Hvordan bli Java-programmerer uten universitetsgrad

Java er mer enn en øy i Indonesia eller slang for kaffe: Det er et av de mest populære programmeringsspråk i vanlig bruk på nettet. Hvis du drømmer om en karriere innen programmering av programvare, er sertifisering i Java en populær rute for å etablere gjenkjennelig legitimasjon.

Java er veldig populært fordi det arver tradisjonen og stilen til C og C ++, men er utviklet med vekt på enkelhet - noe som gjør det enklere for en nybegynner å forstå. Hvis du allerede er en ekspert på C eller C ++, er Java nesten uanstrengt å lære. For det andre har Java portabilitet uavhengig av plattformen, noe som betyr at Java kan kjøres i de fleste datamiljøer. Dette har definitivt hjulpet Java til å oppnå en fordel i forhold til andre språk. For det tredje bruker Java automatisk minnestyring, som automatisk tømmer søppel for programmereren og henter minne. Og det er gratis!

For å være en ekspert på Java, trenger du ikke nødvendigvis å få en college-grad. Du trenger bare noe initiativ, et ønske om å lære og kunnskap om de riktige trinnene!

Datakyndighet

Dette høres enkelt ut, men det er absolutt veldig viktig: For å bli en Java-programmerer, må du bli datakyndig utover å bare surfe på internett eller sende e-post. Det er mange ressurser der ute på nettet for deg, men du må kunne finne og bruke dem. Du må vite hvordan du laster ned, installerer og bruker nødvendige programmer for å forberede Java-miljøet slik at du kommer i gang. Vet du hvordan du får tilgang til og bruker Java-filer? Vet du hva Java-filredigerere og kompilatorer er, hva de gjør, eller hvor du vil laste dem ned? Dette er alt du trenger å ha klare svar på før du starter din Java-karriere.

Først en kort forklaring av en fil, en redaktør og en kompilator:

En redaktør er der du skriver, fikser og lagrer koden. Du kan lagre filer i det formatet som er passende for ditt programmeringsspråk, i dette tilfellet Java. Lær mer her En kompilator "oversetter" den lagrede koden. Siden datamaskinen ikke "forstår" språket vårt på høyt nivå (menneskelig lesbart) på høyt nivå (kildekode), må vi oversette det til "maskinlesbart laveste nivå" (maskinkode) for datamaskinen. Lær mer her

Her er fremgangsmåten: Først oppretter programmereren instruksjonene på redigeringsprogrammet, og koden lagres i en fil. Kompilatoren tar koden og oversetter den. Til slutt leser datamaskinen den "oversatte koden" og kjører den.

Slik laster du ned en Java Editor: her

Slik laster du ned en kompilator: Eclipse, Oracle, NetBeans

Merk: Sørg for at du leser instruksjonene før du laster ned noe, og velg verktøyet du ønsker, slik at du installerer de riktige tingene. Og selvfølgelig er det mange andre Java-redaktører / kompilatorer der ute som er like nyttige! (Skriv gjerne favorittressursene dine i kommentarene.)

Selvlærende

Nå som du forstår hvordan du får satt opp det grunnleggende Java-miljøet ditt, kan du gå videre til neste trinnskriving av den første kodelinjen.

Som du vet, å motta en universitetsgrad i informatikk eller delta i et ansikts-til-ansikt Java-instruksjonsprogram, ville kreve at du legger ned mye arbeid på kort tid. Det er kanskje ikke det beste valget for deg hvis du ikke kan vie studiene mye tid, spesielt hvis du har en heltidsjobb.

Selvlæring kan være et bedre valg fordi du kan sette tempo i deg selv, bestemme når du skal studere og hvor lenge; alt er ganske mye opp til deg.

Her er noen flotte nettsteder som tilbyr tempo, online Java-opplæringskurs:

Gratis:

 • Gratis Java-guide: Java-veiledninger for nybegynnere
 • MIT - Intro til Java-kurs
 • Velkommen til Java

For kjøp:

 • Oracle Online Tutorials and Training
 • Lynda
 • Åpne Sesam

Du trenger ikke å begrense deg til bare online ressurser. En annen god måte å lære Java på er gjennom bøker. Det er mange gode bøker overalt, og du kan få dem til å være ganske billige. Ta for eksempel en titt på Amazon.com

Profesjonell sertifiseringseksamen

Når du har studert Java ved å bruke alle slags ressurser, kan du føle deg komfortabel med å følge en profesjonell sertifisering.

Som en avsluttende eksamen i en college klasse, måler faglig sertifisering eksamen din forståelse og ferdighet i Java. I stedet for å motta karakter, tjener du et akkreditert sertifikat som indikerer mestring. Dette tillegget til din CV vil hjelpe deg å skille seg ut i øynene til din fremtidige arbeidsgiver.

Men hva slags sertifiseringseksamener bør du gjennomføre? Det er forskjellige testleverandører der ute. En pålitelig testadministrator er Oracle Corporation, som er den nåværende utvikleren av Java-språket. Dette er en testleverandør som arbeidsgivere absolutt stoler på. Sun Microsystems er også et godt valg (som det nå er en del av Oracle).

Prosedyren for å få et sertifikat kan være litt komplisert fordi det er mange alternativer på forskjellige nivåer av Java-ekspertise.

Så før du velger en eksamen du vil ta, må du forstå ditt eget ferdighetsnivå og ståsted. Her er noen retningslinjer for deg. Vi bruker Oracle-sertifiserte eksamener som eksempel. Oracle-sertifiseringer har forskjellige typer og nivåer av eksamener som spenner over grunnleggende Java-programmer til avansert programmering.

Oracle plasserer sine Java-sertifiseringer i tre kategorier:

 • Standardutgave (SE)
 • Mobile Edition (ME)
 • Enterprise Edition (EE)

Innenfor hver kategori er det også forskjellige eksamensnivåer, som det vil snakkes om i løpet av et øyeblikk. Først, se på dette diagrammet.

Som du ser er det tre forskjellige kategorier. Innenfor hver kategori er det flere nivåer. Standardutgaven dekker de grunnleggende ferdighetssettene som er nødvendige for å være en Java-programmerer; må du passere minst det profesjonelle nivået i Standard Edition for å komme videre til det øverste nivået i SE, som er Master, eller gå videre til de øvre kategoriene. Pilene (både blå og svart) indikerer at det er nødvendig med forutsetninger for å avlegge eksamen. For eksempel, for å avlegge ME1 eller EE-fag eller fageksamen, må du bestå en SE-eksamen (SE5, 6 eller 7).

Du kan velge din karrierevei ut fra hvilken sertifisering du forfølger. Hvis du bare vil ha et sertifikat som viser at du har noen ferdigheter i Java, er det Associate SE5 / 6/7 eller Professional SE5 / 6 som du skal velge. (Merk: Profesjonell SE7 krever at du tar Associate SE7 først.) De krever ingen forutsetninger og er utmerkede sertifiseringer for å vise din grunnleggende forståelse av Java. Hvis du vil gå litt lenger i dybden, kan du vurdere å ta Master SE6 eller Professional SE7. Hvis du ønsker å lage mobile applikasjoner som bruker Java, er ME1 valget for deg. EE er for mer forretningsorienterte applikasjoner og krever et sterkt og solid grunnlag av Java. Master EE5 er den vanskeligste eksamenen som er tilgjengelig nå og har litt forskjellig eksameninnhold.

Klikk på lenkene nedenfor for å få tilgang til forklaringer og detaljer om hver eksamen (eksamensnummer, mål, innhold, forutsetninger og c). Jeg la også ved koblinger til studiemateriell for noen av eksamenene. Disse studiekursene er forskjellige fra det selvlærende materialet jeg ga i delen ovenfor. De er spesielt målrettet mot eksamenene du ønsker å ta, og de introduserer mange nyttige strategier for å hjelpe deg med å bestå eksamenene.

Du kan også sjekke minimumskrav for å bestå hver eksamen her.

Standardutgave:

Oracle Certified Associate

 • Eksamen: Oracle Certified Associate, Java SE 5 / SE 6
 • Eksamen: Oracle Certified Associate, Java SE 7-programmerer

Oracle Certified Professional

 • Eksamen: Oracle Certified Professional, Java SE 5-programmerer
 • Eksamen: Oracle Certified Professional, Java SE 6-programmerer
 • Studiemateriell: Oracle Certified 1Z0-851 Exam Study Material
 • Eksamen: Oracle Certified Professional, Java SE 7-programmerer

Oracle Certified Master

Eksamen: Oracle Certified Master, Java SE 6 Developer

Mobilutgave:

Oracle Certified Professional

Eksamen: Oracle Certified Professional, Java ME 1 Mobile Application Developer

Enterprise utgave:

Oracle Certified Professional

 • Eksamen: Oracle Certified Professional, Java EE 5 Developer Component Developer
 • Eksamen: Oracle Certified Professional, Java EE 5 Web Component Developer
 • Eksamen: Oracle Certified Professional, Java EE 5 Web Services Developer

Oracle Certified Expert

 • Eksamen: Oracle Certified Expert, Java EE 6 Enterprise JavaBeans Developer
 • Eksamen: Oracle Certified Expert, Java EE 6 Java Persistence API Developer
 • Eksamen: Oracle Certified Expert, Java EE 6 Web Services Developer
 • Eksamen: Oracle Certified Expert, Java Platform, EE 6 Web Component Developer

Oracle Certified Master

Eksamen: Oracle Certified Master, Java EE 5 Enterprise Architect

Mulighetene som er tilgjengelige for en Java-utvikler er enorme, og kunnskapen deres er veldig verdifull. Det beste av alt, for å være en ekspert på Java, trenger du ikke nødvendigvis å få en college-grad. Bare ta de riktige trinnene mot å utvikle og bevise ferdighetene dine, så er du god til å gå.

Bunron Chen er en forretningsutvikler og programvareingeniør praktikant i OpenSesame, verdens største markedsplass for kjøp og salg av elningskurs. Han fikk sin BS-grad i elektroteknikk fra State University of New York i Binghamton.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com