Sjekk ut Vim-kodeditoren

Vi er en tastaturdrevet redaktør der standardmodus er å gi kommandoer, og ting som å redigere tekst er resultatene av disse kommandoene. "Sett inn" -kommandoen setter redaktøren i en modus som ligner den normale inndatamodusen til en typisk tekstredigerer.

Jeg bruker vi regelmessig, men jeg kjenner fortsatt bare fem eller seks kommandoer. Så jeg bestemte meg for å gi vi's "forbedrede søsken" kalt Vim et dypere utseende og undersøke det for kodebehandlingsbehovene mine.

Fire grunner til at jeg prøvde Vim

  • En rekke mennesker som jeg respekterer, lager mye lager i Vim som koderedigerer.
  • Jeg synes jeg jobber med * Nix-systemer fra tid til annen, der de normale appene mine ikke er tilgjengelige. Hvorfor tvinge meg selv til å fortsette å gå tilbake til skrivebordet mitt for å lage og endre og deretter laste det opp igjen når jeg kunne gjøre endringen direkte på systemet?
  • Jeg har undersøkt mye utenfor Microsoft-økosystemet i det siste. For eksempel kom jeg nylig til å flytte all personlig utvikling fra TFS til Mercurial, slå av TFS VM og gi den RAM til en annen, mer nyttig VM (jeg ser en Kiln + FogBugz-test i fremtiden).
  • Mine nylige eksperimenter med IronRuby har forlatt meg mindre enn Visual Studio-opplevelsen, og jeg var nysgjerrig på å finne ut om Vim kunne være et bedre valg.

Installerer Vim

Jeg lastet ned og installerte gVim-pakken fra Vim-nettstedet. Installasjonspakken var liten, og den gikk raskt. Den tilbød også å installere en Visual Studio-plugin, men jeg har ikke klart å se den i Visual Studio 2008 eller 2010 siden installasjonen, og dokumentasjonen har ikke vært veldig tydelig på det emnet. (Vim er gratis og åpen kildekode, selv om forfatterne oppfordrer deg til å gi en donasjon til veldedighet, noe jeg valgte å gjøre.)

Lære om Vim

Vim er en veldig funksjonsrik applikasjon; det er en tekstredigerer med nok kjøtt til å rettferdiggjøre noen bøker om det. På mange måter minner Vim meg om WordPerfect 5.1: Det er en ekstremt kraftig, tastaturdrevet redaktør som krever en god del tid og energi for å utnytte, men innsatsen er vel verdt det.

Etter å ha lært mye mer om Vim ved å gå gjennom opplæringen (som leder deg gjennom de vanligste kommandoene), kan jeg se hvorfor folk som bruker kodeditoren regelmessig sverger ved det. Vim er ekstremt kraftig, hvis du tar deg tid til å lære det . Små detaljer, som å vite at du kan bruke kommandoer på enkeltord eller linjer eller multiplum av slikt med en enkel vri, går langt med å få fart på tingene.

Å bruke Vim er forskjellig nok fra andre redigeringssystemer til at du trenger å tilnærme deg det med et annet tankesett. Inntil du virkelig internaliserer Vim-måten å gjøre ting på, vil du ikke være så effektiv som mulig. Vim appellerer til folk som finner ut hvordan du "min / maks" alle aspekter av dagen deres, men hvis det ikke er din stil, vil du ikke få mye ut av kodeditoren.

Reflekterer over Vims bruk for arbeidet mitt

Jeg føler at Vim er av begrenset verdi for min spesielle arbeidsmengde. Vim ville være et fantastisk verktøy hvis jeg skulle gå tilbake til Perl-dagene i ungdommen eller flytte utviklingsarbeidet mitt til Ruby ( figur A er et skjermdump av gVim-redigering av Ruby-kode). Figur A

Redigere et enkelt Ruby-program i gVim

Håndredigering av HTML og CSS ville også gå veldig bra i Vim, spesielt med stor bruk av skriptsystemet. På disse språkene genererer du mye tekst og trenger ikke nesten like mange biblioteker for å få gjort ting, avhengig av prosjektet ditt.

I Perl-prosjektene mine satt det overveldende flertallet av arbeidet mitt fast på en håndfull uttrykk. Men i C # /. NET-verdenen som utgjør nesten alt mitt arbeid, er IntelliSense et obligatorisk element for å utforske de tingene du ikke vet (Visual Studios forferdelige nye hjelpesystem gjør det enda mer nødvendig). Å miste IntelliSense er et stort treff for produktiviteten min, ganske enkelt fordi det er så vanskelig å komme fra punkt A til punkt B i .NET-verdenen uten å møte minst noen navnefelt du ikke kjenner godt. Enda verre er det at i C # /. NET brukes så mye av arbeidet med å gjøre ting som kan betraktes som refactorings at det er best å bruke et verktøy som virkelig er designet for oppgaven.

Konklusjon

Jeg forlater definitivt Vim på systemet mitt, og neste gang jeg jobber i Ruby, planlegger jeg å bruke det i stedet for Visual Studio. Som du ser på skjermdumpen, har Vim ingen problemer med å jobbe med Ruby og gi den syntaks som fremhever behandling.

I det minste minnet dette eksperimentet meg om noe som fortsetter å frustrere meg med C # /. NET: Jeg føler at jeg skriver veldig lite kode og bruker mesteparten av utviklingen min på å prøve å trykke på knapper på eksisterende biblioteker eller få verktøyene til å generere 30 linjer med skjelettkode for å plassere mine to linjer med ekte kode inni.

J.Ja

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com