ROTT nettstedet ditt?

ROT står for Redundant, Outdated and Trivial (ROT) innhold, og det kan være en av de største utfordringene for et team som er ansvarlig for å holde et nettsted oppdatert. Trikset er å lære å oppdage ROT, hvordan bli kvitt det og hvordan du forhindrer at det skjer igjen. Et program med innholdsanalyse kan bidra til å identifisere ROT på nettstedet ditt, og hjelpe deg med å lage en plan for å redusere og effektivisere nettstedets oppblåsthet på grunn av ROT.

"R" er for overflødig

Dette er preget av innhold som er muntlig eller unødvendig repeterende når det gjelder å uttrykke ideer, tanker og begreper. Et eksempel på overflødig innhold vil være å ha fire websider, hver koblet eller brød smuldret fra fire andre websider og alle representerer det samme, lignende eller beslektet innhold og informasjon.

"O" er for utdatert

Inkluderer innhold som ikke lenger er i bruk, for øyeblikket unøyaktig eller på annen måte forældet. Et eksempel på utdatert innhold kan inneholde flere koblinger til PowerPoint-presentasjoner som var en del av et seminar for en regional konferanse fra 2004 - og det er en god innsats at mesteparten av innholdet i presentasjonene er utdatert og ikke lenger relevant for samtiden. standarder eller operasjoner for organisasjonen.

"T" er for Trivial

Alt innhold som har liten betydning eller verdi, og som anses som ubetydelig for den generelle ordningen eller formålet, hjelper ikke nettstedet ditt. Et eksempel på trivielt innhold vil omfatte spesifikk lokal byinformasjon for en konferanse eller begivenhet som skjedde for flere måneder eller år siden og har ingen verdi i dag. Et spesifikt eksempel er begivenhetstider og informasjon om aktiviteter etter deltakelse på konferansen, for eksempel en restaurantplassering, veibeskrivelse og spesielle menyvalg.

Hvorfor det er ille

Problemene med ROT er mange, inkludert å skape forvirring for besøkende og erodere brukertilliten med flere versjoner eller utdatert innhold. Det kan forårsake problemer med interne søk som resulterer i flere resultater av samme innhold. Det er kostbart å opprettholde flere kopier av det samme innholdet, spesielt med kostnadene for sikkerhetskopiering og datalagring. Og ROT kan forårsake problemer når du migrerer til et nytt utseende eller inn i et nytt CMS. Å fjerne ROT kan forbedre ytelsen og den totale brukeropplevelsen, og det kan bidra til å forenkle innsatsen når du tar i bruk en ny nettstrategi,

Angripe ROT

Når du kjenner innholdet ditt, kan du administrere innholdet. Flere måter å henvende seg til ROT inkluderer å ta et manuelt innholdsfortegnelse, inkorporere et webdiagnostikkverktøy eller bruke andre nettanalyseverktøy for å ordne ut striden.

  • Du kan starte med et innholdsfortegnelse ved å bruke et enkelt regneark og registrere all relevant informasjon for hver URL eller webside for å inkludere en lenke-ID, lenkenavn, lenken URL, dokumenttype, emner og nøkkelord, eier og ROT.
  • Større nettsteder kan bruke verktøy som Accenture Digital Diagnostics Engine, som måler og evaluerer egenskapene til et nettsted, inkludert faktorene som bidrar til bedre brukeropplevelse og total nettsted effektivitet. Dette verktøyet brukes for tiden av føderale byråer som det amerikanske departementet for helse og menneskelige tjenester (HHS), det amerikanske miljøvernbyrået og Microsoft Windows Azure-plattform.
  • WebMan er et verktøy utviklet for nettledere og er et innholdssentrisk-CMS verktøy. Den komplette modelleringen av et nettsted starter med å modellere innholdet, ikke sidene. WebMan bruker en prosess som kalles content engineering, der man etter å ha satt innholdet begynner å definere publiseringen av innholdet.
  • Gjør å identifisere og angripe ROT til en del av sjekklisten før større migrasjoner eller utseendetilpasninger. Dette vil sikre at innholdet ditt blir ryddet opp og gir en enklere og raskere overgang.

Hvilke metoder bruker du for å holde innholdet på nettstedet friskt og nøyaktig? Del planen din og verktøyene du bruker for å analysere innhold.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com