Gratis nettstedsressurser for designere

Alle liker gratis ting ikke sant? Noen ganger får du det du betaler for, og på området nettfonter kan du få mye mer enn du forventer av ressurser som gir dem uten kostnad. Dette innlegget vil belyse flere ressurser for gratis nettfonter som kan brukes på nettstedene dine med enkel installasjon og lite grunnarbeid.

Google Nettfonter

Google Web Fonts viser for øyeblikket et bibliotek med over 500 skriftfamilier, og gjør det raskt og enkelt å bruke for alle, inkludert profesjonelle webdesignere og utviklere. Google mener at det ikke bør være noen barrierer for å lage flotte nettsteder, og deres mål er å lage en katalog med kjernetekstfonter for verden og å tilby en API-tjeneste slik at hvem som helst kan bringe kvalitetstypografi til websidene sine.

Alle Google Web-skrifter er åpen kildekode, noe som betyr at du står fritt til å dele favorittene dine med venner og kolleger. Du kan til og med forbedre eller tilpasse dem og samarbeide med den originale designeren. Og du kan bruke dem på alle måter du ønsker, privat eller kommersielt - på trykk, på datamaskinen eller på nettstedene dine. Figur A viser Google Web Fonts-oversikten.

Figur A

Klikk for å forstørre.
@ Font-Face Web Font fra Fontspring Fontspring tilbyr over 200 fontfamilier med gratis skrifter, og mange av familiene tilbyr en rekke stiler å velge mellom i den enkelte familie. Fontspring tilbyr også mange skrifttyper for avgift, med modellen å bare betale en gang for skrivebords- eller nettfonter uten abonnement og ingen grenser. Eksempelvis har Expressway Font-familien av Typodermic 28 stiler å velge mellom inkludert den gratis Expressway Regular-skriften. Fonttspring lar visning av eksemplet på forskjellige skrifter, inkludert plakater, prøve, prøvekjøring, Glyph-kart og @ Font-Face Demo. Hver skriftfamilie har også en lisens; trykk for å se på skrivebordet og @ Font-Face Webfont-lisenser. Postervisningen av Expressway-skriften vises i figur B.

Figur B

Font Squirrel Font Squirrel tilbyr gratis, høykvalitets, gratis skrifter som er håndvalgte skrifttyper presentert i et brukervennlig format. Font Squirrel har også hundrevis av @ Font-Face-sett, som lar deg velge mellom mange flerfonterformater, CSS og HTML-koding, og lar deg laste opp dine egne skrifter og generere et tilpasset sett. Hver @ font-fact kit leveres med TrueType Firefox 3.5+, Opera 10+, Safari 3.1+, Chrome 4.0.249.4+, EOT-skrifter for Internet Explorer 4+, WOFF-skrifter for Firefox 3.6+, Internet Explorer 9+, Chrome 5+, SVG-skrifter for iPad og iPhone, Cufón-skrifter i tilfelle du vil ha dem, og en Demo.html og stylesheet.css. En del av de mest populære nedlastede skriftene vises i figur C.

Figur C

Lost Type Coop

Mens du blir oppfordret til å betale for skrifttyper, tilbyr Lost Type Coop muligheten til å ikke måtte betale, eller bare betale det du synes skriften er verdt for ditt spesielle prosjekt. The Lost Type Co-Op er en støperi-forretningsmodell av typen Pay-What-You-Want Type, grunnlagt av Riley Cran og Tyler Galpin. Brukere har muligheten til å betale hva de vil for en font; Du kan til og med skrive inn $ 0 for en gratis nedlasting. 100% av midlene fra dette salget går direkte til designerne av skriftene. Lost Type tar ikke noe kutt i salget og har ingen midler.

Figur D

Har du noen ressurser i webutviklerverktøyet ditt for gratis nettstarter? Del dem her for andre nettutviklere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com