Hvordan gjøre det lettere for utviklere å være produktive

Bilde: Rawpixel Ltd, Getty Images / iStockphoto

I sin OSCON-keynote oppfordret AWS åpen kildekode-sjef Adrian Cockcroft utviklere til å "alltid flytte til en mindre restriktiv lisens, " for å holde et inngående tilbud av kode som kommer. Selv om jeg generelt er enig i Cockcrofts påstand, vil jeg kanskje endre det litt for å i stedet lese noe som "alltid gå til utvikleropplevelsen som introduserer minst mulig friksjon." Eller, enda mer kortfattet, bank på utviklerens bekvemmelighet.

Mye mer enn en lisens

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

I mange år diskuterte vi gratis kontra open source-lisenser. Over tid vant open source (f.eks. Lisenser for Apache / BSD-stil). Hvorfor? Som jeg skrev tilbake i 2013, var det en enkel sak av utviklerens bekvemmelighet: "GPLs eksistenser veide ned utviklingen, og krevde en grad av lisensstyring som var så tyngende for utvikleren som det var skremmende for advokaten. For mainstream utvikler uten politisk øks for å slipe, tilbød Apache veien til minst motstand mot å få gjort arbeid. "

Merk imidlertid at de fleste utviklere ikke kan bry seg om å sitte rundt hele dagen, og telle antall engler som kan danse på en Apache-lisensiert pin. De har arbeid å gjøre.

Denne forkjærligheten for å "få ting gjort" er med på å forklare hvorfor åpen kildekode tok fart (ikke mer trenger å få noen i finans til å godkjenne kjøpet av denne eller den programvarepakken), men også hvorfor nettsky-databehandlingen har blomstret. Offentlige skyleverandører som AWS og Microsoft Azure har gjort nesten ubegrensede maskinvareressurser tilgjengelige for å prøve på øre.

En av de store ironiene i vår (programvare) tid er at selv om noen kritiserer de offentlige skyene for å ha tatt åpen kildekode og stengt den av, er uten tvil mye av populariteten til open source på grunn av disse skyene. Som AWS 'Matt Wilson har antydet: "Slik jeg ser på det, har Amazon (som en helhet) bidratt til OSS-økosystemet godt utover verdien Open Source som tilbys i å bygge Amazon selv, og ikke minst i byggingen AWSs sky på en måte som forsterket muligheten for at Open Source raskt ble tatt i bruk. " Forenklet sagt, "skyen ble bygget for å kjøre open source."

Men enten open source eller ikke, har skytjenester utvidet alternativene for utviklere dramatisk. Som Tim O'Reilly en gang sa om åpne data, er "billig og tilgjengelig" "åpent nok" for de fleste utviklernes formål. Det er et spørsmål om bekvemmelighet, ikke lisens.

Gjennomsnittlig tid til dopamin

Hvorfor betyr dette noe? Fordi uansett virksomhet, bør utviklere gjøre noe for deg, og derfor bør utviklerens bekvemmelighet være viktig for deg. Hvis du kunstig bremser utviklere (enten det er gjennom lisensgymnastikk, dårlig dokumentasjon eller noe annet), skader du virksomheten din kunstig. Det er dumt.

Jeg elsker Sarah Novotnys konsept "mean time to dopamine" som en måte å tenke på dette på. Sammen med Kubernetes jobbet Novotny og andre på prosjektet for å bygge enkle ramper for bidragsytere. Google-teamet som opprinnelig åpnet Kubernetes, måtte gjøre mye arbeid for at nybegynnere til prosjektet ikke skulle bli nødt til det. Jo tidligere en utvikler kunne bli produktiv med prosjektet, desto mer sannsynlig var de for å bli en langsiktig, aktiv bidragsyter.

Fremveksten av Kubernetes viser overgangen fra big data til fleksible data (ZDNet)

Det samme gjelder ganske enkelt for adopsjon. Hos Adobe fokuserte vi på å forbedre vår "tid til Hello World." Vi ønsket at vårt voksende utviklingssamfunn skulle bruke minutter, ikke timer (eller dager!) På å få ting bygget med våre API-er og annen kode. Det ble et drivende oppdrag for økosystemteamet mitt for utviklere, og handlet mest om å forbedre dokumentasjon, APIer, etc. og ikke om open source (selv om vi også gjorde det).

Å forbedre gjennomsnittstiden til dopamin er også et spørsmål om markedsføring (definert bredt). Som tidligere MongoDB-direktør Jared Rosoff forklarer MongoDB-konseptet "hylleplass":

Poenget med dette og de andre tingene som er nevnt over er å gjøre det lettere for utviklere å bli produktive, men det skjer. Hvis din første tanke er hvordan du kan gjøre livet vanskelig for potensielle konkurrenter i stedet for å gjøre livet enklere for potensielle kunder (og deres utviklere), gjør du det galt.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com