig ikke bare å lære å kode, det lærer også hvordan man analyserer data og selger forskjellige modeller."

5. Programmering vil være en kjerneversjon i utdanningssystemet

For studenter vil programmering bli med å lese, skrive og regne for å bli et prinsipp om utdanning, sa Panetta. "Enhver fremtidig yrkeskarriere vil kreve ferdigheter i å tilby dataanalyse for store datasett, maskinlæring og bruk av simulering for å redusere kostnadene for testing og produksjon."

Sosulski anbefaler at de som er interessert i å bli utvikler, starter med et objektorientert programmeringsspråk som Python, for å gi deg selv et grunnlag å bygge videre på.

For utviklere som kommer inn eller jobber i feltet akkurat nå, er det viktig å forstå arkitekturen bak verktøyene og rammene du bruker for å forberede deg på fremtiden, sa Hammond.

"Det jeg fant de siste nesten 30 årene er, språkene endres, rammene endres, leverandørene endres, men disse implementeringsmønstrene har en tendens til å gjenta seg selv i hver epoke, " sa Hammond. "Hvis du forstår det, kan du begynne å se forskjellene når nye teknologier kommer ut og anvende det du allerede vet i disse nye sammenhenger."

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com