Slik blir du Alexa-utvikler: Et jukseark

Hva du trenger å vite for å bli en Alexa-utvikler Interessert i å utvikle stemmeaktiverte ferdigheter for Alexa? Her er hva du trenger å vite før du begynner.

Lanseringen av Amazon Echo og taletjenesten, Alexa, brakte virtuelle assistenter ut av smarttelefonene våre og inn i våre hjem og kontorer. Mens Echo er et solid produkt, er Alexa som stemmeplattform der den virkelige verdien er.

Etter å ha startet med 100 ting Echo-enheter kunne gjøre, er antallet tilgjengelige Alexa Skills nå 100.000. Med nye enheter i Alexa-økosystemet, inkludert en ny generasjon Echo-enheter, en Smart Oven, Ring-kameraer og Echo Buds, Echo Frames og Echo Loop, fortsetter stedene hvor Alexa bor å øke, noe som gir nye muligheter til å bygge ferdigheter som utnytter disse modalitetene.

Som sådan har interessen for å utvikle verktøy for plattformen skyrocket, med mange utviklere som er ivrige etter å hoppe inn i økosystemet. For å hjelpe utviklere og bedrifter med å forstå hvordan du kommer i gang med samarbeid med Alexa og tilhørende tjenester, har vi samlet de viktigste detaljene og ressursene. Denne artikkelen er også tilgjengelig som en nedlasting, Cheat sheet: Hvordan bli Alexa-utvikler (gratis PDF).

21 tekniske Alexa Skills IT-proffene burde vite (TechRepublic Premium)

Sammendrag (TL; DR)

 • Hva er Alexa-utviklerplattformen? Alexa er den smarte stemmeassistentplattformen inne i Amazon Echo smarthøyttaler og linje med smarte hjemmeenheter. Utviklere kan opprette ferdigheter for Echo-enheter ved hjelp av Alexa Skills Kit, eller integrere Alexa i et eksisterende produkt eller enhet gjennom sin API via Alexa Voice Service.
 • Hvorfor betyr Alexa-utviklerplattformen noe? Alexa er en av de mest populære virtuelle assistentene som er tilgjengelige i dag, og den bidro til å katalysere det nåværende markedet for frittstående, stemmedrevne assistenter. Det blir også i økende grad integrert i en rekke populære produkter.
 • Hvem påvirker Alexa-utviklerplattformen? Dette påvirker utviklere som vil komme i gang med å jobbe med et stemmegrensesnitt og skrive Alexa ferdigheter, samt bedrifter som ønsker å utnytte kraften til Alexa gjennom det tilgjengelige API-et.
 • Når lanserte dette? Alexa lanserte i tandem med Amazon Echo i slutten av 2014, men oppdateringer og fikser leveres regelmessig, og Amazon gjør en samlet innsats for å nå ut til utviklere.
 • Hvordan kan utviklere skape Alexa ferdigheter og integrasjoner? Utviklere kan skrive ferdigheter for Alexa ved å bruke Alexa Skills Kit (ASK) eller Alexa Skill Blueprints, legge til intelligent stemmekontroll til flere tilkoblede produkter med Alexa Voice Service (AVS), eller bruke Amazon Lex-tjenesten til å bygge samtaleoboter.

Hva er Amazon Alexa-utviklerprogrammet?

Alexa er en smart assistent som er avhengig av menneskelige stemmekommandoer for å utføre oppgaver. Amazon Echo var den første enheten som brukte Alexa, og er fortsatt en av de viktigste måtene disse oppgavene blir utført på. Smarte høyttalere som Echo blir ofte satt opp gjennom en ledsager-app, men Alexa Voice Service (AVS) kan integreres i andre produkter, så lenge de har mikrofon og høyttaler.

Etter introduksjonen av Echo har Alexa også blitt integrert i smarte høyttalere av Bose, Harman Kardon og andre, samt i Amazons produktserie Fire TV og Fire nettbrett. Totalt innen september 2019 var Alexa tilgjengelig på over 85 000 enheter. Amazon tilbyr også Amazon Lex-tjenesten, som lar utviklere bygge samtaleoboter ved hjelp av den samme teknologien som Alexa er basert på.

Terren Peterson, Alexa-mester og visepresident for plattformteknikk for detaljhandel og direktebank i Capital One, sa at mange ser på Alexa som bare en talende foredragsholder. Peterson sa imidlertid at den virkelige verdien av å jobbe med Alexa ikke bare er muligheten til å snakke tilbake til høyttaleren, men "evnen til å kunne endre ting med stemmen din."

Brukere samhandler med Alexa gjennom stemmekommandoer kalt Skills, som er laget av utviklere for å muliggjøre en spesifikk opplevelse gjennom Alexa Skills Kit (ASK). Amazon tilbyr ferdigbygde ferdighetsmodeller for å gjøre det enklere å komme i gang. Disse inkluderer Smart Hjem-ferdigheter for hjemmeautomatisering, Flash Briefing-ferdigheter for informasjon og nyheter, videokompetanse, musikkferdigheter og listeferdigheter. For maksimal fleksibilitet kan du lage en tilpasset interaksjonsmodell.

Sarah Sobolewski, som jobber på PR-teamet for Alexa, sa at det er gratis å bruke både ASK for å utvikle ferdigheter og AVS for å integrere Alexa. Sobolewski sa også at Alexa vil fortsette å spille inn i Amazons samlede forretningsstrategi og arbeidet med utviklere.

"Akkurat som mobil var for et tiår siden, ser vi naturlige brukergrensesnitt som tale som et stort skifte i databehandling, " sa Sobolewski. "Vi er begeistret for kundenes respons så langt, men det er fremdeles veldig tidlig og tror det er mye potensial i dette rommet."

Tilleggsressurser

 • Amazon Alexa: Cheat sheet (TechRepublic)
 • Du kan nå få Alexa på en skjerm for under $ 100 (CNET)
 • Amazon Echo: Alexa-ferdighetene dine ble bare mye smartere (ZDNet)
 • Amazon Echo-nedrivning: En smart høyttaler drevet av Amazons sky (TechRepublic)
 • Her er alle de nye Alexa-enhetene og ferdighetene til CES (CNET)
 • Amazons Alexa: Fire grunner til at hun ikke kommer til å overta verden (ennå) (ZDNet)
 • Amazon Echo anmeldelse: Alexa er den første digitale assistenten som faktisk er nyttig (ZDNet)

Hvorfor har Amazon Alexa utviklerplattform noe?

Alexa har bidratt til å vekke interesse for bruk av stemmebrukergrensesnitt. Mens andre tjenester som Apple Siri, Google Assistant og Microsoft Cortana lanserte før Alexa, er det Amazon-tjenesten som har blitt synonymt med stemmeassistenter.

Peterson sa at for programvareingeniører reiser populariteten til Alexa spørsmål om hvordan fagpersoner bør tenke på brukerstemme som et grensesnitt. Når hendene våre sitter fast på tastaturet, eller konsumeres med telefonen vår, gir en stemmeassistent som Alexa brukere tilgang til informasjon og tjenester gjennom håndfri drift, uten at de trenger å gi fra seg den fingerferdigheten. "Stemme gir en helt ny måte å å samhandle med teknologi som vi tror vil endre og forbedre menneskers liv. "

Tillegget til nye modaliteter for Alexa på personlige enheter, for eksempel Echo Buds, Echo Frames og Echo Loop, gir utviklerne breddegrad til å skape nye ferdigheter som utnytter de unike egenskapene til disse dingsene som ikke er mulig med en høyttaler bundet til en stikkontakt . Fra september 2019 er det over 85 000 Alexa-kompatible enheter.

Når han vurderte å jobbe med plattformen, sa Peterson at virksomheter burde spørre: "Hva er det jeg kan gjøre med en stemmeplattform som faktisk driver verdi?"

Med kritikk av Silicon Valley teknologigiganter på vei oppover, beveger Amazon seg for å motvirke kritikk av Alexa oppførsel og deres logging av stemmedata samlet inn via Alexa. På et arrangement i Seattle i september 2019 kunngjorde Amazon en ny våkne motor som er 50% mer nøyaktig, og introduserte et personvernknutepunkt, slik at kundene kan slette stemmedata på 3- eller 18-månedersbasis og velge bort menneskelige anmeldelser, så vel som en "Alexa, hvorfor gjorde du det?" kommando som tilbyr forklaringer på hva Alexa tolket.

Tilleggsressurser

 • Hvordan bli utvikler: Et jukseark (TechRepublic)
 • 10 Amazon Alexa ferdigheter å legge til Echo i dag (TechRepublic)
 • Amazon presser Alexa-integrasjonen videre med 4k Fire TV-partnerskap (ZDNet)
 • Google Home vs. Amazon Echo: Alexa tar runde 1 (CNET)
 • Apples Siri SDK: For sent til å duellere Amazon Echo, Google Assistant? (ZDNet)

Hvem påvirker Alexa-utviklerplattformen?

Eventuelle utviklere eller bedrifter som ønsker å bygge ut og bruke intelligente, taledrevne tjenester, vil bli påvirket av fremskritt og endringer som blir drevet av Amazon Alexa.

Alexa er bygget ved hjelp av kunstig intelligens (AI) -teknologier, men Sobolewski sa at utviklingsutviklere ikke trenger bakgrunn i naturlig språkforståelse eller talegjenkjenning for å komme i gang. I tillegg er det også opplæringsprogrammer for nybegynnere tilgjengelig, så selv veldig yngre programvareingeniører kan begynne å jobbe med plattformen. Ikke-utviklere kan bygge sine egne enkle ferdigheter ved å bruke forhåndsbestemte rammer kalt Alexa Skill Blueprints, som ble avslørt i april 2018. Amazon tilbyr også Alexa SDK for Node.js, Java og Python, samt en ASK Toolkit for Visual Studio Code, noe som gjør det enkelt for utviklere å bygge Alexa-ferdigheter ved å bruke kjente språk og IDE-er.

Alexa er ikke begrenset til tilfeller hjemme og forbruker. Alexa for Business tilbyr funksjonalitet for profesjonelle / produktive brukssaker, og Alexa for Hospitality gir Alexa-opplevelsen på hotell for å kontrollere enheter på rommet, spille musikk og kontakte hotellet for gjestetjenester, blant andre funksjoner.

Amazon har også introdusert Echo Dot Kids Edition, og gir veiledning for utviklere for å bygge Alexa ferdigheter for barn. I september 2019 introduserte Amazon Education Skill API, som muliggjør integrasjoner med Learning Management Systems (LMS), Student Information Systems (SIS), Classroom Management providers, og massivt åpne online kurs (MOOC).

Brian Donohue, en annen Alexa Champion og en produktingeniør hos Pinterest, bemerket at bedrifter som bygger ferdigheter, bør huske på at plattformen er ny og noen ganger kan ferdighetsoppdagbarhet by på noen utfordringer. "Ferdigheter selges ikke som en mobilapp er, " sa Donohue. "De er gratis, og Amazon har sagt at den ikke har noen intensjoner om å direkte tjene penger på plattformen snart."

Mens ferdigheter ikke kan selges, er det måter å tjene penger på dem. Amazon avduket in-skill innkjøp (ISP) for Alexa Skills i mai 2018, som lar utviklere selge et engangskjøp for oppgraderinger av funksjoner eller innhold, eller tilby premium innholdsabonnement. Hvis Alexa Skill driver kundeengasjement, kan utviklere tjene penger gjennom Alexa Developer Rewards. Varer og tjenester kan selges gjennom Alexa Skills.

Oppstart som ønsker å bygge nye produkter og tjenester med AVS eller ASK, har muligheten til å søke Alexa Fund, et 100 millioner dollar fond for å investere i nye taleteknologier. I tillegg tilbyr Amazon Alexa Developer Rewards-programmet, Alexa-utviklerkampanjer og AWS-kampanjekreditter for å redusere kostnadene for AWS-ressurser som brukes til Alexa Skills, eller på annen måte stimulere utviklere til å bygge inn Alexa-økosystemet.

Tilleggsressurser

 • Denne sjarmerende roboten: Amazon begynner å jakte på en AI-bot du kan sladre med (ZDNet)
 • Amazons gratis Alexa API er en velsignelse for utviklere (TechRepublic)
 • Hvorfor Amazon er kongen for innovasjon: Advantage, Alexa (ZDNet)
 • Alexa-utviklere kan nå teste kode i en nettleser (ZDNet)
 • Lærdom fra Amazon Echo: Ikke gjør kunder til utviklere (ZDNet)
 • Hvordan bygge en Amazon Alexa ferdighet uten å skrive kode (TechRepublic)
 • Hvordan utviklere kan tjene penger på Amazon Alexa ferdigheter (TechRepublic)
 • Nye Echo-enheter og mer: Alt Amazon kunngjorde (ZDNet)

Når lanserte Amazon Alexa?

Amazon debuterte opprinnelig Alexa sammen med den originale Echo-smarte høyttaleren i 2014. Mens den første Echo-enheten var imponerende i seg selv, har økosystemet rundt Alexa vokst enormt de siste årene.

Amazon og dets partnere har raskt multiplisert antall ferdigheter for Alexa fra en håndfull da Echo lanserte til over 85 000 tilgjengelige i dag - med flere lagt til nesten daglig. Amazon har fortsatt å fremme produktet med nye tjenester som Alexa-drevet musikk, oppdateringer til Alexa-appen og nye formfaktorer som lavpris Echo Dot, Echo Tap, Echo Look og Echo View, som har bidratt til å øke interessen for produktet. Amazon la nylig til nye utviklerverktøy som Alexa Presentation Language (APL) for Echo Show-serien, og Alexa Smart Screen og TV Device SDK, som lar utviklere bringe APL til mer skjermbaserte smarte enheter.

Utenom Amazons proprietære maskinvare, viser Alexa seg i nye og interessante integrasjoner for store merkevarer over hele verden. Alexa kan nå finnes på bærbare PC-er, hodetelefoner, bærbare og smarte hjemmeenheter, så vel som i kjøretøy fra Audi, BMW, Ford, Lincoln, Lexus, SEAT og Toyota. I tillegg er det noen hobbyister som til og med lager sine egne versjoner av ekkoen ved hjelp av en bringebærpi.

Tilleggsressurser

 • Amazons slew av nye Echo, Alexa-enheter skjuler nye utviklerverktøy, funksjoner (ZDNet)
 • Amazon Alexa vil nå snakke med GEs tilkoblede apparater i smart home push (TechRepublic)
 • Amazon Alexa trer inn i sikkerhetsautomasjon med ADT på CES 2017 (TechRepublic)
 • GEs fremtidens lampe er den første innebygd med Amazons Alexa Voice Service (TechRepublic)
 • På CES 2017 avslutter Amazon Alexa overalt strategi (ZDNet)
 • Galleri: Amazon Alexa dominerer CES 2017 med dusinvis av tredjepartsintegrasjoner (TechRepublic)
 • 7 uventede steder du vil finne Alexa i år (CNET)
 • Gaveveiledninger for teknikere (TechRepublic på flipboard)

Hvordan kan utviklere skape Alexa ferdigheter og integrasjoner?

For å komme i gang med Alexa som utvikler krever det en forståelse av hvilken forhåndsformet ferdighetstype som er best egnet for bruken av appen din, eller om en tilpasset interaksjonsmodell er nødvendig for å oppnå de ønskede resultatene for din brukssak. Å bygge med de forhåndsdefinerte ferdighetstypene og tilhørende APIer er enklere når du kommer i gang med Alexa.

"Disse API-ene gir mindre kontroll over brukerens opplevelse, men forenkler utviklingen siden Amazon allerede har gjort et arbeid for å lage stemmebrukergrensesnittet, " sa Sobolewski.

Donohue forklarte at Flash Briefing-ferdighetene "bruker enten en RSS- eller JSON-innmating som inneholder de daglige varene som vil være en del av flash-orienteringen." Å bruke Smart Home skills API "krever imidlertid en AWS Lambda-funksjon som fungerer som et adapter for integrasjonen, og en kontobindende integrasjon som lar sluttbrukeren koble sin Amazon Alexa-konto til smarttelefonapparatet for autentisert kontroll av smarte hjemme-enheter, "sa Donohue. Et eksempel på en Smart Home-ferdighet ville være å bruke Alexa til å kontrollere en Philips Hue-lyspære.

For brukssaker som ikke passer til nevnte Smart Home- eller Flash Briefing-ferdigheter eller Video-, Music- eller List-ferdigheter, kan utviklere bruke en tilpasset interaksjonsmodell. "Dette er den mest fleksible typen ferdigheter, men også den mest komplekse, siden utvikleren vil trenge å tilby interaksjonsmodellen, " sa Sobolewski. "Samhandlingsmodellen er egentlig" samtalen "mellom Alexa og brukeren. Den kartlegger de forskjellige måtene brukerne ber om, hvordan Alexa samler inn mer informasjon fra brukeren, hvordan brukeren kan svare og hvordan Alexa fullfører brukerens forespørsel."

Tilpassede grensesnitt gir verktøy for utviklere for å bygge smarte leker som samhandler med Alexa. Ytterligere APIer leveres for smarte hjemmeenheter som kobles til Alexa-drevne enheter, men gir ikke uavhengig Alexa muligheter. På samme måte hjelper Connect Kit maskinvareutviklere med å integrere seg med Alexa.

Tilpassede interaksjonsmodeller kan bruke enten AWS Lambda eller en tilpasset HTTPS-aktivert webserver for integrasjonen, sa Donohue. Selv om en "komplisert sertifikatverifisering som håndheves av Amazon, gjør utviklingen med Amazon Lambda generelt enklere, " la Donohue til. Tilpassede interaksjonsmodeller støtter også tilpasset syntaks for spaltype, slik at utviklere kan gå utover Amazons innebygde typer. En ferdighet ved bruk av en tilpasset interaksjonsmodell ble utviklet for å fortelle brukere statusen til BART transitt-systemet i Bay Area, og tilbyr informasjon som når et tog forlater Balboa Park eller North Berkeley, for eksempel.

Utviklere som velger å bruke Lambda, kan forfattere funksjonene i Node.js, Java eller Python, sa Sobolewski, mens en webtjeneste kan bygges på et hvilket som helst passende språk.

Selv om du ikke planlegger å bruke Lambda, vil det lønne seg å vite når du begynner å eksperimentere i økosystemet. I tillegg anbefaler Peterson at utviklere Alexa-utviklere skal lære seg Talesynthesis Markup Language (SSML). Det er dokumentasjon for det levert av Amazon, og det er verdt å dykke ned i, sa Peterson.

"Hvis jeg skulle gjort det på nytt, ville jeg sannsynligvis ikke ha hoppet over SSML -kapittelet, hvis du vil, " sa Peterson. "Amazon gir den dokumentasjonen. Jeg tror at jeg bare har glemt over den."

En annen ting å huske på med tilpassede ferdigheter er at det er spesifikke formater for responsen som tjenesten din returnerer. For eksempel er et JSON-svar begrenset til 8000 tegn i utdatatalen og 24 kB.

Som med enhver applikasjon, er det viktig å forstå hvordan den skal brukes og hvilke funksjoner som vil være kritiske før du starter byggeprosessen. Dessverre, sa Peterson, analyser for plattformen er svake, så potensielle utbyggere vil ikke kunne hente så mange innsikter. Det er veldig viktig å lære noen av grunnleggende tingene for design av stemmegrensesnitt.

"Det ideelle scenariet er å unngå det noen hos Alexa har kalt 'ulykkelige stier.' Husk at du ikke har et 'X' øverst i høyre hjørne for å klikke, så hvis noen går ned en vei uten tilbakekomst, vil de bli frustrerte og aldri bruke ferdighetene dine igjen, sier Joel Evans, Alexa-mester og medgründer av Mobiquity.

For å komme i gang på grunnleggende nivå, gir Amazon en tutorial for å bygge en triviell ferdighet på mindre enn en time. Amazon tilbyr ferdighetsmaler og opplæringsprogrammer i Alexa Developer Portal. I tillegg kan utviklere stille seg inn på kontortid på webinar for å få svar på tekniske spørsmål og lære beste praksis, og forfølge mer avansert opplæring og sertifisering gjennom Big Nerd Ranch.

Tilleggsressurser

 • Alexa triks: Fra nyttig til morsom, her er 25 ting du kan spørre assistenten din (ZDNet)
 • AWS kunngjør Alexa-partnerprogrammet (ZDNet)
 • Alexa Node.js eksempler (GitHub)
 • Komme i gang med Alexa Skills Kit (Amazon)
 • Krav for å bygge en ferdighet (Amazon)
 • Ny Alexa Skills Kit Mal: ​​Bygg en triviaferdighet på under en time (Amazon)
 • Utvikle Alexa ferdigheter (Amazon)

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

Denne artikkelen ble skrevet av Conner Forrest og ble først publisert 2. februar 2017. Juksearket ble oppdatert og utgitt på nytt 27. september 2019 av James Sanders.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com