Tilpass Chrome med disse fire nettutviklingsutvidelsene

Google Chrome-utvidelser legger til ekstra funksjoner og funksjonalitet til favorittleseren din. I denne artikkelen gir jeg en kort forklaring på hva utvidelser er, hva som får dem til å kjøre, og hvordan du legger til og administrerer dem. Jeg fremhever også utvidelser som hjelper meg med webutvikling min med jevne mellomrom og som jeg liker å bruke i Chrome-installasjonen.

Hva er utvidelser?

Chrome-utvidelser er små applikasjoner som endrer måten Chrome kjører på skrivebordet ditt, og er vanligvis skrevet med webteknologier som HTML, HTML5, JavaScript og CSS3. Utvidelser lar deg tilpasse Chrome-nettleseren din med funksjoner du liker og utelate de du har liten eller ingen interesse i å bruke.

Du kan laste ned utvidelser fra Chrome Nettmarked gjennom utvidelsesgalleriet. Utvidelser spenner fra emner fra kategorier som tilgjengelighet, nyheter og vær, produktivitet, søkeverktøy og sport.

Administrere utvidelsene dine

Det er flere måter å administrere installerte utvidelser på, inkludert organisering av dem i nettleserens verktøylinje, justering av utvidelsesalternativer og deaktivering av utvidelser avhengig av surfeaktivitet eller prosjekter.

Hvis du vil åpne Utvidelser-siden fra Chrome, klikker du på Chrome-menylinjen øverst til høyre på nettleserverktøylinjen, velger Verktøy og velger deretter Utvidelser ( Figur A ).

Figur A

Utvidelsessiden vises nå. Figur B viser et eksempel fra implementeringen min.

Figur B

Se et forstørret bilde av figur B.

Du kan også synkronisere utvidelsene dine på flere datamaskiner; Dette krever imidlertid at du logger deg på Google-kontoen din. Denne praksisen anbefales ikke for offentlige eller ikke-tillitsfulle datamaskiner, siden en kopi av Google-dataene dine er lagret lokalt og kan få tilgang til av andre som bruker den samme datamaskinen. En løsning for dette sikkerhetsproblemet er å slette brukeren din fra datamaskinen når du er ferdig. instruksjonene for denne oppgaven er en del av hvordan du gjør for å administrere flere brukere på Chrome.

Fire Chrome-utvidelser jeg bruker til webutvikling

Responsive Inspector lar deg inspisere eventuelle mediesøk som er inkludert på websiden i den gjeldende nettleserfanen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese min TechRepublic-artikkel. Med Chrome-tillegget Responsive Inspector kan du forhåndsvise mediesøk ( figur C ).

Figur C

Web Developer legger til en verktøylinjeknapp og er den offisielle Web Developer-utvidelsen for Firefox. Utvidelsen lar deg analysere websider, oppsett, deaktivere funksjoner, endre cookie-innstillinger, deaktivere og endre CSS-innstillinger og mer ( figur D ).

Figur D

PerfectPixel lar deg legge halvtransparente lagvise bildeoverlegg over toppen av den utviklede HTML og utføre sammenligninger per piksel mellom lagene og den direkte websiden. Eksempelskjermbildet nedenfor viser et bildesett som et lag og blir dratt på plass for en piksel-sammenligning ( figur E ).

Figur E

Adobe Edge Inspect CC lar deg se websider fra skrivebordet og dele det mens du synkroniserer på flere mobile enheter. Det er spesielt nyttig for å teste nettsider på forskjellige enheter fra en nettleserfane i Chrome ( figur F ). (Les: Test nettstedet ditt på mobile enheter med Adobe Edge Inspect CC og bruk testverktøyet Adobe Edge Inspect CC)

Figur F

Fortell oss i diskusjonen hvilke Chrome-utvidelser som er dine favoritter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com