Android Jelly Bean spiste toasten min

De av oss som har utviklet på Googles Android-plattform en stund har på et eller annet tidspunkt kjørt over en varslingsmekanisme kalt toast. I følge Googles offisielle Android-dokumentasjon: "En skål gir enkel tilbakemelding om en operasjon i en liten popup. Den fyller bare mengden plass som kreves for meldingen, og den nåværende aktiviteten forblir synlig og interaktiv." Dokumentasjonen beskriver noen vanlige scenarier for bruk av ristet brød.

Jeg har et puslespill i Google Play, og i spillet mitt bruker jeg ofte toastkonstruksjonen for å gi brukeren hint etter hvert som spillet skrider frem. For en stund tilbake skrev jeg til og med et innlegg for TechRepublic om hvordan jeg kan tilpasse toast-meldinger. Så nå er det med et tungt hjerte jeg må ta farvel med min en gang lojale følgesvenn.

Hvorfor? Vel, fordi noen på Google enten tok en bevisst beslutning om å tillate brukere å undertrykke toast-meldinger, eller ved en feiltakelse knyttet toastvarsler til skrivebordsvarslingsskyggen. Uansett, med start fra Jelly Bean, har utviklere ikke lenger noen garanti om toastvarsler. For meg betyr dette ganske enkelt at jeg ikke kan bruke dem - periode. Så vidt jeg er bekymret, kan rammeteamet like godt trekke Toast API helt.

Det er veldig synd, fordi det var så mange tilfeller der ristet brød ga brukeren systemfeedback på en beskjeden måte. Nå finner jeg meg selv opp igjen å oppfinne hjulet (eller rettere sagt toast) ved å bruke PopupWindow-klassen eller flytte til en mer tradisjonell dialog. Applikasjoner som allerede er distribuert og som er avhengige av toastmeldinger for å videresende viktig informasjon til brukeren, må rettes.

Jeg er alt for å gi brukerne kontroll, men min følelse er at hvis en app misbruker varsler, bør brukeren avinstallere den fornærmende appen. Etter min ydmyke mening legger det nye menyalternativet til forvirring og legger unødvendig arbeid på utvikleren.

OK, jeg er ferdig med å klynke. Nedenfor er skjermbilder av toastmeldinger som ikke vises på Jelly Bean, sammen med det nye innstillingsalternativet. Hvis du har brukere som rapporterer problemer med varsler på de distribuerte appene dine, er innstillingsmenyen stedet å starte feilsøking.

Figur A

Vis varslinger aktivert.
Figur B

Toast viser.
Figur C

Vis varsler deaktivert.
Figur D

Toast-meldinger vises ikke lenger.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com