Hender på med HTCs Windows Phone 8X

Min partner og jeg kjøpte Windows 8-telefoner for noen uker siden fra Telstra. Vi måtte vente på første levering til vår lokale Telstra-butikk, og vi var de første til å kjøpe telefonene der, med hjelp av en Telstra-konsulent som innrømmet, som Android-bruker, at han bare hadde studert dem kvelden før . Vi hadde to valg: Nokia 920 eller HTC Windows Phone 8x. Vi hadde brukt litt tid tidligere på å se på spesifikasjonene for begge telefonene, og følte at Nokia vant på kamerakvalitet og Nokia Maps, men at det var lite mellom dem på papir.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Når vi faktisk håndterte telefonene, var det ingen konkurranse. Vi skiftet ut HTC Mozart WP7-telefoner, og vi hadde alltid likt deres slanke, lette design - og mens HTC 8X er tyngre enn Mozart, er den merkbart tynnere og lettere enn Nokia, og den skulpturelle ryggen føltes behagelig i hendene våre .

Når valget var tatt, hadde vi nå et annet alternativ som ikke var tilgjengelig før: farge. Selv om du kan se en rekke fargevalg for både Nokia og HTC-telefonene, hadde Telstra bare to tilgjengelige: svart og blått. Partneren min ønsket en lys farge for å la henne "finne tingen i vesken min", og ville foretrukket gul eller rød, men var fornøyd med blått. Den første leveransen av telefoner til butikken inneholdt bare svart, men vår hjelpsomme konsulent hadde en levert fra en annen butikk på 40 minutter, mens jeg gledet meg med det svarte.

Da vi først ba om et bredere spekter av farger, foreslo konsulenten at vi skulle få en farget sak, og jeg må innrømme at jeg så blankt på ham. Vi har aldri brukt saker på telefonene våre, og plastkroppene har overlevd veldig få ganger telefonene våre har truffet gulvet. Tilfeller gjør telefonene bulkere, tyngre og vanskeligere å bruke eller skli i en skjorte- eller bukselomme, så jeg har aldri sett behovet. Forhåpentligvis vil et bredere spekter av farger være tilgjengelig i fremtiden.

Vi hadde brukt Zune-programvare for å sikre at WP7-telefonene hadde dataene våre sikkerhetskopiert til SkyDrive og PC, så bare å starte de nye telefonene våre og skrive inn vår Windows ID og passord lastet automatisk ned gjeldende preferanser, favoritter, kontakter og kalendere og ga oss tilgang til SkyDrive. Windows Mail og Gmail var enkle å konfigurere, og til og med til min private Exchange-server, som ikke lenger krever et sertifikat (selv om jeg ble advart om de alvorlige konsekvensene av å bruke nettsteder uten pålitelige sertifikater).

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

En umiddelbar fordel med Windows 8 Phone er at telefonen min nå har et filsystem og fungerer som en USB-stasjon - ikke mer Zune-tilkoblingsprogramvare å laste ned. Bare å koble telefonen gir en hurtigmeny. Valg av Flytt filer vil starte Windows Phone-appen slik at du kan overføre filer frem og tilbake, og luke ut uønskede bilder, videoer og musikk.

Valg av Åpne filer gir deg skrivebordsfilutforskervisningen, og telefonen din vises som en mobil enhet. Du har bare tilgang til mappene Dokumenter, Bilder, Musikk, Video og Ringtones, men du kan opprette nye mapper og overføre alle typer filer til telefonen. Jeg er sikker på at mange mennesker også vil ønske Ringetoner-mappen velkommen. Overføring av MP3-filer til denne mappen gjør dem tilgjengelige som ringetoner på telefonen.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Windows Phone 8 UI er kjent for brukere av Windows Phone 7, men lar deg nå tilpasse størrelsen på flisene for å gi en mer personlig startskjerm. Hvis du har brukt Windows 8 på skrivebordet eller på overflaten, er alle de kjente flisene, for eksempel People, Pictures, Mail, Calendar, IE, Office og Store, der. Nyhetsappen er ikke tilgjengelig, men Telstra One og HTC News er der, og en rekke nyhetsaggregator-apper er tilgjengelige i butikken. Det jeg savner er noen av de nye berøringsbevegelsene i Windows 8, og jeg fant meg selv til å prøve å lukke en app ved å sveipe ned fra toppen av skjermen, i stedet for å bruke Tilbake-knappen. Jeg forventer at Windows Phone 8 vil bevege seg mot lignende berøringsgrensesnittbevegelser i fremtiden.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Selv om jeg vet at Windows Phone 8 er et helt annet operativsystem enn forgjengeren som bruker NT-kjernen og delingskoden fra Windows 8, føles det mer som en inkrementell oppdatering til et allerede polert design. Det er raskt og flytende, og HTCs 1280x720 skjermoppløsning betyr at alt er klart og lyst. Selv om kameraet kanskje ikke er så bra som Nokia 920, er forskjellen marginal i min erfaring, og den dedikerte kameraknappen på begge telefonene gjør at du ikke trenger å slå på telefonen og søke etter en app for et raskt bilde .

Den virkelige fordelen med Windows Phone 8 er å ha samme brukergrensesnitt og verktøy som stasjonær / bærbar PC / nettbrett med SkyDrive-integrasjon. Jeg kan skjule en artikkel på skrivebordet mitt, polere med overflaten på et annet sted og til og med gjøre noen oppdateringer i siste øyeblikk på telefonen. Kontakter, kalender, bilder, musikk, videoer og dokumenter er når som helst tilgjengelig på hvilken som helst enhet. Det samme gjelder alt arbeid på nettet som bruker IE10.

Jeg er egentlig ikke en tung app-bruker på telefonen, men lommelykt gir en nyttig lommelykt, og Wordament er mitt nåværende enorme spill med flere spillere. De fleste Windows Store-apper har en Try-modus, slik at du kan bruke litt tid på å prøve ut et antall apper før du gjør en økonomisk forpliktelse. Selv om butikken kanskje følger antall apper som er tilgjengelige fra Apple, finner du de fleste av de kjente mobilappene eller akseptable erstatninger.

Jeg har ennå ikke prøvd Garmin-navigeringsappen som leveres "gratis" fra Telstra, som egentlig bare er en prøvemodus til den kan overbevise deg om å abonnere. Jeg prøvde en app kalt GPS Turn by Turn, som så ut til å fungere bra, med en hyggelig kvinnelig stemme som minnet meg om Prius min.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Windows RT Surface-nettbrettet mitt er bare Wi-Fi, så jeg var ivrig etter å prøve ut internettdelingsfunksjonen på 4G-telefonen. Internett-deling er tilgjengelig under Innstillinger, og vil støtte opptil åtte klienter. Slå den på, og den vil automatisk gi et standardnavn og passord. Dette fungerer bare med telefonens datatilkobling, og slår av Wi-Fi-enheten din hvis du bruker den for øyeblikket. På Windows Surface er det så enkelt som å velge navnet fra listen og sette inn passordet.

En rask tur til Speedtest.net-siden avslørte at jeg får nedlastingshastigheter på 25, 9 Mbps og 17 Mbps, som er litt mindre enn kabelen, på 28, 6 Mbps. Jeg var også nøye med å slå av internettdeling igjen, siden jeg bare har en dataplan på 1 GB. Planlegg bekymringer til side, Internett-deling betyr at jeg kan ta overflaten min på veien og fremdeles få raske tilkoblingshastigheter, og bare trenger å bekymre meg for en mobildataplan.

Det er mye å utforske i Windows Phone, og jeg har bare skrapet overflaten ved å bruke den som forbruker. Imidlertid er det integrerte brukergrensesnittet på tvers av flere plattformer, kjente verktøy og SkyDrive vanskelig å slå.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com