Cache er konge: Lær mer om retningslinjer for hurtigbufring av nettsteder

For mange år siden (begynnelsen av 1990-tallet), da jeg bodde i New Orleans, husker jeg at jeg gikk inn i en ressurssterk og offbeat audiofil-etablering der min venn og jeg lette på en sjelden vinyl, og ved den lille utsjekkingsskranken sto et lite, men godt skrevet skilt . "Cash Is King! Vi aksepterer bare kontanter for betaling!" Dette slo meg som en interessant proklamasjon, og jeg er sikker på at den har vært i det sproglige området i lang tid, men jeg likte det - den gang innebar det en viss opprørskhet. Viser seg at den lille virksomheten ikke var i virksomhet lenge, men "Cash Is King" -dekretet har stukket ut for alltid i mitt sinn, og den frasen er inspirasjonen til tittelen på dette stykket, "Cache is King". Nettstedsbuffer som er! Dette innlegget er en oversikt på høyt nivå av hurtigbufring av nettsteder, og det vil bli fulgt opp med flere innlegg som går dypere inn i den indre funksjonen til nettstedcache og administrasjon for organisasjonen din.

Har du noen gang hørt fangstfrasen som ble populær av Steve Souders, " Den raskeste HTTP-forespørselen er den som ikke er laget"? Det er perfekt fornuftig at enhver webside som er bufret ikke trenger å bli bedt om igjen, slik at det ser ut til å lastes raskere.

I sin bok High Performance Web Sites: Essential Knowledge for Front-End Engineers, leverer Souders 14 spesifikke regler som han sier kan kutte lastetiden til nettsiden din med 25% til 50%, og han har destillert reglene på siden High Performance Websites., inkludert lenker til eksempler på nettet. Flere andre regler inkluderer "Foreta færre HTTP-forespørsler", "Bruk et innholdsleveringsnettverk" og "Legg til en utgående overskrift", bare for å referere til noen få ting.

Hvorfor cache nettstedet ditt?

Web-cache ligger mellom webserverne og klientene og venter på HTTP-forespørsler, inkludert sider, bilder, filer eller et hvilket som helst objekt, for den saks skyld, og lagrer deretter en kopi. Ettersom andre forespørsler blir fremsatt for de samme objektene, vil hurtigbufferen bruke den lagrede kopien og sidestepping av webserveren med opprinnelse. Bufring av nettsteder forbedrer den generelle opplevelsen av kundene og brukerne. Tre hovedgrunner til å legge til hurtigbuffer for nettstedene dine er å redusere latenstid, redusere nettverkstrafikken og redusere serverbelastningen. En forespørsel fra cache vil være nærmere klienten i motsetning til den opprinnelige serveren. Dette hjelper med å redusere belastningstidene for å vise innhold, noe som igjen gjør at nettstedet ser ut til å være mer responsivt og holder forventet minimum.

Båndbreddeforbruket reduseres når presentasjonen av et nettsted gjenbrukes; Derfor eliminerer å kalle den hurtigbufrede versjonen behovet for å oppdatere den opprinnelige nettstedet, noe som reduserer den totale nettverkstrafikken. Og til slutt betyr færre forespørsler til webserveren mindre belastning for å servere websidene og andre tilknyttede filer og objekter.

Hva er typene for nettstedbuffer?

Det er tre primære typer hurtigbufring av nettsteder: klientleser-hurtigbuffer, proxy-webserver-hurtigbuffer og webserver-side-cache, og hver type hurtigbufringsteknologi har sine fordeler og svakheter, avhengig av implementeringstype.

Klientleserens hurtigbuffer

Klientlesere som Chrome, Firefox, IE, etc., buffer URL-adresser på den lokale harddisken for fremtidig tilgang, vanligvis i en katalog som "Midlertidige Internett-filer", der nettstedobjekter er lagret, inkludert de fleste elementer som er tilknyttet med websidene du har besøkt. Når du klikker på Tilbake-knappen i skrivebordsnettleseren din, går du sannsynligvis tilbake til en lokal hurtigbufret versjon av websiden. Fordelen er åpenbar - raskere opplevd lasting av websiden. Ulempen er at hvis innholdet på siden har endret seg, vil du ikke umiddelbart innse oppdateringene ved bare å gå inn på hurtigbufret versjon. Selvfølgelig kan klientbrukeren tømme nettleserens hurtigbuffer når som helst eller oppdatere hurtigbufferinnstillingene, som vist i eksemplet i dialogboksen fra Chrome vist i figur B ovenfor.

Proxy-serverbuffer

Proxy-serverbuffer fungerer etter beslektede prinsipper som cache for klientleser, men i større skala, og serverer et mangfold av brukere samtidig. Vanligvis lagres de mest etterspurte URL-ene basert på flere parametere sammen med tilhørende objekter, og så blir disse servert først når disse URL-ene blir bedt om fra klienter i nettverket. Disse web-proxy-serverne er vanligvis satt opp på organisasjonens nettverksbrannmur, eller som en del av en større brannmurløsning. De kan også bruke teknologier inkludert URL-blokkering og tilhørende svarte lister eller hvite lister for å regulere eller tillate bestemte kategorier av nettsteder eller spesifikke URL-er. Et enkelt diagram over hvor en typisk proxy-server ligger i forhold til organisasjonens nettverk er illustrert i figur C ovenfor. Som representert i dette eksemplet, sitter proxyserveren i det som også er kjent som en DMZ, eller i datasikkerhetsmessige termer, noen ganger omtalt som et omkretsnettverk.

Buffer på serversiden

Cache på serversiden reduserer belastningen på webserveren ved å lage en hurtigbufret kopi av dynamisk genererte sider på selve serveren. Hvis du henter en webside fra hurtigbufferen på webserveren, kan du spare tiden som trengs for å vise en ny side dynamisk. Imidlertid, hvis dataene som utgjør websiden har endret seg, vil siden som ble servert fra cache-siden på webserveren ikke være like fersk. For eksempel kan konfigurering av en Apache-webserver for mer effektiv hurtigbufring inkludere kontrollregler for koder, inkludert a, programmisk innstille HTTP-topptekstene ved hjelp av CGI-skript eller andre måter, og gjennom webkonfigurasjonsfilene dine, for eksempel httpd.conf-filen.

Hurtighetshensyn

Hvordan styrer du som en interessent i nettstedet i organisasjonen din hvem som får se de siste innholdsoppdateringene, og når hurtigbufferen til nettstedet og websiden blir oppdatert? Du vil ikke at alle besøkende skal vise foreldet eller utdatert innhold, ikke sant? Å oppnå en tilfredsstillende balanse mellom å få websidene dine til å laste raskere for klientforespørsler, og antall sider og innholdsobjekter som er hurtigbufret er nøkkelen til god hurtigbufringspolicy og administrasjon. Påfølgende stykker på nettstedets hurtigbufringstema vil utforske administrasjon av hurtigbufring, inkludert retningslinjer, løsninger, teknikker, teknologier, applikasjoner og produkter som hjelper organisatoriske interessenter og administratorer av nettstedet til å administrere nettstedets innholdslevering.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com