Slik lærer du TypeScript: En ressursveiledning for utviklere

Bilde: iStockphoto / YakobchukOlena

TypeScript er utviklet og vedlikeholdt av Microsoft, og er et syntaktisk supersettspråk for JavaScript med åpen kildekode. Rangeret på 12. plass på RedMonk's Programming Language Rankings i 2019, er språket stadig mer populært siden lanseringen i 2012. TypeScript er klar til potensielt å erstatte JavaScript, og kan bli standardspråket for React, et brukergrensesnittramme som Facebook opprettholder, og det er allerede standardspråket for Googles Angular. ( Merk: Denne artikkelen om læring av TypeScript er også tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Som supersett språk lar TypeScript utviklere skrive kode i JavaScript og legger til nye funksjoner for å lage større, mer komplekse programmer, for eksempel Microsofts Visual Studio Code. I tillegg har språket: Skriv merknader, type grensesnitt, sletting av type, oppregnet typer, grensesnitt, generikk, navnefelt og mer.

Hvis du er interessert i å lære mer om TypeScript, kan følgende ressursliste hjelpe deg i gang.

bøker

TypeScript-håndbok: Dette er et flott utgangspunkt for alle som vil lære språket. Denne håndboken fra det offisielle TypeScript-nettstedet dekker en rekke emner, som inkluderer: Grunntyper, Enums, moduler, Type Checking JavaScript-filer og mye mer.

TypeScript 3.0 hurtigstartguide: Den enkleste måten å lære TypeScript: Publikum for denne boken er JavaScript-utviklere som er interessert i å lære TypeScript. Boken dekker: Slik kommer du i gang med TypeScript, konfigurerer språket med viktige konfigurasjoner, bruker typer og grensesnitt for å lage objekter, transformerer JavaScript-kode til å være kompatibel med TypeScript og mer.

Angular Development with Typescript: For nettutviklere som allerede er kjent med HTML, CSS og JavaScript, introduserer denne boken leseren for Angular framework. Temaene som diskuteres er: Tilstandsstyring, data og skjemaer, samt hvordan du kan skrive typebevisste klasser, grensesnitt og generikk med TypeScript.

Angular in Action: Denne boken inneholder tips, triks og praktiske opplæringsprogrammer for å bygge produksjonsklare Angular-applikasjoner. Det inkluderer også informasjon om bruk av TypeScript til å skrive velarkituert kode, testing og feilsøking, hvordan du administrerer store applikasjoner og mer. Denne avanserte teksten er beregnet på nettutviklere kjent med HTML, CSS og JavaScript.

kurs

TypeScript for nybegynnere: Dette fire og en halv times nybegynnerkurs fra Udemy introduserer programmerere til TypeScript-syntaks. Brukere vil lære om sentrale objektorienterte prinsipper og hvordan lage funksjoner, bruke grensesnitt, gjenbruk gjenstander gjennom arv og mye mer. Kunnskap om JavaScript kreves for dette kurset.

Komplett TypeScript for nybegynnere: Dette nybegynnerkurset fra Udemy lærer deg hvordan TypeScript-kompilatoren fungerer og hvordan du bruker typer, ES6-funksjoner, klasser, navnearealer, moduler og mer. Kunnskap om JavaScript kreves, men ikke på et ekspertnivå; i tillegg er objektorientert programmeringsopplevelse et pluss, men ikke påkrevd.

Forstå TypeScript: Dette mellomliggende nivået, bestselgende kurset fra Udemy, lærer grunnleggende om TypeScript og hvordan det fungerer. Inkludert også: Hvordan bruke funksjoner og typer, ES6-funksjoner, klasser, moduler, grensesnitt og mye mer.

TypeScript Masterclass: En mellomklasse fra Udemy som lærer brukere å kode i GitHub-depotet, bygge Node.js-prosesser, bruke TypeScript i en full-stack utviklingskontekst og mer. Brukere vil bygge en liten Angular Typescript Client ved å bruke Angular CLI i løpet av kurset også. Kjøp av dette kurset inkluderer også eBook Typescript Jumpstart: Fast-track to Typescript Proficiency, For erfarne utviklere.

TypeScript for Node.js-utviklere: For utviklere som ønsker å bruke TypeScript i Node.js, dekker dette timelange kurset på mellomnivå fra LinkedIn Learning TypeScript-filkonvensjoner, hvordan du bruker typer, klasser og et grensesnitt i Node.js, erklæring sammenslåing, og mer.

Mastering TypeScript: Second Edition: Designet for å hjelpe utviklere som er kjent med JavaScript å få mest mulig ut av TypeScript, og dette kurset fra Udemy lærer brukere hvordan de kan jobbe med de mer avanserte funksjonene på språket, inkludert ES6, ES7 og ES8. Brukere vil lage et eksempelapplikasjon og analysere strukturen, samhandle med Type-systemet og lære å bruke det mer effektivt og bli kjent med JavaScript-biblioteker i TypeScript.

React: Bruke TypeScript: I denne avanserte klassen fra LinkedIn Learning, vil brukerne lære å bruke TypeScript med React, inkludert: Grunnleggende og komplekse typer, klasse / stateful-komponenter, grensesnitt, grunnleggende og komplekse typer, og hvordan implementere komponenter med høyere orden.

videoer

Lær TypeScript på 50 minutter: Opplæring for nybegynnere: Denne videoen dekker grunnleggende konsepter som: Variable Declarations, variable Types, Functions, Interfaces, Classes and Access Modifiers.

TypeScript: Det grunnleggende: Denne 12-minutters videoen diskuterer det grunnleggende om TypeScript-funksjonalitet og praktiske brukssaker.

Opplæring i typeskript: Denne 10-videoserien fra Angular University-bloggen dekker: Vanlige brukte ES6-funksjoner, feilsøking i nettleseren og noden, Typings / nyttige Type System-funksjoner og mer.

Objektorientert vs funksjonell programmering med TypeScript: Denne videoen fra AngularFirebase forklarer objektorientert og funksjonell programmering ved bruk av TypeScript. Inkludert er notater om grensesnitt og klasse arv.

Bruke TypeScript i React: I denne 14-minutters videoen forklarer Ben Awad, programvarekonsulent og skaper av MySaffronApp, hvordan du bruker TypeScript i grensesnittrammeverket.

nettsteder

TypeScriptlang.org: Det offisielle nettstedet for språket tilbyr den nyeste versjonen av TypeScript for nedlasting samt en håndbok, kodesimulator / "Playground", guider for bruk av TypeScript med Angular, React, Node.js, etc., opplæringsprogrammer, oppdateringer, og mer.

TypeScript-blogg: På Microsofts side inneholder denne offisielle TypeScript-bloggen regelmessige oppdateringer og nye utviklinger.

@typescriptlang: Den offisielle Twitter-siden for språket. Den inneholder innlegg om oppdateringer / endringer, videoer og annet relatert innhold.

GitHub: Brukere kan legge ut problemer, få oppløsninger og motta språkoppdateringer for TypeScript.

Definitivt typet: Et GitHub-forum som inneholder høykvalitets TypeScript-definisjonsfiler for vanlige biblioteker og rammer.

StackOverflow: Et forum der brukere kan diskutere spørsmål og spørsmål relatert til TypeScript.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com