Git-støtte i Visual Studio ser lovende ut

Jeg ble introdusert for kildekontroll for mange år siden med Visual SourceSafe, og jeg led med det i mange år før jeg fant bedre alternativer. Siden den gang har prosjekter utviklet seg fra isolerte prosjekter i et selskap til distribuert innsats med utviklere ofte spredt over hele verden. Overfloden av open source-prosjekter er gode eksempler, med mange av dem som bruker et kildekontrollsystem som er bygget for dem: Git.

Den samme mannen som ga oss Linux utviklet Git for å håndtere den stadig skiftende Linux-kodebasen, og nå er Git tilgjengelig for utviklere som bruker Visual Studio. Vær så snill, hold applaus til slutt.

Spre den ut

Hvis du aldri har brukt Git, kan du ta den for en prøvekjøring for å få en følelse av kraft og enkelhet. Det tok meg en stund å få det (ja, ordspill ment), men så ble jeg hektet. En enkel nedlasting, og du er i gang. Du kan bruke kommandolinjen som ikke er så vanskelig som du tror eller velge en av de mange tilgjengelige gui-klientene.

Nøkkelen til Git er dens distribuerte natur, mens kildekontrollsystemene som oftest brukes av Windows-samfunnet - Team Foundation Server (TFS) og Visual SourceSafe - er sentraliserte, slik at alle endringer administreres i et sentralt depot. Git lar utviklere kontrollere sin versjon av koden, gjøre gjentatte endringer og deretter slå seg sammen til en annen utviklerkode eller et sentralt kodelager.

Visual Studio 2012 + Git

Jeg var opprinnelig forsiktig med at Microsoft omfavnet Git, fordi jeg fryktet at selskapet ville prøve å "fikse" eller legge sitt eget spinn på Git og kalle det noe som Mit, men heldigvis er det standard Git. Mens alle fremtidige Visual Studio-versjoner vil inneholde native Git-støtte, kan den legges til Visual Studio 2012 via Visual Studio Tools for Git-utvidelsen. Bare last ned og installer utvidelsen, så er du i virksomhet.

Prosjektene som er opprettet og administrert av Visual Studio 2012 og Git, kan brukes av andre Git-klienter eller kommandolinjen. Når den er installert, vil du legge merke til nye alternativer i Visual Studio 2012-miljøet. Først gir Team Explorer-fanen nå Git-alternativer ( figur A ), slik at du kan velge et TFS- eller Git-lager med evnen til å opprette nye Git-prosjekter også.

Figur A


Team Explorer lar deg bla gjennom Git-lager.

Noe av det første du vil gjøre er å angi brukernavn og e-postadresse slik at du kan bruke Gits funksjoner; gjør du dette via Innstillinger-verktøyikonet i Team Explorer ( figur B ). Figur C viser alternativene som er satt, sammen med depotalternativer for å legge til en ignoreringsfil (filer som skal ekskluderes fra kildekontroll) og en attributtsfil. Når du redigerer kode, gir kontekstmenyer tilgang til Git-kommandoer for å utføre / angre endringer, se på historie og sammenligne ( figur D ). Når filer er lagt til kildekontroll, vil endringene vises i Team Explorer-vinduet med seksjoner for ekskluderte filer og mer ( figur E ). Branch-menyen (figur E) lar deg opprette og administrere grener i depotet.

Figur B


Konfigurer Git-innstillinger via Team Explorer

Figur C


Behandle Git-innstillinger i Visual Studio

Figur D


Kontekstmenyer gir tilgang til Git-kommandoer.

Figur E


Jobber med Git-filer i Visual Studio.

Hva med TFS?

Microsoft la også grunnleggende Git-støtte til TFS. Du kan bruke Git til å gi kildekontroll av en kodebase, og enhver Git-klient sammen med Visual Studio 2012 Git-plugin-modulen kan brukes til å jobbe med et TFS-vert Git-prosjekt. Dette gjør at TFS kan fungere som en sentral kopi av kodebasen, med utviklere som slår sammen endringene deres til TFS - slags som gjør at Git fungerer som TFS på serveren. Fremtidige TFS-versjoner vil omfatte hele spekteret av TFS-funksjonalitet, som automatiserte builds, via Git.

En god start

Jeg elsker Git, så ekteskapet med Visual Studio var veldig velkomne nyheter. Imidlertid gikk Git-integrasjonen med min kopi av Visual Studio 2012 Ultimate veldig treg når jeg samhandlet med et Git-arkiv - jeg brukte mye tid på å vente på at handlinger skulle fullføres mens markøren satt og snurret. Dette gjaldt for Team Explorer alternativer samt kontekstmenyer mens du redigerer kode. Et par omstarter etter første oppsett hjalp, og mesteparten av ventingen så ut til å skje ved oppstart når de først fikk tilgang til kildekontroll. Oftest gikk jeg tilbake til kommandolinjegrensesnittet, som fungerte uten problemer.

Andre brukere rapporterte lignende problemer på nedlastingsnettstedet, så forhåpentligvis blir disse løst i fremtidige versjoner. Kanskje er dette som alle andre første utgivelser fra Microsoft ved at fremtidige versjoner tar opp problemer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com