Fontinspirasjon fra film og TV

For kort tid siden la jeg ut "Gratis nettstedsressurser for designere", som inkluderer en kort liste, fordi det er tusenvis av gratis nettfonter der ute, så i dagens innlegg skal jeg trekke frem flere kilder til fontinspirasjon, som jeg har funnet fra film og TV. Noen av disse inspirerende skriftene er gratis, og noen har en kostnadsstruktur knyttet til en eller annen form. I den andre delen av denne serien vil jeg vise deg hvordan du bruker disse egendefinerte skriftene på nettstedene dine ved å bruke @ font-face CSS-egenskapen.

Hvis du har fulgt meg en god stund nå, vet du kanskje allerede at jeg henter inspirasjon fra mange atypiske kilder. En så uvanlig innsiktskilde kommer fra filmer og filmer, som for meg er en flott måte at jeg får fontinspirasjon på. For eksempel så vi for flere netter siden filmen, Step Brothers, og jeg la merke til at åpningen, som vist i figur A nedenfor, bruker en bestemt og unik font. Så, jeg gjorde noen graving for å finne ut hva som er nøyaktig hvilken font som er brukt i studiepoeng og titler for filmen. Og jeg ville også vite om disse skrifttypene er tilgjengelige for bruk i webdesign, så jeg la ut på et søk.

Figur A

Skriftstypen " Mrs. Strange " som vist i figur B nedenfor, på dafont.com, ser ut til å være lik den som ble brukt i "Step Brothers" -filmen, så jeg testet den med den tilpassede forhåndsvisningsteksten til "Relativity Media", for å matche og sammenligne med åpningssekvensen. Viser seg at det er en nær tilnærming til skriften, men den stemmer ikke akkurat overens. Så jeg gjorde litt mer graving; Selv tok jeg kontakt med selskapet som opprettet titlene for Step Brothers- filmen; men jeg venter fortsatt på svar.

Figur B

Åpningssekvensen i "Step Brothers" minnet meg også om skrifttypen som ble brukt i tittelsekvensene for filmene Men in Black, som vist i figur C nedenfor.

Figur C

"Men In Black" åpningssekvenstitlene ble opprettet av den grafiske designeren, og filmtitteldesigneren Pablo Ferro, som også er kreditert med å lage titler for filmene Dr Strangelove, Bullitt, The Thomas Crown Affair, No Way Out, Addams Family, Å dø for, Good Will Hunting, LA Confidential og The Manchurian Candidate . Alle disse tittelsekvensene kan sees på Alien Resident Digital Video Effects-siden. Flere av Ferros filmtitler vises i collagen vist i figur D nedenfor.

Figur D

Legg merke til hvordan filmtittelstypene for Dr. Strangelove, The Addams Family og Men in Black har likheten med lange, rette vertikale linjer. Da Font har også en type type menn i svart kreditt, som vist i figur E nedenfor.

Figur E

Nå får vi et sted! Når det lastes ned og testes, ser det imidlertid ikke ut til at skrifttypen skalerer godt. (Jeg vil si mer om kvaliteten på gratis skrifter senere.) Den virkelige typen Men in Black Credits ble opprettet av Jens R. Ziehn, og som det viser seg, får han også kreditering med å lage atten totale filmverdige tittelfonter for bruk av nett og utskrift, inkludert Mars Attacks, Goonies, The Sixth Sense, Signs og Shaun of The Dead, hvorav flere vises i figur F nedenfor.

Figur F

Min opprinnelige søken etter å finne kilden til Step Brothers- tittelfonten tok meg nedover enda en vei, og som det viser seg, er jeg ikke den eneste som har funnet film- og filmtittelfonter til inspirasjon. Jay J. Nelson fra Macworld la ut en artikkel 2. april 2010 der han beskriver inspirasjonen han også får fra dem. Jay sin første inspirasjon kom fra å se på et segment av TV-serien I Dream of Jeannie, og søket hans etter den skriften viste ham til nettstedet Famous Fonts. Jeg måtte sjekke det ut selv. Flere av skriftene du finner der vises i figur G.

Figur G

Når jeg sjekket ut nettstedet og deretter prøvde å laste ned flere skrifter, fikk jeg imidlertid feil på at zip-filene ikke var tilgjengelige, så det er noen suksess eller glipp av suksess med å skaffe skrifter fra dette nettstedet. Nelsons inspirasjon minnet meg om lignende TV-serier fra 1960- og 1970-tallet, som fikk meg til å tenke på tittelfonten som ble brukt i TV-serien, Gilligan's Island, som vist i figur H nedenfor. Og som det viser seg, Gilligan's Island- skrifttypen av Mark Riddle er tilgjengelig for nedlasting på Da Font, som vist i figur I nedenfor. Og selv om den sanne typen Gilligan's Island- font fanger essensen av den opprinnelige skrifttypen fra tittelsekvensen i TV-serien, skildrer den ikke de nøyaktige avstand og justeringsegenskapene, som selvfølgelig er vanskelig å gjøre når du oversetter en original gratis form håndtegnet font til en nyttig og gjenbrukbar ekte type font for web eller utskrift.

Figur H

Kan du lovlig bruke noen av disse gratis skrifttyper til kommersiell bruk?

De fleste skrifttypene som er levert av Famous Font og andre online kilder som Da Font, er enten freeware eller shareware, og hver leveres fra den opprinnelige kilden som en zip-fil for nedlasting. Hver fontliste inneholder fontnavnet, den opprinnelige forfatteren og zip-filen; noen inneholder også en lese meg-fil med lisens- og bruksinstruksjoner.

Figur I

Fontkvalitet

Kvaliteten varierer fra hver opprinnelige kilde, og i noen tilfeller får du det du betaler for. Variasjoner i detalj, avstand og visse feil kan forhindre at de er nyttige, spesielt når de konverteres til utskrift. Som en tommelfingerregel kan det være lurt å holde seg til de skriftene som designeren har identifisert med navnet sitt og eventuelle versjonskommentarer sammen med skriftfilen, ettersom disse generelt er et produkt av bedre kvalitet.

I neste innlegg vil jeg demonstrere å integrere flere av disse egendefinerte skriftene på nettstedene dine ved å bruke @ font-face-egenskapen i CSS, slik at besøkende kan se de fiffige skriftene dine uansett nettleser eller de lokale enhetens installerte skrifter.

Har du favoritt skriftstiler du har plukket opp fra film eller TV? Del dem med oss ​​nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com