Hvordan utviklere kan forhandle om en lønnsøkning

Tankegangen til programvareutviklere er i endring, og arbeidsgivere må merke seg Princeton-professor Ed Felten mener programvareutviklere i dag er ute etter å gjøre en positiv forandring i verden, og arbeidsgivere må forstå deres behov.

Må-lese utviklerinnhold

  • Java og JavaScript dominerte programvareutvikling på 2010-tallet
  • Hvordan bli utvikler: Et jukseark
  • 10 måter å forhindre utbrenthet av utviklere (gratis PDF)
  • Python spiser verden: Hvordan en utviklerens sideprosjekt ble det hotteste programmeringsspråket på planeten

Det er ingen hemmelig programvareutviklere som er etterspurt. Men så salgbare som de kan være, som alle andre, må de fremdeles forhandle når det gjelder å søke høyning.

Hvis du føler at tidlig i 2020 er tiden for en lønnsbumpe, kan du gå for det. Men vær smart om det. Først må du sjekke markedet for å forstå hva som skjer i lignende selskaper.

Men ikke ta gjennomsnittslønn som den eneste sannheten. Husk at mange variabler påvirker tallene.

Hvordan bygge en vellykket utviklerkarriere (gratis PDF)

Det er mange utviklerroller blant Glassdores 50 beste jobber i Amerika for 2020.

"Det er tusenvis av åpninger for utviklere over hele landet, ikke bare hos teknologiselskaper, men også hos selskaper på tvers av bransjer, fra detaljhandel til finans, " bemerket Sarah Stoddard, ekspert på karriereutvikling hos Glassdoor.

"Med etterspørselen etter teknologisk talent som overgår tilbudet, er arbeidsgivere også villige til å betale topp dollar for å tiltrekke seg dyktige utviklere, " sa Stoddard.

Forhandlingstips

For alle som ønsker å forhandle om lønnen sin, er forhåndsforskning og forberedelse sentrale elementer for å lykkes, sa Stoddard. Kjenn din verdi.

"For utviklere spesifikt har Glassdoor et bredt spekter av verktøy og data tilgjengelig for å sette realistiske forventninger om hvor mye mer de kan tjene på en forhandling, " sa hun.

Arbeidere kan utnytte offentlig tilgjengelig gjennomsnittlig lønn på Glassdoor eller få et personlig lønnsestimat basert på jobbtittel, firma, beliggenhet og erfaring ved å bruke Glassdoors Know Your Worth-verktøy, sa hun.

Dette vil hjelpe deg å forstå den nåværende markedsverdien for hva du har å tilby en arbeidsgiver, noe som vil gi deg et ben opp i samtalen, sa Stoddard.

Andre nyttige nettsteder inkluderer Salary.com og PayScale.

"I tillegg til å drive lønnsundersøkelse, bør arbeidstakerne utarbeide konkrete eksempler for å hjelpe saken med arbeidsgiveren deres til hvorfor de fortjener å tjene mer penger, " sa hun.

"Det er her utviklere kan ha en fordel, da de mest effektive og etterspurte teknikere ikke bare har mestring av de tekniske kravene og sertifiseringene for sin rolle, men også demonstrerer førsteklasses kommunikasjon, tidsstyring og ledelse av mennesker. "

Evnen til å balansere mestring av harde og myke ferdigheter "kan være kanten som legger litt mer penger i lommene, " sa Stoddard.

Paul Farnsworth, administrerende direktør i DHI Group, morselskapet til jobbsiden Dice, sa: "Utviklere kan skille seg ut ved å gå utover sin forståelse av teknologi - det er viktig å kunne formulere tekniske konsepter til de som ikke er så teknisk vel- bevandret."

"Det er viktig å være i stand til å kommunisere godt, spesielt når du er eksperten som prøver å flate opp, " la Farnsworth til.

Bevis din verdi

Før forhandlingene, må du se gjennom prestasjonene og personlige veksten, anbefaler eksperter. Du bør understreke at du har hatt kontinuerlig fremgang og demonstrere at du har vokst til høyere kvalifikasjoner.

Det beste tidspunktet å be om en økning er rett etter et vellykket prosjekt, spesielt hvis det var ferdig på tid eller under budsjett, sier eksperter. Dette gir deg solid fotfeste for å starte forhandlingene.

Som utvikler har du allerede noen "ess i hullet" fordi utviklere er og vil fortsette å være i høy etterspørsel, sa Farnsworth.

"Det er imidlertid viktig å ikke anta at du og lederen din er på samme side når det gjelder ditt fulle ferdighetssett. Sørg for å formulere at du ikke bare kjenner kjernekonsepter, men du er kjent med underliggende teknologi, arkitektur, rammer og hvordan beslutninger på høyt nivå skjer hos bedriften din, "sa han.

For å skille deg virkelig ut, gi eksempler på arbeidet ditt med GitHub for å vise at du dokumenterer kode på en måte som hjelper andre å lære, bidra til åpen kildekode-prosjekter, eller gi din kompetanse til de som lærer din handel, sa Farnsworth.

Det er viktig å anerkjenne og dele verdien du gir til sjefen til sjefen din i tillegg til verdien du gir til arbeidet ditt og teamet ditt, sa han.

Kjenn din nåværende markedsverdi

Arbeidsgivere forventer at du vil forhandle, så gjør forskningen din om den nåværende markedsverdien for din rolle - og til og med sikter deg litt høyere for å starte av forhandlingen, rådet Stoddard.

"Det verste de kan si er at det du for tiden tjener er det beste de kan tilby deg på dette tidspunktet, " sa hun. "En arbeidsgiver skal aldri straffe deg for å prøve å forhandle om erstatningen din på nytt."

Når du snakker om din potensielle lønnsøkning, må du huske at det er en forhandling, sa Farnsworth.

"Slipp imidlertid forsiktig når du snakker om hva andre selskaper betaler; dette kan bli tolket feil som en trussel for din nåværende arbeidsgiver når det ikke er meningen din, " sa han.

Til slutt, må du huske å vurdere verdien du personlig får fra fordelene du får som trening eller frynsegoder - dette er også en del av kompensasjonen din. Husk også at du kan forhandle mer enn bare en lønnsstump.

"Fokuser på verdien av hele tilbudet, og husk at du også kan forhandle om elementer utover lønn som betalt fri tid, beliggenhet, reise, fleksibilitet i arbeidstiden, frynsegoder, støtte til videreutdanning og så videre, " sa Stoddard. "Hvis du har bygget en kvalitetssak for hvorfor arbeidsgiveren din skal blidgjøre avtalen, er det mer sannsynlig at de vil finne måter å sikre at du er fornøyd på jobben."

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com