Utvikle PowerShell-koden i Visual Studio

IT-fagfolk og administratorer er de viktigste brukerne av PowerShell, selv om utviklere også omfavner det kraftige verktøyet. PowerShells rudimentære ledetekstgrensesnitt lar de fleste brukerne ønske mer, spesielt utviklere som vil jobbe innenfor ett verktøy. Det er her PowerGUI-verktøyet kommer inn i bildet, da det gir et fint grensesnitt, og dette utvides til Visual Studio med PowerGUI Visual Studio Extension. Dette målet med denne utvidelsen er å bringe PowerShell-utvikling inn i Visual Studio.

Behovet for PowerGUI Visual Studio Extension

De fleste UNIX-elskere ruller øynene når de hører om PowerShell, siden UNIX har hatt kraftige skriptverktøy siden starten. Disse verktøyene får meg til å tenke på kommandolinjegrensesnitt, så det å bruke et Windows-basert grensesnitt virker litt motintuitivt. Imidlertid bruker jeg mye tid i Visual Studio IDE, så å utvikle PowerShell innen det miljøet er fantastisk for meg og de fleste .NET-utviklere.

Kommandolinjegrensesnittet er fint, men et vanskelig aspekt ved å lære og utnytte PowerShell er å vite hvilke kommandoer og deres syntaks som er tilgjengelige. Det er mange gode bøker og online ressurser om PowerShell, men on-the-fly hjelp er mye mer nyttig. Dette er en av funksjonene som er tilgjengelige med PowerGUI Visual Studio Extension - den gir IntelliSense-støtte for PowerShell. Figur A viser dette i aksjon, da jeg får hint om hva jeg skal skrive videre mens jeg bruker PowerShell-editoren i Visual Studio 2010 IDE. Figur A

Bruk PowerShell IntelliSense for å finne riktig kommando og syntaks (Klikk på bildet for å forstørre.)

Sammen med IntelliSense, gir PowerGUI Visual Studio Extension følgende funksjoner og mer for å gjøre det enklere å jobbe med PowerShell.

  • PowerShell-fil og prosjekttyper: Du kan opprette / redigere PowerShell-kodefiler og sette dem sammen i prosjekter med mer enn én fil.
  • PowerShell-kodebiter: Kodebiten-funksjonen kan brukes til PowerShell-kode.
  • PowerShell-konsollvindu: Denne funksjonen gir PowerShell-konsollmiljøet i Visual Studio IDE. Dette lar deg kjøre kommandoer eller se utdata fra skript. Figur B viser konsollvinduet åpnet i IDE.
  • PowerShell-feilsøking: Denne funksjonen er grunnen til at jeg installerte utvidelsen; det gir en måte å feilsøke skript i Visual Studio. Det er en rett frem måte å finne syntaks eller logiske problemer i et skript.
  • Syntax-utheving og skriptanalyse: Dette er flere Visual Studio-funksjoner som er gjort tilgjengelige for PowerShell-utvikling.
Figur B

PowerShell-kommandovinduet åpnet i IDE. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Installasjon

For å installere PowerGUI Visual Studio Extension, må PowerGUI installeres, med forbehold om at riktig versjon av hvert produkt er installert; nettstedet lister opp den nødvendige versjonen av PowerGUI i utgivelsesnotatene. Den nåværende versjonen av PowerGUI Visual Studio Extension krever PowerGUI 3.2 er installert.

PowerGUI-applikasjonen er installert som et frittstående program; PowerGUI Visual Studio Extension er installert som en utvidelse, som kan administreres via Extension Manager-vinduet ( figur C ). Figur C

PowerGUI Visual Studio Extension vist i Extension Manager-vinduet. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Jeg har støtt på noen få problemer da jeg installerte utvidelsen for første gang. Jeg endte med å avinstallere og installere alt på nytt (dvs. PowerGUI og Visual Studio Extension) for å få det til å fungere ordentlig. Et raskt blikk gjennom diskusjonene på nettet avslører at jeg ikke er den eneste som har hatt problemer under installasjonen, så du kan referere til diskusjonene på nettet hvis du opplever problemer.

debugging

Muligheten til å feilsøke PowerShell-skript er fremdeles en av favorittfunksjonene mine i PowerGUI Visual Studio Extension. Figur D viser en feilsøkingsøkt for et enkelt skript. Den gule markerte linjen er det nåværende fokus for utførelse. Konsollvinduet viser utdata for tidligere trinn i koden. Debuggeren startes med Shift-F5, og du kan gå gjennom koden ved å bruke de vanlige tastatursnarveiene (F10 og F11). Breakpoints plasseres (og fjernes) i kolonnen til venstre i skriptet (se de røde prikkene i figur D). Rutene Call Stack og Watch gir en titt i skriptet for å undersøke problemer nærmere. Figur D

Feilsøke et PowerShell-skript (Klikk på bildet for å forstørre.)

Sentralisert utvikling

Jeg var skeptisk til PowerShell da den ble introdusert, men jeg har forelsket meg i de siste par årene. I tillegg til utvikling, forenkler dette kraftige verktøyet mange administrative og støtteoppgaver. Å utvikle PowerShell i Visual Studio lar meg bo på ett sted uavhengig av hvilken type kode som utvikles.

PowerShells stramme integrasjon med alle nåværende og kommende versjoner av Windows får meg til å lure på om det vil bli en standard del av Visual Studio IDE. Jeg tror det er fornuftig.

Er du en PowerShell-fan eller guru? Gi oss beskjed ved å bli med i diskusjonen.

Hold dine tekniske ferdigheter oppdatert ved å registrere deg på TechRepublics gratis nyhetsbrev om Software Engineer, levert hver tirsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com