Veilede klienter å balansere avveininger i prioritering av apputvikling

Uavhengige programvareutviklingsselskaper og entreprenører har mer ansvar enn ansatte vanligvis gjør for å håndtere kundens forventninger og i å hjelpe dem med å prioritere utvikling. Det er alltid avveininger når du prioriterer utviklingsoppgaver, men forståelsesgapet mellom oppdragsgivere og entreprenører kan føre til problemer hvis ikke det administreres proaktivt. Dette er et spørsmål innen alle programvarefelt, men det er spesielt relevant for mobilutvikling på grunn av den eksplosive veksten i mobilapper og de mange kundene som ønsker Android, iOS og andre apper utviklet.

Omadresser

Den første tingen å vurdere er hvordan kunden din ser på funksjonsforespørsler. Kundenes forespørsler eller krav kan være utenfor grensene for hva som er mulig. Selv om det er et alternativ å avvise urimelige funksjonsforespørsler, anbefaler jeg å avdekke hva som virkelig interesserer kunden og deretter foreslå en rimelig og kanskje ny måte å oppnå det de ønsker. En fleksibel kunde vil glede seg over at forventningene blir oppfylt, selv om det ikke er på den originale måten de så for seg.

Utdanne

Mange ikke-tekniske kunder ser ikke på programvareutvikling som en kreativ prosess, så de forstår ikke hvorfor de ikke kan få en tidsplan som vil bli fulgt nøyaktig. Det er viktig å utdanne kunden til risikoer og ukjente i begynnelsen av et prosjekt; Hvis du hopper over dette trinnet, kan kunden bli opprørt over at appen ikke viste seg akkurat som planlagt.

Noen kunder kan komme videre til et annet utviklingsteam som er villige til å gi et løfte om faste resultater, fast pris og fast tid. Kundene ville uansett vært vanskelig å jobbe med.

Prioriter

En rimelig antagelse er at en kunde (i det minste i utgangspunktet) prioriterer funksjoner etter det de vil mest. Hvis kunden ikke er involvert i implementeringen, kan vanskeligheten med å utføre hver oppgave virke irrelevant. Fra ditt synspunkt vil mer kompliserte oppgaver ta mer tid, noe som betyr at å utføre lengre oppgaver først kan skvise ut alt annet.

Hvis kunden er villig til å delta i prioriteringsprosessen, er det mye mer sannsynlig at de får mest mulig ut av utviklingsdollarene sine. Dette betyr å endre prioriteringer når prosjektet går videre og mer blir oppdaget. Som det skjer, er et nyttig objektiv til å bestemme prioriteringer det minimale levedyktige produktet. Dette konseptet har blitt mer populært de siste årene av en god grunn - nystartede selskaper og små bedrifter har ikke alltid mye penger å brenne før de får et produkt på markedet.

Ideelt sett er kunder interessenter i kostnader og timeplaner, som lar teamet samarbeide og prioritere basert på det totale resultatet og lar så mange høyprioriterte elementer passe inn i timeplanen som mulig. Motsatt kan fastepriskontrakter føre til en "kast-over-veggen" -tilnærming som legger mer press på deg og resulterer i urealistiske forventninger. Forsiktighet bør tas med slike kontrakter.

Få appen til å markedsføre

Noen ganger er det ikke snakk om å få det perfekte produktet til å markedsføre, det er et spørsmål om å få et hvilket som helst produkt til markedet. Så når du står overfor vanskelige å implementere funksjoner, må du spørre kunden din: Er denne funksjonen viktig for minimumsproduktet som kan utgis, eller kan den trygt utsettes til neste versjon? Først når kunden er interessent i plan og pris, vil de ta prioriteringsvalg som støtter teamet i å bygge et best mulig kvalitetsprodukt.

Merk: Dette TechRepublic-innlegget ble opprinnelig publisert 13. august 2012.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com