Hvordan gå fra frafall til programvareingeniør i 5 trinn

Video: Hvorfor det spiller ingen rolle hva kodingsspråkutviklere velger å lære At CodePaLOUsa i Louisville, KY, snakket TechRepublic med Jay Harris, en nettutvikler, om hva utviklere bør vurdere når de skulle velge blant de mange forskjellige kodespråkene og plattformene.

Å bryte inn i en teknisk rolle kan være vanskelig - spesielt hvis du ikke har en informatikk, eller jobber utenfor bedriftens ingeniørorganisasjon. Imidlertid er det langt fra umulig, sa Emma Cramer, programvareingeniør i Foursquare, i en fredagssession på Grace Hopper Celebration 2018 i Houston.

Cramer begynte å ta informatikkurs mens han studerte ved University of California-Berkeley. Hun sa tidlig at hun gjorde det bra, og likte følelsen av tilfredshet og gjennomføring som kom fra å løse kodingsproblemer. Imidlertid møtte hun snart flere problemer som er vanlige for kvinner som studerer på feltet: Hun hadde mindre bakgrunn i koding enn andre studenter, det var vanskelig å finne programmeringspartnere, og hun slet med arbeidet, sa hun. Et år senere droppet hun informatikk for en annen grad.

Dette er ikke uvanlig: Mens kvinner typisk utgjør omtrent 30% av introene til datatekniske kurstakere, tjener de bare 18% av bachelorgraden i datavitenskap i USA.

Men mangel på datavitenskap må ikke avskrekke noen fra å forfølge en karriere innen programvareingeniør, sa Cramer. "Bare fordi du sliter med å gjøre noe i en sammenheng, betyr ikke det at du ikke kan være veldig god på det i et annet miljø, " la hun til.

Etter endt utdanning begynte Cramer sin karriere som dataanalytiker hos Foursquare, og drev SQL-spørringer. Hun begynte å lure på om det var en måte å automatisere prosessen på, og begynte et sideprosjekt med å bygge et verktøy for å gjøre det. Bare noen få år senere hadde hun fått nok erfaring til å gå inn på Foursquare-teknologiteamet.

Her er de fem trinnene som Cramer sa at hjalp henne med å gå over i en teknisk rolle.

1. Finn et startprosjekt

Tenk på ingeniørbygde verktøy du bruker på jobb, sa Cramer. Er det noen justeringer eller tillegg til de verktøyene som vil være til fordel for de ansatte på noen måte? Kanskje er det noe du gjør ofte du vil automatisere, eller noe du alltid ber ingeniører om å hjelpe deg med å fikse og du vil gjøre på egen hånd. Dette kan være grunnlaget for ditt første startprosjekt, sa Cramer.

Et startprosjekt bør være relatert til arbeidet du allerede gjør, slik at du ikke går tapt i et nytt produkt eller et område mens du lærer å kode, sa Cramer. Det er også lettere å få ledergodkjenning for å bygge noe som er i samsvar med selskapets behov. Til slutt er det nøkkelen å velge et prosjekt som du ikke trenger å bygge fra bunnen av, la hun til: Finn et system som allerede fungerer og ligner på det du prøver å bygge for å bruke som eksempel eller base.

2. Se etter en mentor

Når du har tenkt på et oppstartsprosjekt, kan du begynne å fortelle kollegene dine om det, sa Cramer. Tilby å ta noen som har den ferdigheten du vil lære deg kaffe, og be om deres råd om hvordan du kan begynne å prøve å lære det, kanskje via et nettkurs eller en bok.

"Hvis du snakker med nok mennesker, kan du finne noen som tilbyr deg deres hjelp, " sa Cramer. Imidlertid er en advarsel mot dette at du må være en god mentee, la hun til. "Disse menneskene har jobber også - vær klar over tiden sin, og vær takknemlige og nådige når de tilbyr deg hjelp, " sa hun. Du bør også se etter å få tilbake favøren, sa Cramer, kanskje ved å trene noen andre på laget deres.

Slakk eller andre kommunikasjonskanaler kan være nyttige for å stille et spørsmål uten å legge for mye press på en person til å droppe det de jobber med og svare på det, sa Cramer. For eksempel kan du starte en kanal med flere mennesker, og den som har tid og kunnskap kan gi deg deres råd. Du kan også søke på tidligere spørsmål og svar.

3. Still de rette spørsmålene til potensielle arbeidsgivere

Cramer hadde kommunisert til lederen sin at hun foretrakk kodingsarbeid, og tjente tillit og tillit til sitt arbeid ved å lykkes med disse mindre prosjektene, da Foursquare-ledelse henvendte seg til henne om å bli medlem av ingeniørteamet, sa hun.

"Prøv å jobbe for et selskap som verdsetter utdanning og vekst, spesielt hvis du er usikker på din karrierebane, " sa Cramer. Du kan gjøre dette ved å spørre under intervjuer om et selskap har et budsjett for utvikling utenfra, om nyansatte blir matchet med mentorer, og om det er tverrsamarbeid mellom forskjellige team, la hun til. På denne måten kan du avgjøre om et selskap ser på de ansatte som bidragsytere som de vil investere i og holde rundt for å få smart avkastning, eller om de ser på dem som å fylle et ansettelsesspor, sa Cramer.

4. Prøv det selv først

Dette tipset kan hjelpe deg med å gå fra nybegynner til ekspert, sa Cramer. Selv om det ofte er nødvendig å be om hjelp, bør de som går over til en teknisk karriere ikke bruke kollegene som en krykke, la hun til.

"Slå hodet mot et problem en stund før du ringer til en venn, fordi du kan finne ut at du kan løse det på egen hånd, " sa Cramer. "Dette hjelper deg å lære raskere og grundigere. Prosessen med å løse problemer er en viktig ferdighet som går utover koding - du vil ikke lære at noen bare gir deg svaret."

Kodingsspråk og rammer kan endres, men prosessen med feilsøking og dekonstruksjon av algoritmer er grunnlaget for programvareteknikk, og må læres, sier Cramer.

5. Vær iherdig

Å lære nye tekniske ferdigheter er tidkrevende og vanskelig, sa Cramer. Du må vurdere de nye prosjektene du tar på dette riket som sidearbeid en stund, fordi du trenger å lære, men ikke kan slippe ballen på ditt eksisterende ansvar, sa hun. Hvis du merker at det nye tekniske arbeidet motiverer deg, er det en indikasjon på at du brenner for den nye ferdigheten eller karrieren, og at det er verdt å forfølge, sa Cramer.

"Jeg vet at jeg ikke har den bakgrunnen de fleste i mitt felt gjør, " sa Cramer. "Men jeg er stolt av det faktum at jeg ikke kjenner sorteringsalgoritmer så godt som neste person, men jeg er fortsatt veldig god på det jeg gjør."

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com