Hvordan fikse koblingen mellom IT og virksomhet

Fordelene lavkodeplattformer kan gi virksomheter På Gartner Symposium 2018 beskrev Simon Black fra Mendix utfordringene virksomheter fremdeles står overfor når de tar i bruk lavkodingssystemer.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Koordinering mellom interessenter som er avhengige av applikasjoner og IT-teamene som leverer disse teknologiene er avgjørende for å oppnå forretningsmessige mål. En stor frakobling eksisterer imidlertid mellom de to partiene, rapporterte Mendix.

Mendixs Digital Disconnect: A Study of Business and IT Alignment i 2019-rapporten fant at IT direkte leverer verdi til virksomheter, men mange interessenter mener at IT ikke oppfyller deres forespørsler. Rapporten, som ble utgitt onsdag, undersøkte mer enn 1000 interessenter av IT og næringsliv som har en hånd i å bestemme selskapenes teknologistrategi.

Lavkodeplattformer: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)

Nesten alle respondentene (95%) var enige om at IT-involvering i viktige strategiske initiativer tilfører virksomheter verdi. IT leverer forretningsverdi på flere måter, ifølge respondentene, inkludert å hjelpe organisasjoner å svare raskere på endringer (66%), øke ansattes produktivitet (65%) og identifisere muligheter for å redusere driftskostnadene (54%).

Veien for å nå disse fordelene er imidlertid ofte sperret av uenigheter mellom virksomhet og IT. Mens 50% av IT-fagfolk mener IT-budsjetter ikke er tilstrekkelige til å levere løsninger i skala, ser ikke 68% av virksomhets respondentene noen finansieringsutfordringer.

Rapporten fant viktige spørsmål, sentrert rundt budsjettet - spesielt mengden av budsjett som er rettet mot gamle systemer og støtte, samt teknologinvesteringer som er utilstrekkelige for å levere løsninger i stor skala, vanskeligheter med å justere interessenter og urealistiske ROI-forventninger.

"Studien viser at disse utfordringene fører til ufleksible prosesser og mangel på smidighet innen IT, noe som forårsaker etterspørselsrestanser på seks måneder til to år eller mer, " sa Jon Scolamiero, sjef for markedsføring av produktmarkedsføring hos Mendix.

Disse spørsmålene gjenspeiles videre i den delte troen (77% av IT og 71% av virksomheten) om at forespørsler om IT-løsning konsekvent blir ikke oppfylt. Omtrent 59% av næringslivets interessenter sa at mindre enn halvparten av forespørslene deres faktisk implementerer, noe som fører til en økning i skygge-IT - der virksomhetsledere forfølger et prosjekt uten offisiell IT-støtte eller kunnskap.

Flertallet (78%) av både forretnings- og IT-respondenter sa at skygge-IT-aktiviteter har økt de siste fem årene. Mens næringslivsaktører ser på skygge-IT-aktiviteter som en god ting siden IT-initiativene deres endelig blir implementert, er IT uenig: 91% av beslutningstakere av IT sa at det er farlig å bygge applikasjoner uten å forstå de potensielle problemene.

Andre "viktige bekymringer på IT-siden er tilleggsstøtte- og vedlikeholdsproblemer som skygger for IT-årsaker, noe som forverrer mengden av budsjett som bare brukes på å holde lysene på, " la Scolamiero til.

Hvorfor frakoblingen eksisterer

"CIOs rapportering til finansdirektører indikerer en kostnadsfokusert tilnærming snarere enn et strategisk fokus på evnen til IT å generere verdi, dvs. inntekter, " sa Scolamiero. "Når kreative IT-avdelinger er spesielt anemiske, skyldes det at kreative IT - tilpasset utvikling, design og arkitektur - for de fleste 'ikke-programvare' virksomheter, anses som en risiko å unngå og en kostnad å administrere, til tross for at skyggen er IT brukes vanligvis til å lage tilpassede løsninger, eller kjøpe, deretter tilpasse kommersielle off-the-shelf-løsninger (COTS). "

Det er veldig vanskelig å administrere kreative IT-prosjekter, spesielt for eldre virksomheter, og det er grunnen til at bedrifter vanligvis velger en programvaredrevet tilnærming i stedet, la Scolamiero til.

Hvordan bygge bro fra koblingen

Rapporten har funnet at lavkodeplattformer kan reparere gapet. Nesten alle (99%) av de spurte sa at deres organisasjoner ville ha fordel av lavkodeplattformer, siden disse applikasjonene vil følge selskapsledelse, styring og sikkerhetspolitikk.

"Lav kode refererer til applikasjonsplattformer som legger til et lag med abstraksjon for å skape et visuelt utviklingsmiljø som gjør det mulig for brukere å intuitivt bygge applikasjoner uten å skrive kode, " sa Scolamiero. "Lav kode gjør at alle produsenter, både de som er tekniske og mindre tekniske, digitalt kan delta i og tilføre verdi til prosessen med å lage applikasjoner i bedriftsklasse. Disse plattformene kan gi viktige forenklinger og rekkverk rundt ting som sikkerhet, styring, brukergrensesnitt / UX og CICD, for å øke hastigheten til markedet. "

Den globale forsikringsleverandøren, Zurich, er et eksempel på et frakoblet team som brukte plattformer med lav kode for å håndtere forstyrrelsen.

"Zurich Insurance, et 146 år gammelt forsikringsselskap, trengte å gå raskere og med mer smidighet for IT for å bygge programvareløsninger som ville drive deres forretningssatsing fremover og til slutt hjelpe kundene sine, " sa Scolamiero. "De utviklet en digital transformasjonsstrategi som fokuserte på tre områder: Innovasjon, forenkling og kundefokus."

Selskapet trengte et tett samarbeid mellom sine partnere, IT og virksomhet for å virkelig levere endring, noe de var i stand til å gjøre ved bruk av lavkodeprogrammer, sa Darren West, leder for IT for Zurich.

Å fikse frakoblingen mellom team krever en fullstendig holdningsendring, som kan legges til rette for verktøy (som utvikling av lav kode) som appellerer til begge sider.

"Hvis den smidige bevegelsen og DevOps har lært oss noe, er det at det å bryte ned siloer for å samle produsentene som trengs for å få gjort noe, å trekke dem alle sammen på det samme teamet under samme veileder, og gi dem et klart mål, er den konsistente veien til suksess og hastighet, "bemerket Scolamiero. "Likevel, som alltid, må visjon, retning og muliggjørelse komme fra toppen. Det betyr at noen tradisjonelle tankesett må endres."

For mer, sjekk fordelene som lavkodeplattformer kan gi virksomheter på TechRepublic.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
  • Implementering av DevOps: En guide for IT-proffer (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Cheatark for telefonintervju: Programvareutvikler (TechRepublic Premium)
  • Programmeringsspråk: Utviklere avslører mest elskede, mest avsky, hva som lønner seg best (ZDNet)
  • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
  • Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: iStockphoto / NicoElNino

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com