AI-plattformen som overvåker brannmanns helse vinner IBM Call for Code 2019-konkurranse

IBM åpner et nytt Quantum Computation Center Dr. Robert Sutor, visepresident for IBM Q Strategi og økosystem ved IBM Research, sier til Tonya Hall at 14 nye kvantecomputere vil være tilgjengelige for virksomhet, forskning og læring.

IBM kunngjorde i helgen at brannmannsmedisinsk plattform Prometeo vant den andre iterasjonen av sin Call for Code-konkurranse. Prometeo er et AI-basert system som gjør sanntids brannmannsovervåking og langsiktig analyse.

Hittil i år har EU sett mer enn 1.600 branner, tredoblet gjennomsnittet det siste tiåret. Brannmannskaper blir i økende grad oppfordret til å kjempe mot større, mer voldelige skogbranner som krever lange timer med røykinhalering.

Josep Rafols, teamleder og løsningsarkitekt for Prometeo, sa at dette var andre året de deltok i konkurransen, og at han var glad IBM bestemte seg for å hjelpe dem med å spre teknologien.

"Vi gjør dette for helsen til våre helter, " sa Rafols.

Mer om innovasjon

  • IBM kunngjør gjennomslag av batteriteknologi
  • Augmented reality for business: Cheat sheet
  • Bilder: Verdens 25 raskeste superdatamaskiner
  • Inside the Raspberry Pi: Historien om $ 35-datamaskinen som forandret verden

"For dette andre året bestemte vi oss for å gå utover og gjøre en ende-til-ende-plattform som begynner med en sensor som en brannmann vil ha på seg, og som vil begynne å sende beregninger til IBMs IoT-plattform for å analysere den med Watsons maskinlæring."

Rafols la til at systemet ville registrere hver brannmannsmåling og analysere det slik at fremtidige beslutninger kan tas om de skal gå ut eller ikke. Plattformen registrerer hvordan en brannmann blir påvirket av røyk og gasser som de blir utsatt for under hver brann.

Prometeos mål var å øke forventet levealder for brannmenn ved å overvåke hva kroppene deres går gjennom under hvert løp.

Ved å vinne IBMs Call for Code, får de strålende sinnene bak Prometeo $ 200 000 i tillegg til støtte fra både IBM og Linux Foundation. Prometeo har base i Barcelona og har hovedsakelig arbeidet med brannmenn i villmarken i Catalonia.

Open source-mester München går tilbake til Windows (gratis PDF) (TechRepublic Premium)

"Prometeo er en enestående løsning fordi den utnytter de virkelige erfaringene fra første svarere og teknologer som har vært vitne til den menneskelige toll av villbranner, " sa Mami Mizutori, spesialrepresentant for FNs generalsekretær for katastrofrisikoreduksjon.

"I Europa hittil i år har myndighetene registrert mer enn 2000 branner, som er tre ganger høyere enn gjennomsnittet det siste tiåret. Det er viktigere enn noen gang at vi gjør alt vi kan for å beskytte brannmenn, da de risikerer livet for å beskytte oss."

IBM vil også hjelpe Prometeo med å skalere produktene sine gjennom IBM Corporate Service Corps. IBM startet Call for Code i fjor med veldedighetspartner FNs menneskerettigheter og de fem millioner amerikanske initiativene på 30 millioner dollar har bidratt til å bringe start-ups, akademikere og bedriftsutviklere sammen for gode formål.

Prometeo er et flott eksempel på dette med tanke på sminke av selskapet. Veteranbrannmannen Joan Herrera, medisinsk sykepleier Vicenç Padró og dataforskerne Salomé Valero, Josep Ràfols og Marco Rodriguez slo seg sammen for å lage sin plattform.

Under et arrangement i New York City som hedret vinnerne av konkurransen, sa IBM-sjef Bob Lord, Prometeo, "laget en kombinasjon av maskinvareprogramvareløsning basert på flere IBM-skytjenester."

Enheten, som er på størrelse med en smarttelefon og kan klippes til en brannmannsarm, kommer med flere sensorer som måler nøkkelvariabler inkludert temperatur, fuktighet og røykkonsentrasjon.

Deres plattform tar denne informasjonen og sender den til IBMs sky IoT-plattform, som deretter videresender dataene til den IBM Watson-baserte maskinlæringsmodellen, som distribuerer informasjonen til en enkel fargekodet status for brannkommandosentre for å overvåke helsen til hver enkelt utplassert brannmann i sanntid.

"Dette har vært veldig viktig for oss fordi IBM ga oss en mulighet til å tillate oss å bruke IBMs skyplattform for vårt prosjekt. Fra første øyeblikk at vi visste at vi er de 32 finalistene, la de alle kjøttet på grill og begynte å hjelpe oss, "sa Rafols.

"Takket være IBM er vi her nå, og takket være dem vil vi distribuere prosjektet vårt over hele verden, " sa Rafols.

Call of Code fra 2019 fokuserte først og fremst på teknologiløsninger for naturkatastrofer og første reagere. Finalistene inkluderte samtale katastrofe AI plattform Sparrow og katastrofe SMS chatbot Rove. Lord sa at mer enn 180 000 mennesker fra 165 nasjoner deltok i Call for Code og Code and Response i år.

Teamene hadde full tilgang til data og open source-drevet teknologi fra The Weather Company inkludert IBM Cloud, IBM Watson og IBM Blockchain. Nesten 5000 prosjekter ble opprettet gjennom konkurransen, og finalistene ble valgt av en gruppe dommere som inkluderte Mizutori, tidligere president Bill Clinton, Slack CEO Stewart Butterfield, FNs visekommisjonær for menneskerettigheter Kate Gilmore og administrerende direktør for Linux Foundation Jim Zemlin.

"I løpet av de siste ukene har vi sett ødeleggende nyheter fra Bahamas når den sanne bompenger for orkanen Dorian kommer fram. Og til og med to år etter orkanene Irma og Maria, er samfunn over hele Karibia fremdeles i ferd med å komme seg, " sa president Clinton i en uttalelse .

"Vi vet at vi kan bruke teknologi for å redusere virkningene av katastrofer, mobilisere ressurser raskere og redde liv. I år samlet Call for Code Global Challenge de beste og lyseste sinnene for å forbedre katastrofeberedskapen og responsen, " sa Clinton .

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com