DIY: Seks gratis nettredaktører for kodere

Selv om nettstedet til den lille butikken din er håndkodet, betyr det ikke at kodingen må gjøres med en direkte tekstredigerer. Det er nettredigerere bygget spesielt for redigering av HTML, CSS, XML, etc. som kan gjøre en håndkoders liv mye enklere. Dette er den beste grafiske brukergrensesnittet (GUI) nettredigerere jeg har funnet for bedrifter med et stramt budsjett.

Komodo Edit

Komodo Edit er kanskje den beste XML-redigereren på planeten. Open source-editoren fungerer feilfritt med XML, og den tilbyr mange funksjoner for CSS PHP, Python, Ruby, JavaScript, Perl, Tcl, XML, HTML 5 og CSS 3. Komodo Edit har også et flott plugin-system som legger til funksjoner.

Den ene ulempen med Komodo Edit er annonser, noe som betyr at du må håndtere noen "Hva er nytt med ActiveState og Komodo" kunngjøringer. Du må imidlertid ikke bekymre deg for at ruten kan minimeres.

Komodo Edit er tilgjengelig for Linux, Windows og OS X.

Komodo Edit

Bluefish

Når jeg trenger å redigere HTML manuelt, ser jeg først til Bluefish. Du kan få mye arbeid utført i en tekstbasert redigerer (for eksempel vi, gedit eller Kate), men hvorfor ikke bruke et verktøy som tilbyr funksjoner som: prosjektstøtte, multitrådstøtte, rekursiv filåpning, sidestykker i snippets, integrerte eksterne komponenter (lage, lof, ryddig, javac, etc.), ubegrenset angre / gjøre om, inline stavekontroll, automatisk gjenoppretting, synkronisering av opplasting / nedlasting, syntax-utheving og kodeblokkering.

Bluefish er tilgjengelig for Linux, Mac og Windows.

Coffee C up Gratis HTML Editor

CoffeeCup Free HTML Editor er et fullt utstyrt webdesignsystem med innebygd FTP-opplasting, tabellveivisere, rammer, popups, skrifter, støtte for HTML5 og CSS3. Forskjellen mellom gratisversjonen og den fullverdige versjonen er at gratisversjonen ikke inneholder den visuelle editoren.

CoffeeCup Free HTML Editor er tilgjengelig for Windows.

NetBeans

NetBeans har vært en mangeårig favoritt for mange HTML-kodere. Husk imidlertid at dette kraftige verktøyet kan være skremmende for nye brukere. Med medfølgende IDE-er for Java SE, Java EE, C / C ++ og PHP.

Netbeans er tilgjengelig for Windows, Linux, Solaris og OS X.

KompoZer

KompoZer er et komplett WYSIWYG-system for webforfatter som kombinerer et flott visuelt redigeringsprogram og webfilhåndteringsverktøy til ett produkt. Selv folk uten tekniske ferdigheter kan bygge nettsteder med KompoZer.

KompoZer er bygget rundt Geko, så brukergrensesnittet er omtrent så enkelt som det kan bli. Med KompoZer vil alle som er kjent med Dreamweaver føle seg hjemme. KompoZers funksjoner inkluderer:

  • WYSIWYG-redigering.
  • Integrert FTP-filhåndtering.
  • Oppretting av HTML-kode som fungerer med alle populære nettlesere.
  • Muligheten til å hoppe mellom WYSIWYG redigeringsmodus og HTML ved å bruke faner.
  • Faneredigering.
  • Støtte for skjemaer, tabeller og maler.

KompoZer er tilgjengelig for Linux, Windows og OS X.

KompoZer

Aptana Studio 3

Hvis du utvikler mer for JavaScript eller andre bygningselementer for Internett-applikasjoner, kan det være lurt å ta en titt på Aptana Studio 3. Dette verktøyet tilbyr støtte for HTML 5, CSS, JavaScript, PHP og Ruby. Aptana Studio 3 tar dette et skritt videre ved å tilby informasjon om hver nettlesers støtte for hvert element. Aptana Studio 3 inkluderer også en fin distribusjonsfunksjon som lar deg distribuere koden din ved å bruke FTP, SFTP og FTPS enten ved full opplasting eller ved synkroniserte opplastinger. Aptana Studio 3 er gratis og er tilgjengelig for Linux, Windows og OS X.

Aptana Studio 3

Konklusjon

Hvis ingen av disse nettredaktørene passer dine behov, vil du mest sannsynlig måtte se utover kategorien "gratis". Med mindre du er en absolutt purist og bare vil redigere med vi eller emacs. Imidlertid, hvis du bruker vi eller emacs, vet du at du allerede har den endelige redigereren for alle behov.

Les også på TechRepublic:

  • Gratis eller rimelige verktøy for nettdesign
  • DIY: Fem gratis nettbygger CMS-verktøy

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com