Hvordan legge til en Visual Studio-løsning til Visual SourceSafe

Hvis du jobber i en liten butikk - eller er en liten butikk - har du like mye behov for kildekontroll som en stor. Den gode nyheten er at hvis du bruker Microsoft-verktøy, har du alt du trenger. Selv om noen kritiserer Visual SourceSafe (VSS) for sin mangel på funksjoner, er det gratis, og det integreres fint med Visual Studio (VS). Enda viktigere er at det er nok i sin viktigste rolle, som er å gi deg en måte å versjonere kildekoden på.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Men det er en oppgave at det ikke gjør det veldig bra, og det er å legge til en ny eller eksisterende VS-løsning på en måte som samsvarer med strukturen i løsningen din. Som standard legger du til en løsning på VSS en mappestruktur som er vanvittig å navigere og umulig å forklare. (Jeg snakker fra 14 års erfaring.) I denne artikkelen forklarer jeg hvordan jeg løser problemet.

La oss si at du nettopp har begynt å jobbe med en løsning i VS; det heter HelloWorld. Så langt har du laget to prosjekter, et UserInterface-prosjekt og et BusinessLogic-prosjekt, så i IDE-en din ser løsningen din ut som figur A :

Figur A

I mellomtiden har du i VSS en rotmappe for all kildekoden din, og i VSS-editoren ser det ut som figur B :

Figur B

Så langt så bra. Det du vil gjøre er å legge til HelloWorld-løsningen din i SourceCode-grenen i VSS, slik at SourceCode-mappen din har en undermappe som heter HelloWorld, med undermapper under den for UserInterface og BusinessLogic-prosjektene. Det er strukturen som ville være fornuftig for deg og for alle andre som måtte jobbe med prosjektet.

Men måten å få det til er langt fra intuitiv. Det starter enkelt nok - du høyreklikker over løsningsnavnet i VS og velger Legg til løsning til kildekontroll .... VSS ber deg om å oppgi legitimasjon, og spør deretter hvor du vil at prosjektet skal gå og hva du vil kalle den. Det er standard for roten til VSS-databasen og foreslår å navngi VSS-mappen < solutionName > .root, som vist i figur C :

Figur C

For å holde arbeidet ditt organisert, vil du legge løsningen din i SourceCode-mappen, slik at du velger det som plassering, og VSS oppdaterer Location-feltet som passer. Som vist i figur D :

Figur D

Det er her det begynner å bli stygt. Hvis du godtar disse innstillingene, vil VSS opprette en ekstra mappe for deg, selv om det sannsynligvis ikke er hva du hadde tenkt, som figur E :

Figur E

Hva er den ekstra HelloWorld.root-mappen til? Vanskelig å si. Verre er det at hvis du fjerner .root fra det foreslåtte navnet, får du to mapper kalt HelloWorld. I begge tilfeller gjør den ekstra mappen lite mer enn å legge til et lag med forvirring, og hvis du må overlate prosjektet til en kollega, må du prøve å forklare det. Det er kanskje en god grunn til det, men hvis det er, har jeg aldri funnet det, og jeg har aldri møtt noen andre som gjorde det heller.

Heldigvis er måten å fikse det ganske enkel, om ikke intuitiv. Når VSS spør hvor du skal legge løsningen din, må du slette navnet helt, slik at dialogboksen Add to SourceSafe ser ut som vist i figur F :

Figur F

Du kan tro at det å gi løsningen ikke noe navn ville være ulovlig, men det er det ikke; hva det gjør er å unngå å opprette < solutionName > .root-bagasjen. Klikk OK, så vil VSS opprette en struktur som samsvarer med det du har i IDE-en din, som vist i figur G :

Figur G

Ting blir mye enklere derfra. Hvis du senere trenger å legge til andre prosjekter i løsningen din, vil det å legge dem til VSS falle i tråd med forventningene. Når du har lagt til prosjektene dine i VS, vil du merke små gule + tegn til venstre for alle de nye prosjektenes komponenter i Solution Explorer; VS legger ikke dem automatisk til VSS, bare til løsningen. Men det er lett å få dem til kildekontroll. Det er et snarvei-menyalternativ for å sjekke dem inn, som du kan se i figur H ; bare høyreklikk over prosjektnavnet, og velg Innsjekking ...:

Figur H

Som du ser i figur I, vil VSS legge til de nye prosjektene akkurat der du forventer at de skal dra:

Figur I

Jeg har diskutert opprettelsen av en ny VS-løsning, men de samme reglene gjelder for frittstående prosjekter og for løsninger du også har hentet fra noen andre. Nøkkelen er å få rotmappen til løsningen din inn i VSS første gang uten å la VSS legge til noe som ikke hjelper deg. Når du har gjort det, er du god til å gå.

Merk at disse instruksjonene gjelder Visual Studio 2005 og 2008 og Visual SourceSafe 2005.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com