Håndtere Windows 8 Mail

I min siste spalte diskuterte jeg den nye IE10 som er tilgjengelig på Windows 8 moderne brukergrensesnitt. De andre appene jeg bruker ofte på Windows Surface RT er Mail, People, Calendar og News.

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Mail-appen var opprinnelig skuffende for min partner, som har vært en lenge bruker av Outlook på skrivebordet. Det er egentlig et web-postsystem og har ingen verktøy for å sette e-postregler eller automatisere sletting av spam, osv. Disse funksjonene blir nå flyttet til e-postserveren din, og enten det er Gmail, Exchange eller Outlook.com/Windows Mail, forventes å sette opp noen av disse kravene på serveren ved hjelp av en nettleser. Brukere av Outlook kan også bli forvirret av å ikke ha en integrert kontaktliste og kalender, før de innser at dette nå er separate apper - selv om de har samme grad av sammenkobling som Outlook.

Mail tilbyr den velkjente tresøylesvisningen av Outlook, med postleverandørene og mappene i den første kolonnen, en liste med e-postmeldinger og innholdet i en valgt e-post i den tredje kolonnen. Du kan velge flere e-poster ved å høyreklikke med musen eller lage en hakebevegelse med en finger. Dette vil også dukke opp en bunnmeny som lar deg flytte e-postene til andre mapper, eller merke dem som lest eller ulest. Du kan også bruke søppelikonet øverst til høyre på skjermen for å slette dem.

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Hvis du klikker på eller velger Legg til eller svar-knappen øverst til høyre på skjermen, tar du deg til et fullskjermbilde for å komponere meldingen. Når du begynner å skrive inn til-inntastingsfeltet, vil det vise en rullbar liste over matchende personer, eller du kan bare klikke eller berøre plusstegnet ved siden av feltet for å velge direkte fra People-appen.

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Når du skriver inn teksten din, kan du sveipe opp fra bunnen eller høyreklikke for å vise tekstformateringskontrollene. Disse gir mulighet for valg av skrifter, fet / kursiv / understreket tekst, farge og uttrykksikoner. Du kan også lagre et utkast, legge til vedlegg eller lime inn informasjon eller bilder. Mer-knappen gir deg formaterte lister og Angre og gjør om.

Å legge til en konto eller redigere kontoegenskaper er som vanlig tilgjengelig med innstillingssjarmen.

(Skjermbilde av Tony McSherry / TechRepublic)

Kontoegenskaper vil variere avhengig av kontotype, og Mail støtter Exchange- eller Outlook-kontoer så vel som det kjente Gmail. POP3-kontoer støttes ikke. Du kan omdirigere e-post fra disse kontoene til Outlook.com eller en annen web-postserver for å hente dem i Mail. Microsoft foreslo også å se om e-postleverandøren din støtter IMAP eller EAS i stedet. Likevel kan mangelen på støtte for POP3-kontoer føre til vanskeligheter for noen potensielle brukere.

Kontoinnstillinger lar deg velge hvor ofte du vil laste ned nye e-poster, hvilken type innhold som skal synkroniseres (som kan inkludere kontakter og kalender), om du automatisk vil laste ned e-postbilder og om du vil bruke en e-postsignatur.

Jeg er vant til kompleksiteten i Outlook, med flere ikoner og menyer, samt nettleserbaserte e-postsystemer, så den villedende enkelheten til Mail-appen var i begynnelsen litt forvirrende. For en musebruker, høyreklikker ikke lenger opp menyer, men i stedet velger e-post, det er ingen dra og slipp, men den vanlige Ctrl / Shift med museklikk til venstre-klikk valgfunksjoner. Jeg undret meg over hvordan jeg skulle velge flere e-postmeldinger med berøring, helt til et raskt websøk viste meg flåttbevegelsen (berør e-posten og skyv deretter til høyre).

Konsistensen i det moderne brukergrensesnittet gjør det imidlertid enkelt å bruke til og med ukjente apper. Søket og innstillingene dine er tilgjengelige fra høyre side av skjermen, kontekstsensitive bunn- og toppmenyer vises hvis du sveiper eller høyreklikker, og ved å klikke eller sveipe på venstre side av skjermen vil du vise appene du kjører for øyeblikket. å bytte mellom seg.

Jeg har nå erstattet Outlook-skrivebordet og webapplikasjonene, samt nettlesertilgang til Gmail-kontoen min, med Mail-appen på Windows Phone 8, Surface RT og Windows 8 desktop. Å ha e-posten min tilgjengelig under samme flis på flere enheter er verdt det, til tross for noen av begrensningene jeg har nevnt.

Til tross for at spam hentet fra de forskjellige e-postserverne mine, får jeg fortsatt spam (selv om det mest støtende ser ut til å forsvinne) og å måtte gå til nettleseren for å bruke verktøyene på web-postserverne mine for å blokkere domenenavn osv. irriterende. Jeg håper det vil være en viss forbedring på dette området i fremtidige oppdateringer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com