Mangfold: Hvorfor åpen kildekode må jobbe med det i 2020

Bilde: Getty Images / iStockphoto

Noen ganger skjuler svaret på et problem seg i synet. Ta for eksempel problemet med mangfoldighet innen teknologi og spesifikt i åpen kildekode-programvare.

Hvis vi ser på US Bureau of Labor-data, er 21, 2% av profesjonelle utviklere kvinnelige. I følge en GitHub-åpen kildekodeundersøkelse fra 2017, var imidlertid 95% av respondentene mannlige og bare 3% kvinnelige (1% identifisert som ikke-binære). Det viser seg at 68% av de kvinnelige respondentene er "veldig interessert" i å bidra til åpen kildekode, men det er betydelig mindre sannsynlighet for det enn menn (45% mot 61%).

Grunnen? Vel, menn, for å si det uforståelig (eller uvelkomne oppførsel, for å tilsette litt farge). For de som ikke tror mangfold betyr noe, vil dette innlegget ikke overbevise deg. Men for de som ønsker å se åpen kildekodeutvikling bli mer representative for menneskene som vil bruke den, tilbyr en utviklerundersøkelse fra DigitalOcean fra 2019 ledetråder for forbedring.

Var blind, men nå ser jeg

Ifølge undersøkelsen er det mye mer sannsynlig at kvinner vil si at de vil ha større sannsynlighet for å bidra til open source "hvis open source-samfunnet var mer inkluderende." Den inkluderingen blir ofte målt etter hvor innbydende open source er.

Figur A

Bilde: DigitalOcean

Legg merke til noe interessant i dataene over? Det er mer sannsynlig at menn deltar i åpen kildekode, mindre sannsynlig at de føler mangfoldighet er viktig (samtidig som de mer sannsynlig tror at alt er OK), og også mindre sannsynlig at de tror at de trenger mye for å komme i gang.

Transpersoner i teknologien: Hvorfor denne "progressive" industrien har mer arbeid å gjøre for å oppnå ekte inkludering av kjønn (cover story PDF)

Samme ting blir avslørt i GitHub-undersøkelsen, der menn og kvinner divergerer på viktige områder som oppførselskoder og innbydende samfunn ( figur B ).

Figur B

Bilde: GitHub

Det er antydninger om at kanskje ting blir bedre, med yngre utviklere som uttrykker en mer positiv opplevelse med open source enn eldre jevnaldrende ( figur C ).

Figur C

Bilde: DigitalOcean

Men en viss blindhet vedvarer. Utviklere som er nye med åpen kildekode, enten de er unge eller kvinnelige eller begge deler, ønsker bedre ressurser for å hjelpe dem med å bidra, men disse ressursene vil sannsynligvis trenge å komme fra de eldre hannene som dominerer åpen kildekode. Den gruppen på sin side ser ikke egentlig et mangfoldsproblem og er mindre sannsynlig å være til hjelp. Men det er det okkluderte synet som virkelig er problemet. Hvis menn hadde større sannsynlighet for å forstå mangelen på mangfold og forstå dens implikasjoner, ville antagelig atferden som holder kvinnelige bidragsytere utenfor være, endret.

Så la oss snakke om hvorfor mangfold betyr noe.

Vi er ikke det samme

La oss først erkjenne at open source-programvare aldri har vært viktigere. Det er grunnleggende for hvor flott programvare blir skrevet i dag. Fra Kubernetes til Android til Linux for å sette inn ditt åpen kildekode-prosjekt kjører verden på åpen kildekode. Vi vil være vanvittige om å ikke ønske at programvaren som kjører verden skal være mer representativ for verden som kjører den.

Dette virker intuitivt riktig, og har heldigvis også god data / vitenskap bak intuisjonen. Det finnes mange studier som viser at jo mer mangfoldig et selskap, desto bedre er den økonomiske ytelsen (inkludert denne fra McKinsey), og en flott sammendragsartikkel i Harvard Business Review som synes at "ikke-homogene team bare er smartere." Hvorfor? Fordi, som James Beswick har hevdet, fører et ikke-mangfoldig utviklingsteam til en "monokromatisk, gjennomsnittlig tilnærming til problemløsning og en manglende evne til å tenke dynamisk", og det er grunnen til å "legge til mangfoldighet er helt grunnleggende for problemløsningsprosessen fordi vi alle har forskjellige livserfaringer, bakgrunner og kunnskap som kombineres for å gi oss frisk innsikt og forskjellige tilnærminger. "

Open source utviklingssamfunn jobber med noe av verdens vanskeligste og viktigste programvare. Menneskene som skriver det, bør derfor gjenspeile de vanskelige, viktige livserfaringene fra en større variasjon enn vi ser for tiden.

Hvis vi ikke løser for dette på åpen kildekodnivå, risikerer vi å gjøre teknisk, generelt sett, enda verre.

Hvorfor? Gitt hvor avhengig verden blir av open source, har open source blitt sentral i hvordan utviklere bygger troverdighet og landjobber. I GitHub-undersøkelsen sa for eksempel omtrent halvparten av de spurte at deltakelse i åpen kildekodeutvikling var viktig for å hjelpe dem med å få sine nåværende jobber. Vi risikerer faktisk å gjøre teknologiens mangel på mangfold verre ved å holde det vanskelig for kvinner å bidra, fordi det vil være så mye vanskeligere for kvinner å finne gode jobber.

Den triste ironien er at dette ikke er et spesielt vanskelig hinder å overvinne. Mer enn noe annet trenger vi open source-samfunn for ikke å fremme eller oppmuntre til adferd. I følge GitHub-undersøkelsen, mens omtrent 15% av de spurte direkte hadde opplevd uhøflighet i deres open source-samfunn, hadde nesten 45% vært vitne til den. Som et resultat, 21% av mennesker som opplevde eller var vitne til slik oppførsel, sluttet å bidra til prosjektet. Andelen kvinner som bukker seg ut er nesten helt sikkert høyere.

Revidert Linux Code of Conduct er nå offisielt en del av Linux (ZDNet)

Som sådan må vi sette opp klare retningslinjer (oppførselskoder) for å oppmuntre og til en viss grad håndheve innbydende atferd. Vi trenger ikke kvoter for å tvinge kvinner inn i åpen kildekode. Snarere trenger vi bare mekanismer på plass som forhindrer dem i å bli dyttet ut.

Når vi gjør det, vil open source-programvaren bli enda bedre, noe som igjen vil gjøre teknologien bedre, generelt.

Avsløring: Jeg jobber for AWS, men synspunktene som er gitt her er mine egne.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com