Hvordan lære Rust: En ressursveiledning for utviklere

Bilde: iStockphoto / DragonImages

Rust-programmeringsspråket ble opprettet i 2006 av Mozilla-ansatt Graydon Hoare, og det får en trekkraft som et raskt og pålitelig alternativ til C og C ++. Rust brukes av Firefox, Dropbox, Cloudflare og hundrevis av andre selskaper. Det åpne kildekode-utviklede systemets programmeringsspråk er minneeffektivt, fokuserer på sikker samtidighet og hukommelsessikkerhet, kan gi ytelseskritiske tjenester, kan kjøre på innebygde enheter, enkelt integreres med andre språk og har en rekke nyttige innebygde -in verktøy for å sikre maksimal produktivitet.

Hvis du er interessert i å lære mer om Rust, kan denne listen over ressurser hjelpe deg i gang.

bøker

Rust Hurtigstartguide: Den enkleste måten å lære Rust-programmering : Hvis du er ny på Rust, programmerer generelt, eller bare har en grunnleggende kunnskap om et annet språk, er dette en god bok å lese først. Det inkluderer en introduksjon til språket og drøfter grunnleggende strukturer i Rust.

Rust-programmeringsspråket : Ofte referert til ganske enkelt som "boken", dette er den offisielle veiledningen for å lære Rust. Inkludert er konsept- og prosjektkapitler som tilbyr praktiske øvelser og dyptgående beskrivelser av nøkkelkonsepter som typesystem, feilhåndtering, mønstermatching, iteratorer og mye mer.

Beginning Rust: Fra nybegynner til profesjonell : For nybegynnere som har litt programmeringskunnskap (ideelt sett C / C ++), har denne boka som mål å lære det grunnleggende å lære Rust. Å forstå heterogene datastrukturer og -sekvenser, bruke trekk, lære om levetid og jobbe med nedleggelser, omskiftelige strenger, områder og skiver er noen av temaene som dekkes.

Hands-On Concurrency with Rust: Bygg trygt minnesikker, parallell og effektiv programvare i Rust : Ideell for programvareprogrammerere med en grunnleggende kunnskap om Rust som vil lære å bygge rask, minnesikker og samtidig programvare ved hjelp av språket .

Trinn foran rust: systemprogrammering i rust : Beregnet for moderat erfarne programmerere som ønsker å forbedre sine rustutviklingsevner. Denne boken dekker last, rustypesystemer, iteratorer, makroer, eierskap, samtidighet og mer.

Programmering Rust: Rask, sikker systemutvikling : Erfarne systemprogrammerere Jim Blandy og Jason Orendorff understreker fordelene ved å bruke Rust, spesielt sammenhengen mellom ytelse og sikkerhet. Forfatterne dekker også hvordan Rust representerer verdier i minnet, forklarer eierskap, flytter, låner og levetid og diskuterer hvordan man skal takle utrygg kode.

Mestring av rust: Avansert samtidighet, makroer og sikker database : For mer avanserte programmerere som ønsker å øke sin kunnskap om Rust, inneholder denne boken eksempler, praktiske oppgaver og øvelser (med løsninger) for å forbedre ferdighetene deres.

kurs

Første blikk: Rust : Dette to-timers kurset for nybegynnere er tilgjengelig gjennom LinkedIn Learning, og er perfekt for å bli kjent med det grunnleggende. Læreplanen dekker: Installere Rust, lære datatyper, justere minnetildeling, sette opp løpsforhold, jobbe med funksjoner og enums, bruke strukturer, få brukerinnspill og mer.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Rustprogrammeringsspråk for nybegynnere : Denne en times oversikten på høyt nivå gjennom Udemy lærer syntaks, datatyper og strukturer, uforanderlige og mutable variabler, funksjoner, egenskaper og mer. C / C ++ kunnskap er nyttig, men ikke nødvendig.

Learning Rust : En samling tutorials for programmering i Rust som spenner fra å lære det grunnleggende til feilhåndtering.

Rust-programmeringsspråket : Tilbys gjennom Udemy med utvikleren og forfatteren Dmitri Nesteruk, denne fem-og-en-halvtimes klassen lærer grunnleggende om Rust. Noe grunnleggende kunnskap om informatikk er påkrevd. Dette kurset er ideelt for C / C ++ programmerere, systemprogrammerere og erfarne utviklere som er interessert i å lære Rust.

Lær Rust på 7 dager : Dette kurset tilbys gjennom Packt, og inneholder videoer og nettmateriell for å lære det grunnleggende om Rust. Hver dag bygger videre på den forrige, og begynner med å installere Rust og oppdage syntaks og avslutte med å bygge en multibanksøknad for å spore brukernes økonomiske transaksjoner over tid.

Å bygge gjenbrukskode med rust : Dette mellomkurset er en bestselger på Udemy, og fokuserer på å unngå kodeduplisering og skrive ren, gjenbrukbar kode. Det er designet for Rust-utviklere som allerede er kjent med språket som ønsker å bygge vedlikeholdbare og gjenbrukbare biblioteker.

Nettverksprogrammering med Rust : For programvareutviklere som ønsker å skrive nettverksprogramvare ved bruk av Rust, dekker dette kurset: Hvordan endre en eksisterende Rust HTTTP-server og legge til SSL til den, bruke eksterne pakker i et Rust-prosjekt og skrive et ikke-asynkron ekko server over TCP, i tillegg til å bygge andre effektive nettverksprogramvareferdigheter.

Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)

videoer

Bygg et cryptocurrency! Blockchain in Rust : Presentert av GeekLaunch, introduserer denne videoen det grunnleggende om Rust og demonstrerer hvordan du bygger en blockchain-basert cryptocurrency ved bruk av Rust. Å ha litt erfaring med C / C ++, Java eller Haskell er nyttig.

Rust in Motion : Featuring Rust-eksperter Carol Nichols (medforfatter av The Rust Programming Language ) og Jake Goulding, er denne videoen et pass med all tilgang til å lære Rust - det er ideelt for programmerere som har erfaring med Java, JavaScript, Ruby og / eller Python .

Et tilfelle for oksidasjon: Rust-programmeringsspråket : På Reaktor Breakpoint 2018-konferansen diskuterer foredragsholder Sergio Benitez hvordan Rust garanterer datarase-frihet og hukommelsessikkerhet uten en søppelsamler og tilbyr eksempler på hvordan Rusts styrker kan brukes i virkelige omgivelser.

Rust Async-programmering i 2018 : Fra GOTO København-konferansen 2018 diskuterer Katharina Fey, programvareingeniør hos Ferrous Systems, Async IO, nettverksprogrammering og mikroservices i forhold til Rust og trekker frem hvorfor flere programmerere velger Rust fremfor andre språk.

Bygge trygge og sikre systemer i rust : Denne 45 minutter lange videoen med Mingshen Sun, senior sikkerhetsforsker ved Baidu X-Lab ved Baidu USA, diskuterer sikkerhetsutfordringene Rust står overfor. Sun bruker realistiske casestudier for å illustrere sikkerhetsproblemer og tilbyr mulige løsninger.

nettsteder

Rust.org : Det offisielle Rust-nettstedet tilbyr nyttige ressurser, verktøy og guider, inkludert en gratis online versjon av boken The Rust Programming Language .

Rustblogg : Det offisielle Rust-programmeringsspråket inneholder nyttig informasjon og kunngjøringer.

Rust on Reddit : En tråd dedikert til å diskutere alle ting Rust. Brukere kan legge ut og svare på spørsmål, tilby ressurser og dele oppdateringer.

Denne uken i rust : Et ukentlig nyhetsbrev som belyser rustrelaterte hendelser, ressurser og nyere utvikling. Abonnement ikke påkrevd.

New Rustacean : En nettside som tilbyr lenker til New Rustacean-podcasten, som er viet til temaer om Rust og menneskene som bruker den. Nettstedet inneholder visningsnotater og lenker til ressurser som er diskutert i hver podcast.

Lære rust med helt for mange lenker : En ressursveiledning for å lære grunnleggende og avansert rustprogrammering gjennom implementering av seks koblede lister.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com